Dag 31 – Mål för 2015

Jag har under ganska lång tid klurat på mina mål för 2015. Jag vill hellre kalla dem för mål än för nyårslöften, men måste erkänna att jag är en sån där som dras med i "nytt år - nystart". 

JOBBET

Hoppas

Bli fast anställd
Hade varit helt fantastiskt. Att äntligen få lite trygghet! Detta är det bästa som skulle kunna hända på hela året!

Möjligt

Få ett löpande schema
Det här hoppas jag verkligen på! Om jag hade fått ett löpande schema så hade allting blivit så mycket lättare att planera. Som det är nu när jag ska planera saker några månader fram i tiden så gäller det liksom bara att hoppas på att man får ledigt de dagarna. Jag vet att några på jobbet har löpande schema, och jag ska verkligen försöka få det också. 

Kunna jobba minst 75%
Jag har fram tills nu jobbat 100% på Djursjukhuset. Nu efter nyår går jag ner till 75% och det ska bli jätteskönt eftersom jag inte har orka annat än jobbat det senaste halvåret. Jag vill helst jobba 100% men måste inse att det inte fungerar i nuläget - hälsan måste bli bättre först. Nu är i alla fall min förhoppning och mitt mål, att inte behöva gå ner mer i tid än så. 

 

FÖRETAGET

Mirakel

Renovera teorilokalen
Det är kanske inget mirakel i sig, men det är många omständigheter som ska klaffa, inte minst ekonomin. Men jag hoppas verkligen på att lokalen i slutet av nästa år är renoverad och bättre isolerad!


Hoppas

Fixa elen i teorilokalen/på träningsplanen
Säkringen går hela tiden och detta är inte hållbart när jag har kunder. I år måste detta fixas, men än en gång så är det bland annat en ekonomisk fråga... 

Gå minst en kurs eller utbildning
Jag är faktiskt redan anmäld till en utbildningshelg 2015, nu får jag bara hoppas på att jag får ledigt från jobbet också!

Möjligt

Skaffa en hundvåg till teorilokalen
Jäklar vad dyra de är! Det är enda anledningen till att jag inte redan har en. Med en våg skulle det vara lättare att ge rådgivning inom träning och hälsa för hundar. Självklart är det viktigast att se på hunden hur den ser ut, men det blir så mycket mer konkret när man även kan se vad vågen säger. 

Sätta upp den andra belysningen på träningsplanen
Jag har just nu bara en lampa på träningsplanen, men har en till liggandes som bara ska sättas upp. Förhoppningen är att den ska vara uppsatt tills nästa vinter så man även kan använda upplevelsebanan när det är mörkt - en förutsättning är såklart också att elen fixas i så fall. 

Ha fler kursstarter än 2014
Med mitt oregelbunda schema har det varit svårt att planera kurser, men till 2015 hoppas jag kunna planera bättre och ha fler kursstarter. 

Mer fokus på träning och friskvård
2015 ska jag satsa mer på träning och friskvård för hund sam såklart på problemutredningar. Men jag känner att det blev lite spretigt 2014 och jag behöver ta en sak i taget för att få ordning på allt. 

Göra i snitt en problemutredning i månaden
Under 2014 har jag gjort ca 25 problemutredningar vilket är jättekul! Helst vill jag såklart göra lika många under 2015, men att sätta målet till 12 st/år är mer rimligt och det är jag fullt nöjd med! Detta är vad jag tycker är absolut roligast att göra och därför vill jag såklart göra det så ofta jag kan :)

Absolut

Skaffa jobbtelefon + jobbnummer
Redan fixat sedan den 17/12! Äntligen!

Möblera om i teorilokalen
Detta håller jag på med just nu och det blir SÅ fint! :D

Starta projektet med insamlingen 
Även detta projekt är jag redan igång med! Bössan från TACN är uppe, likaså hyllan för donationer. Den 7/1 ska jag hämta bössa och infomaterial från Stadsmissionen och under januari kommer jag förhoppningsvis även att få materialet från Malmö Djurskyddsförening. :)

Svara på jobbmail mer regelbundet
Jag måste få lite rutin på jobbmailen. I år har det mest blivit när jag har tid, men nu måste jag avsätta tid för det. Oftast svarar jag väldigt snabbt, men inte alltid och hellre att alla får vänta 1-2 dagar än att någon får svar efter 30 min och någon efter en vecka. Har dessutom haft en del mailstrul som måste lösas!

 

 

HUSET

Mirakel

Renovera vardagsrummet och badrummet
Japp, detta är mirakel! Kommer garanterat inte att hända under 2015 och gör det, det så kommer jag att rita kryss i de nyrenoverade taken!

Möjligt

Börja följa ett städschema
Detta är inte så mycket för min skull som för Antons. Han är trött på att jag tjatar och då är det lättare att ha ett schema. Då kan han också se vad som faktiskt behöver göras och att det är ganska mycket i ett såhär stort hus. Det är också en del i mitt nya mer välplanerade liv. 

"Giftbanta" huset
Jag är trött på allt skit och kemikalier man har omkring sig hela tiden. Nu ska jag ta rum för rum och det får ta den tiden det tar, men så svårt ska det väl inte vara att byta ut till mer hälso- och miljövänliga alternativ?

Absolut

Anpassa huset så det blir mer lättstädat
Rum för rum även här. Jag måste underlätta så att det inte blir så tungt att städa!

 


PERSONLIGT

Mirakel

Bli frisk och vara pigg
Det här hade verkligen varit mirakel! Jag håller tummarna för att jag kommer att få tips på smärtrehabiliteringsprogrammet så att jag i alla fall kan bli bättre än jag är nu. 

Hoppas

Gå ner 4 kg
Utan att avslöja vad jag väger nu ;) Det märks verkligen skillnad nu, mot när jag kunde träna och jag måste verkligen ta tag i det här. 

Kunna träna mer än 2014
Hänger ihop med hälsan, men i år ska jag kunna träna mer! Jag är övertygad om att ifall jag bara pressar mig lite mer så kommer det att ha positiva hälsoeffekter och då kommer jag även orka träna mer! 

Bättre sömn
Även här, mer rutin. Lägga mig i tid, ha en rutin för när och hur jag går och lägger mig så att jag somnar lättare osv. 


Möjligt

Planera och schemalägga realistiskt
Något jag måste bli bättre på! Inte bara planera utan planera realistiskt!

Göra färdigt ett projekt innan jag börjar med nästa
Hör ihop med att planera realistiskt. Många bollar i luften är lite min grej, men det får vara slut med det nu!

Meditera/avslappningsövningar varje dag
Order från läkarna. Ska göra detta för att få bättre sömn och vi får se hur det fungerar. 

Bättre kost
Har ätit riktigt dåligt hela 2014 och nu måste det bli ändring! Nu är det slut på småhandlandet och dags att börja skriva middagslistor igen!

Absolut

Avsätta tid för vila
Står det "ledig" i kalendern så måste det hållas (har dock redan lyckats bryta mot detta då jag skulle vara ledig 1-4 januari men har bokat in kunder 2-4 jan... ja, så kan det gå. Rom byggdes inte på en dag).

 

 

HUNDARNA

Mirakel
Ha råd och tid att börja planera valpköp
Detta innebär alltså inte att jag ska skaffa valp. Men jag räknar med att det kommer att ta mig något år eller så att hitta rätt uppfödare och liknande så man får ju börja planera i tid ;) Tror dock inte att det kommer att bli i år heller!

Hoppas

Gå minst en kurs med Max och en med Doris
Ekonomisk fråga men håller tummarna för att jag kan lösa det. Det behöver både de och jag. 

Möjligt

Få ner Max ca 1-1,5 kg i vikt och Doris ca 2,5-3 kg
De har gått upp i vikt båda två (tillsammans med mig) pga. mindre aktivitet under 2014. Nu måste de ner i vikt innan de får en massa sjukdomar och grejer. De är ju absolut inte feta, men väger för mycket båda två och börjar snart se lite rultiga ut. 

Simma med Doris mer regelbundet
Ett måste för hennes dåliga leder. Måste komma igång igen. 

Massera hundarna mer regelbundet
Det är inte så svårt att ta mig tid till detta, men av någon anledning blir det inte så ofta som jag tänker mig. 

Gå mer separata promenader med dem
Måste börja gå mer med dem en och en eftersom det blivit alldeles för mycket promenader tillsammans den sista tiden. De har lagt sig till med ovanor båda två och ingenting går att träna ordentligt när jag har båda. 

Absolut

Seniorkoll Max
Göra en seniorkontroll + koll inför sövning. Måste ju ha koll så gammelmannen mår bra på insidan också!

Fixa Max tänder
Har börjat lägga undan pengar och snart så! Hoppades att tandrensningen för två år sedan skulle bli den sista, för jag vill inte söva honom i onödan, men icke då... Se mer på nästa punkt. 

Börja borsta tänderna på dem igen
Jag var jätteduktig och borstade tänderna på hundarna en gång/dag efter Max senaste tandrensning! Sen så åkte jag till DK i 10 veckor när jag pluggade och då var det ingen som borstade på honom och han blev full med tandsten igen. Sedan dess har jag inte tyckt att det var lönt att borsta utan att göra en ny rensning först. Doris tänder är fina och hon har inga problem med tandsten, men det skadar aldrig!

Bli bättre på att skapa förutsättningar
Har redan påbörjat detta också. Satt upp barngrind till köket och i hallen, vilket gör att jag bara kan stänga grindarna när jag vill, istället för att hela tiden be dem att lämna rummet. Det gäller framför allt när vi lagar mat, när vi får besök och när de är ensamma hemme (har dem separerade med ett kompostgaller då men dels så välter Doris det och dels så är det smidigare med en grind som alltid är på plats). 

Orka gå fler/roligare promenader med dem
Börjar jag gå mer med dem en och en så kommer jag också kunna göra mer med dem på promenaderna. Måste också få ordning på min trötthet så jag orkar lägga den tiden på dem som de behöver och förtjänar. 

 

 

GOJORNA

Möjligt

Klickerträna mer med dem
De tycker att det är roligt men jag tycker att det är jobbigt för att jag måste dela på dem ;) Skärpning!

Absolut

Bättre berikning (oftare)
Det är nog snarare berikning oftare som krävs och inte bättre. Bli bättre på att göra fodergömmor istället för att bara mata dem i skål, sätta in naturgrenar oftare, byta ut leksakerna oftare osv. 

 

Hittade den här sidan med horoskop och ja, det låter ju som att jag kanske kan nå en del av mina mål om man tror på sånt här! :D Så blir ditt 2015

 

Dag 1 – Presentation av mig själv
Dag 2 – Presentation av mina hundar
Dag 3 – Om mina hundraser
Dag 4 – Min första hund
Dag 5 – Mina andra husdjur
Dag 6 – Varför jag har hund
Dag 7 – Hur jag är som hundägare
Dag 8 – Vad en hund är för mig
Dag 9 – Hur en bra dag med hundarna ser ut
Dag 10 – Varför jag har blandraser
Dag 11 – Vilka hundsporter jag har provat
Dag 12 – Vad jag tränar med mina hundar
Dag 13 – Vad mina hundar har eller kommer att tävla i
Dag 14 – Viktiga egenskaper när jag väljer hund
Dag 15 – Mina förebilder inom hund
Dag 16 – Hur jag valde kennel
Dag 17 – Hur väluppfostrade mina hundar är
Dag 18 – Nackdelar med att ha hund
Dag 19 – Raser jag skulle vilja ha
Dag 20 – Raser jag inte skulle vilja ha
Dag 21 – Det här älskar mina hundar
Dag 22 – Det här tycker inte mina hundar om
Dag 23 – Mina skötselrutiner för hundarna
Dag 24 – Roliga bilder på hundarna
Dag 25 – Varför mina hundar är kastrerade
Dag 26 – Mitt favoritminne med hundarna
Dag 27 – Vad jag skulle vilja jobba med inom hund
Dag 28 – Sjukdomar/skador mina hundar haft
Dag 29 – Varför jag har både tik och hane
Dag 30 – Hur många… (hundsaker) jag har
Dag 31 – Mål för 2015

Dag 30 – Hur många… jag har

Haha, ja faktiskt inte så mycket hundsaker längre. Vi hade ju nyligen insamlingen för de hemlösas hundar och då skänkte jag två hela påsar med diverse hundsaker samt kastade en del som var trasigt! Innan dess hade jag sålt en hel del eftersom jag började inse att det inte är lönt att spara på alla saker jag och hundarna ändå aldrig använder. Så hade detta varit för en månad sedan hade listan blivit betydligt längre ;)
 
Jag har dock bara valt att ta med det som är mina hundars. Ute i teorilokalen har jag ju en hel del koppel, spårlinor, klickers och andra saker som jag använder på kurser mm. men dessa är alltså inte inräknade. Så här är Max & Doris saker: 
 
2 läderkoppel
4 retrieverkoppel
1 flexikoppel
5 fasta halsband
5 halvstryphalsband
2 spårselar
4 "vanliga" selar
1 loksele med skaklar
2 reflexhalsband
2 reflexvästar
3 spårlinor
2 klövjeväskor
1 flytväst
10 hundskor
2 WetDog täcken
2 fleeceoveraller
3 regntäcken
1 regnoverall
3 vintertäcken
1 midjebälte
1 midjeväska för belöning
8 godisfickor/godispåsar
2 aktiveringsspel
11 aktiveringsleksaker (ex. Kong)
Vanliga leksaker orkar jag inte leta upp och räkna
7 klickers
4 targetsticks
8 hundbäddar
En hel låda med solbrillor, hattar, kepsar och andra kläder jag spökar ut dem i :)
 
Tror att jag fått med det mesta i alla fall :) Sen har man ju tusen hundhanddukar, hundfiltar, en massa första hjälpen-grejer, mediciner, kosttillskott, godisburkar och annat. Utöver det tillkommer alla mina kläder, skor och annat som används vid hundträning. Puh, det är verkligen tur att vi har "fulhallen" så man har plats till allt! :P
 
Mina badass-dogs xD
"Mattes jävla påhitt, vi får väl spela med då!"
 
