Isglass och sjön!

Vilken underbar dag! Jag mår så mycket bättre när det är sol och varmt ute än när det är kallt, blött och blåsigt! Både kropp och sinne känns bättre och fördelen med mitt jobb är ju att så länge jag inte har några hundträningar inbokade så kan jag faktisk välja att vara ute i solen hela dagen och sen jobba på kvällen istället! 
 
Igelkottarna har börjat vakna och det tycker jag alltid är lika mysigt! Vi har ganska många som bor här och de brukar ha ungar också <3 Så från jag ser den första igelkotten sätter jag ut en skål med vatten och en med kattmat varje kväll efter att hundarna varit ute sista rundan! I morse var skålen nästan tom, så de hade nog kalasat hela natten de små liven!

Jag hade i alla fall någon hundträning i förmiddags. Då fick hundarna vila och sedan gick vi ut i solen. Jag rensade ogräs och läste lite i en bok till utbildningen. Hundarna solade och käkade "isglass" och papegojorna fick komma ut i voljären och få lite sol! De fick också vars en dusch, vilket de älskar att få ute! 

Sedan tog jag in gojorna och tog en tur till sjön igen med hundarna. Doris plaskade på som vanligt och Max rullade sig i bajs/åt bajs/doppade magen/slappade i sanden. Jättemysigt var det i alla fall! 

När vi kom hem fick hundarna torka i solen medan jag rensade mer ogräs och sedan plockade ca 3 kg rabarber från trädgården. Frös in en del och kokade kräm på ett halvt kilo. Sååå gott! Speciellt eftersom jag knappt har i något socker alls. Ska det vara rabarberkräm så ska det ju smaka rabarber, inte sött! 
 
Sedan blev det lite jobb och småfix inför kursen och därefter 1,5 timmer hundmöteskurs på kvällen. Nu har jag jobbat lite mer och snart kallar sängen! 
 
"Recept" på isglass för hundar: Fyll en plastburk eller liknande med vatten. Släng i lite torrfoder, köttbullsbitar, filmjölk, köttspad, frolic eller något annat gott. Stoppa i frysen. När det är genomfruset, knacka ur den ur burken och servera! 
Mina hundar älskar att få isglass på sommaren. Det är svalkande och de får gnaga, tugga, slicka och svälja. Beroende på hur stor de får tar det olika lång tid, men de brukar hålla på nästan en timme i alla fall! :)
 
Igelkottarna har fått sig ett skrovmål inatt :)
 
Gojorna ute :)
 
 
Älskar alla blommor i vår trädgård!
 
 
Mysvovvar i solen!
 
 
Gojorna älskar att få duscha utomhus!
 
 
Isglass!
 
 
Baaaada!
 
 
 
 
Mums!
 
Trött tjej <3
Kommentera här: