Valborg och Max 9 år!

Idag gick jag upp tidigt för att köra hem till mamma och pyssla med vår "lånehund". Var på plats vid 07.15 och sedan blev det lite jobb, mys i trädgården och annat. Mina vovvar fick ligga i bilen så länge, men de klagade inte. Klockan ringde alldeles för tidigt för dem så de fortsatte bara att sova i bilen :)

Innan vi skulle åka så fick även Doris springa av sig i trädgården och ta ett dopp i dammen! 
Vi körde in till Malmö vid lunch för att lämna D hos sin matte, och sedan en snabb vända till ÖB för att handla ben till hundarna. De älskar deras billiga, stora oxben från Sjöbogården och jag har dem i frysen så de håller längre. 

Sedan kom vi hem till mamma igen. Doris fick simma lite mer och hon är så lycklig när hon får bada/simma! <3 Max svalkade bara magen lite som vanligt. 

Sedan förbereddes det mat och släkten kom för att ha kalas för lillkusinen som fyllde 11 idag. Vi firade såklart även Max som blev hela 9 år idag! Min älskade, älskade gammelman. Kan inte fatta att vi haft honom i 7 år redan! 
Det blev ingen tårta för honom idag, men massa annat gott så tårtan spar vi tills imorgon. 

Nu ska jag stupa i säng efter en lång men trevlig dag/kväll! 

Vacker soluppgång vid 05.30

Fina Douglas! 


Doris morsade på hönsen ;)


Simma!

Uppe på mitt gamla rum, full koll! 


Födelsedagsgrisen <3


Max & Tess


Max & Santos kivar om benen :P


<3


Varmt och skönt tyckte Doris som ville vara så nära att jag var rädd hon skulle bli grillad! 


Lilla gammelman


Sjunga för kusinen :)

Fick den här underbara pärlhunden av bästa kusinen! Ni ser väl vem det är med både ett ögonbryn och en fläck på svansen ;) <3Isglass och sjön!

Vilken underbar dag! Jag mår så mycket bättre när det är sol och varmt ute än när det är kallt, blött och blåsigt! Både kropp och sinne känns bättre och fördelen med mitt jobb är ju att så länge jag inte har några hundträningar inbokade så kan jag faktisk välja att vara ute i solen hela dagen och sen jobba på kvällen istället! 
 
Igelkottarna har börjat vakna och det tycker jag alltid är lika mysigt! Vi har ganska många som bor här och de brukar ha ungar också <3 Så från jag ser den första igelkotten sätter jag ut en skål med vatten och en med kattmat varje kväll efter att hundarna varit ute sista rundan! I morse var skålen nästan tom, så de hade nog kalasat hela natten de små liven!

Jag hade i alla fall någon hundträning i förmiddags. Då fick hundarna vila och sedan gick vi ut i solen. Jag rensade ogräs och läste lite i en bok till utbildningen. Hundarna solade och käkade "isglass" och papegojorna fick komma ut i voljären och få lite sol! De fick också vars en dusch, vilket de älskar att få ute! 

Sedan tog jag in gojorna och tog en tur till sjön igen med hundarna. Doris plaskade på som vanligt och Max rullade sig i bajs/åt bajs/doppade magen/slappade i sanden. Jättemysigt var det i alla fall! 

När vi kom hem fick hundarna torka i solen medan jag rensade mer ogräs och sedan plockade ca 3 kg rabarber från trädgården. Frös in en del och kokade kräm på ett halvt kilo. Sååå gott! Speciellt eftersom jag knappt har i något socker alls. Ska det vara rabarberkräm så ska det ju smaka rabarber, inte sött! 
 
Sedan blev det lite jobb och småfix inför kursen och därefter 1,5 timmer hundmöteskurs på kvällen. Nu har jag jobbat lite mer och snart kallar sängen! 
 
"Recept" på isglass för hundar: Fyll en plastburk eller liknande med vatten. Släng i lite torrfoder, köttbullsbitar, filmjölk, köttspad, frolic eller något annat gott. Stoppa i frysen. När det är genomfruset, knacka ur den ur burken och servera! 
Mina hundar älskar att få isglass på sommaren. Det är svalkande och de får gnaga, tugga, slicka och svälja. Beroende på hur stor de får tar det olika lång tid, men de brukar hålla på nästan en timme i alla fall! :)
 
Igelkottarna har fått sig ett skrovmål inatt :)
 
Gojorna ute :)
 
 
Älskar alla blommor i vår trädgård!
 
 
Mysvovvar i solen!
 
 
Gojorna älskar att få duscha utomhus!
 
 
Isglass!
 
 
Baaaada!
 
 
 
 
Mums!
 
Trött tjej <3Premiär vid sjön!

Dagen började med en löprunda - ensam. Det var jättevarmt redan så hundarna fick vackert stanna hemma medan jag motionerade.
Tillbaka efter rundan så staplade jag upp pallarna som har torkat nu - det blir en så rolig balansbana ute på träningsplanen! 
 
Rensade lite ogräs medan hundarna solade och sedan bestämde jag mig för en tur ner till sjön! Vi tog bilen dit för det är så tråkigt att gå på 70-vägen med hundarna. Det var fortfarande lite för kallt i vattnet egentligen. Är ganska noga med att det ska vara en bra temperatur i vattnet för att inte kyla ner deras muskler, och framför allt för Doris leder! 
Men temperaturen var ändå helt okej och vi stannade inte jättelänge. Det är ju ändå det absolut bästa Doris vet, så hur kan man motstå att åka dit när det är fint väder? Tog inte med flytvästen för jag lät inte henne simma så mycket utan mest plaska. 

Efter rundan till sjön så jobbade jag medan hundarna låg ute i solen och mös och torkade. Sedan bar det av på hundträningar och nu avslutas kvällen med lite mer jobb och två hundar som snarkar ikapp bredvid mig. De blir så trötta både fysiskt och mentalt av att vara vid sjön med alla dofter och annat (den ligger i en kohage så där är alltid massor att lukta på/äta/rulla sig i från där vi parkerar och ner till sjön). 

Supermysig dag för både mig och mina älskade hundar :)
 
Träningstips: Att simma är jättebra för alla hundar. Det stärker dem inte bara fysiskt utan är också otroligt självförtroendehöjande. Rent fysiskt så kommer man åt muskler som inte tränas annars, och det är ett skonsamt sätt att träna hela kroppen. För hundar med diverse ledproblem är det den absolut bästa träningsformen! Man ska bara tänka på att det gärna ska vara minst 18 C i vattnet, att ha flytväst på sin hund och att låta den simma korta stunder. Man kan börja med ca 3x2 minuter och därefter succesivt öka på tiden ju mer van och vältränad hunden blir. 
 
En del av min balansbana :)
 
Max njuter i solen
 
Doris njuter i solen


Det är SÅ kul att bada!
 
 
 
 
Man måste kissa lite i vattnet också!
 
På't igen!
 
 
 
 
Doppar man huvudet så måste man skaka sig!
 
 
 
 
Max chillade lite
 
Min vackra tjej!
 
 
 
 
Max svalkade sig lite (tur med tanke på allt äckligt han rullade sig i!)
 
 
 Skönt att doppa magen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Passade på att klippa klorna på båda två efter badet när klorna var mjuka :)