Max äger sin outfit ;)
 
Och Doris gör skäl för texten på kepsen ;)
 
 
En bild från vår "hundhall" ;)
 
 
Dag 1 – Presentation av mig själv
Dag 2 – Presentation av mina hundar
Dag 3 – Om mina hundraser
Dag 4 – Min första hund
Dag 5 – Mina andra husdjur
Dag 6 – Varför jag har hund
Dag 7 – Hur jag är som hundägare
Dag 8 – Vad en hund är för mig
Dag 9 – Hur en bra dag med hundarna ser ut
Dag 10 – Varför jag har blandraser
Dag 11 – Vilka hundsporter jag har provat
Dag 12 – Vad jag tränar med mina hundar
Dag 13 – Vad mina hundar har eller kommer att tävla i
Dag 14 – Viktiga egenskaper när jag väljer hund
Dag 15 – Mina förebilder inom hund
Dag 16 – Hur jag valde kennel
Dag 17 – Hur väluppfostrade mina hundar är
Dag 18 – Nackdelar med att ha hund
Dag 19 – Raser jag skulle vilja ha
Dag 20 – Raser jag inte skulle vilja ha
Dag 21 – Det här älskar mina hundar
Dag 22 – Det här tycker inte mina hundar om
Dag 23 – Mina skötselrutiner för hundarna
Dag 24 – Roliga bilder på hundarna
Dag 25 – Varför mina hundar är kastrerade
Dag 26 – Mitt favoritminne med hundarna
Dag 27 – Vad jag skulle vilja jobba med inom hund
Dag 28 – Sjukdomar/skador mina hundar haft
Dag 29 – Varför jag har både tik och hane
Dag 30 – Hur många… (hundsaker) jag har

Dag 29 – Varför jag har både tik och hane

Än en gång så har jag ju inte direkt valt mina hundar själv. Det här börjar bli lite tjatigt ;) Haha. 
 
Jag har alltid sagt att jag inte vill ha en tik. Jag tycker dels att det är jobbigt när de löper och dels så har jag alltid tyckt bättre om hanar. Oavsett djurart så har jag alltid fastnat mer för hanhundar, hankatter, hingstar osv. än för hondjuren. 
Till viss del så tror jag att det beror på att tikar kan vara lite bitchiga och griniga (känns det igen? Haha). Jag älskar ju såklart Doris precis lika mycket som Max och i framtiden så kan jag faktiskt tänka mig att ha tik igen. Jag vill ju gärna ha en egen liten hundflock någon gång och då anser jag att det är bättre att blanda upp könen lite och inte ha alldeles för många av samma. 
 
Dag 1 – Presentation av mig själv
Dag 2 – Presentation av mina hundar
Dag 3 – Om mina hundraser
Dag 4 – Min första hund
Dag 5 – Mina andra husdjur
Dag 6 – Varför jag har hund
Dag 7 – Hur jag är som hundägare
Dag 8 – Vad en hund är för mig
Dag 9 – Hur en bra dag med hundarna ser ut
Dag 10 – Varför jag har blandraser
Dag 11 – Vilka hundsporter jag har provat
Dag 12 – Vad jag tränar med mina hundar
Dag 13 – Vad mina hundar har eller kommer att tävla i
Dag 14 – Viktiga egenskaper när jag väljer hund
Dag 15 – Mina förebilder inom hund
Dag 16 – Hur jag valde kennel
Dag 17 – Hur väluppfostrade mina hundar är
Dag 18 – Nackdelar med att ha hund
Dag 19 – Raser jag skulle vilja ha
Dag 20 – Raser jag inte skulle vilja ha
Dag 21 – Det här älskar mina hundar
Dag 22 – Det här tycker inte mina hundar om
Dag 23 – Mina skötselrutiner för hundarna
Dag 24 – Roliga bilder på hundarna
Dag 25 – Varför mina hundar är kastrerade
Dag 26 – Mitt favoritminne med hundarna
Dag 27 – Vad jag skulle vilja jobba med inom hund
Dag 28 – Sjukdomar/skador mina hundar haft
Dag 29 – Varför jag har både tik och hane