Beteendestudien & tävling!

Då tänkte jag berätta lite om beteendestudien på hund som jag gjorde den 17/8 och som jag skrivit en del om här på bloggen innan. 
 
Den 16/8 genomförde vi provstudien. Då var alla medhjälpare på plats och vi hade 4 stycken testhundar. Hundarna var mina två, Max & Doris och Misans två, Loppan & Sting. Det gjorde inte så mycket att vi kände hundarna för ptovstudien var mest till för att vi människor skulle veta precis hur och när vi skulle göra vad. Det blev några småjusteringar både i hur vi skulle genomföra det och i etogrammet, men inga jättestora. Den enda stora skillnaden (som inte var planerad) var att vi till den riktiga studien var tvugna att sätta upp ett tält över platsen eftersom det ösregnade. Det var lite synd, båe för att bilderna blev sämre, hundarna blev skrämda av det och det blev ju en stor förändring från provstudien. 
 
Vi som gjorde studien var jag, som var koordinator, tidtagare och observatör, min duktiga lilla kusin Sanna som filmade och tog tiden, Misan som var hundförare och observatör samt Judith som fotograferade. Misan, eller Mia, är en gammal kompis till mig och dessutom en jätteduktig hundmänniska och rallylydnadsinstruktör. Judith är matte till en av mina praktikhundar och det var jätteroligt att hon också ville hjälpa till med det här. 
 
Här är några av bilderna som togs under provstudien. Alla är tagna av Judith Perez: 
 
Doris tröttnade såklart väldigt snabbt och började både gräva, äta rötter och hoppa över min provisoriska mur (som jag satte upp för att hindra hundarna från att kunna gå i 360 grader runt stolpen)
 
Max var också med, han var mest varm för varje gång det var hans tur så tittade solen fram :)
 
Söta Loppan :)
 
 
Och fina Sting såklart :)
 
 
Provstudien gick bra och vi fick fina bilder på hundarna som en bonus :) 
 
Nu är ni ju säkert nyfikna på vad studien gick ut på, eller hur? Det vi studerade var hur hundar som blir fotograferade på nära håll uppvisar för beteenden för att lösa situationen. Alla bilder är tagna med ett vidvinkelobjektiv, så kameran är närmare än det ser ut som på fotona. 
 
Resultatet från den "riktiga" studien kommer inom kort att publiceras på min hemsida www.carpecanishundcenter.se och där kommer även bilder från den studien att dyka upp. Så håll utkik! :)
 
Utöver beteendestudien så hade vi även ett evenemang här på Carpe Canis Hundcenter, med loppis, tipsrunda, korvgrillning och annat. Trots ösregn större delen av dagen blev det en relativt stor uppslutning och det var otroligt roligt att träffa och prata hund med så mycket folk! 
 
Alla medhjälpare och alla som ställde upp och deltog med sin hund fick vars en goodiebag med innehåll till ett värde av ca 600 kr. Inte så illa va? Nu är det ju så att jag hade en tävling här på bloggen där jag lottade ut en goodiebag, men eftersom jag inte har fått tag på vinnaren samt fick någon över pga. avhopp så tänkte jag lotta ut någon mer :) 
 
För att delta i utlottningen gör du såhär: 
1. Länka till detta inlägget på din blogg/facebook
(Tänk på att dela offentligt om du delar på Facebook så att jag kan se det i länken)
2. Kopiera länken och skriv den som en kommentar i detta inlägget
 
Tävlingen om en hemlig goodiebag med innehåll till ett värde av ca 600 kr avslutas söndag den 7/9 och vinnaren dras och meddelas den 8/9 (du kan alltså tävla fram till kl. 00.00 den 7/9). Lycka till! 

 

Kommentarer:

1 Nathalie:

Kul med tävling! Hoppas jag har större tur nu än första gången jag var med och tävlade om goodiebagen :D
Jag har delat ditt inlägg både på min blogg och offentligt på facebook. Här har du länken till mitt blogginlägg och där finns en bild på att jag även delat det på facebook :) http://heklaojag.blogg.se/2014/august/tavling-hos-roxannes-hundvardag.html (hittade inte hur man gör en direktlänk till mitt facebookinlägg så därför lade jag in bilden i min blogg istället. Men söker du på Nathalie Nilsson på Facebook så ser du ju att jag lagt upp det där också) :)

Svar: Tack för din delning och att du deltar! Lycka till! :)
Roxanne Munoz-Rytting

2 tess:

Har delat på Facebook :) vill så klart vinna .så vi håller tummar och tassar :)
Http://roxanneshundvardag.se/2014/august/beteendestudien-tavling.html

Svar: Kan inte se att du länkat på FB eftersom du bara skrivit länken till mitt inlägg här ;) Du får gärna skicka en ny kommentar med länken till din Facebook om du vill, annars tror jag dig ändå :P
Roxanne Munoz-Rytting

3 Nathalie (Tusia):

Jag hittar inte hur jag delar länken från min FB-sida. Men jag har delat den där! (Söker du på mitt FB-namn; Njut av röran, så bör du se den... Annars får du hojta. Jag brukar aldrig vinna något, men både Tusia och jag hoppas på en fin Goodiebag! :)

Svar: Tack för att du deltar och lycka till :)
Roxanne Munoz-Rytting

4 tess:

https://www.facebook.com/#!/therese.andersson.167

Svar: Tack för att du är med och tävlar. Lycka till!
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: