Premiär vid sjön!

Dagen började med en löprunda - ensam. Det var jättevarmt redan så hundarna fick vackert stanna hemma medan jag motionerade.
Tillbaka efter rundan så staplade jag upp pallarna som har torkat nu - det blir en så rolig balansbana ute på träningsplanen! 
 
Rensade lite ogräs medan hundarna solade och sedan bestämde jag mig för en tur ner till sjön! Vi tog bilen dit för det är så tråkigt att gå på 70-vägen med hundarna. Det var fortfarande lite för kallt i vattnet egentligen. Är ganska noga med att det ska vara en bra temperatur i vattnet för att inte kyla ner deras muskler, och framför allt för Doris leder! 
Men temperaturen var ändå helt okej och vi stannade inte jättelänge. Det är ju ändå det absolut bästa Doris vet, så hur kan man motstå att åka dit när det är fint väder? Tog inte med flytvästen för jag lät inte henne simma så mycket utan mest plaska. 

Efter rundan till sjön så jobbade jag medan hundarna låg ute i solen och mös och torkade. Sedan bar det av på hundträningar och nu avslutas kvällen med lite mer jobb och två hundar som snarkar ikapp bredvid mig. De blir så trötta både fysiskt och mentalt av att vara vid sjön med alla dofter och annat (den ligger i en kohage så där är alltid massor att lukta på/äta/rulla sig i från där vi parkerar och ner till sjön). 

Supermysig dag för både mig och mina älskade hundar :)
 
Träningstips: Att simma är jättebra för alla hundar. Det stärker dem inte bara fysiskt utan är också otroligt självförtroendehöjande. Rent fysiskt så kommer man åt muskler som inte tränas annars, och det är ett skonsamt sätt att träna hela kroppen. För hundar med diverse ledproblem är det den absolut bästa träningsformen! Man ska bara tänka på att det gärna ska vara minst 18 C i vattnet, att ha flytväst på sin hund och att låta den simma korta stunder. Man kan börja med ca 3x2 minuter och därefter succesivt öka på tiden ju mer van och vältränad hunden blir. 
 
En del av min balansbana :)
 
Max njuter i solen
 
Doris njuter i solen


Det är SÅ kul att bada!
 
 
 
 
Man måste kissa lite i vattnet också!
 
På't igen!
 
 
 
 
Doppar man huvudet så måste man skaka sig!
 
 
 
 
Max chillade lite
 
Min vackra tjej!
 
 
 
 
Max svalkade sig lite (tur med tanke på allt äckligt han rullade sig i!)
 
 
 Skönt att doppa magen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Passade på att klippa klorna på båda två efter badet när klorna var mjuka :)


Kommentarer:

1 Emma:

Superfina bilder! :) Vad fotar du med?
Min syster har en shetland sheepdog och den heter också Doris ;)
Vad är din Doris för ras?

Jättefin blogg! :)

Svar: Tack! fotar med en Canon 60d :)

Min Doris är en amstaff/ambull :)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: