Året som gått - 2015

Tänkte försöka mig på att sammanfatta år 2015 i ett inte alldeles för långt inlägg. Och vilket år det har varit... Det blev i alla fall inte alls vad jag hade tänkt mig!

Januari
I januari jobbade jag för fullt på Djursjukhuset i Malmö. Jag hade främst kvälls-/nattpasset (15.30-00.30) på vårdavdelningen och jag trivdes som fisken i vattnet. Det var så himla skönt för hundarnas skull också eftersom jag var hemma med dem hela dagarna och de sen bara behövde vara ensamma 1-2 timmar innan Anton kom hem från jobbet. 

Tyvärr så fick jag i januari veta att jag inte fick förlängd anställning så det var ett väldigt tråkigt besked! :( 

Jag hade stora planer för mitt företag, Carpe Canis Hundcenter, och allt jag skulle åstadkomma under året. I januari publicerade hundbutiken CSiGORA en artikel skriven av mig, vilket var jätteroligt! Jag planerade också en massa roliga aktiviteter för resten av året! 

En av mina flyers

Jag började åka ner till asylboendet i byn, och träffade världens gulligaste familj. De hade flytt från Syrien och lagade massa god mat åt mig medan jag hjälpte dem med svenskan eftersom de inte fått börja på SFI/i skolan, än. 

Vad gäller hundarna så var jag ganska duktig på att hitta på kul grejer med dem, mycket som följd av bättre arbetstider! Vi fick till och med lite snö och passade på att vara ute och leka så mycket vi bara hann. 

Finns det nåt bättre än att härja runt i skogen? 

Februari
I början på februari jobbade jag mitt sista pass på Djursjukhuset. Jag var vid ganska gott mod och det var en lugn, mysig kväll med fina arbetskamrater. Men när det väl var dags att köra hem... Ja då rann tårarna medan jag bytte om och slutade inte förrän jag var hemma. Usch vad vemodigt det kändes - jag har nog aldrig trivts så bra på en arbetsplats innan :( Jag saknar det fortfarande! 

Redo för sista passet

Februari var också månaden då jag bestämde mig för att omplacera mina älskade papegojor Gojan & Candy. Jag hade mycket problem med både värk och trötthet och kände helt enkelt att jag snart inte skulle orka ta hand om dem mer. Jag är helt ärlig när jag säger att papegojorna krävde mer än hundarna för att må bra! Det var ett extremt svårt beslut men jag är övertygad om att det var rätt! Båda två flyttade i slutet av månaden till nya, jättebra hem. Candy fick tyvärr flytta vidare ganska omgående, men hamnade hos en tjej som behandlar henne som den prinsessa hon är <3 Gojan har det toppenbra med sin nya man och även om jag saknar dem otroligt mycket så vet jag att jag inte hade orkat. 

Ett av de svåraste besluten jag någonsin fattat... 

Älskade gojan <3 

På Alla Hjärtans Dag tog jag tidernas sötaste foton på hundarna <3 

Jag, mamma och hundarna åkte upp till Falköping och hälsade på bästa gammelmormor Sara, 93 år <3 

Den här månaden började jag också på Smärtrehabiliteringsprogrammet i Lund. Där fick jag träffa Arbetsterapeut, Psykolog, Kurator, Sjukgymnast och Specialiserad läkare. Jag fick med mig en hel del därifrån även om jag bara gick halva programmet. Tyvärr så fick jag hoppa av och såhär såg det ut på Facebook: 


Jag hittade på massor av skoj med hundarna också. Var bland annat iväg och miljötränade med Doris och hamnade uppe på ett tak! Höjdrädd är jag och konstigt mådde jag, men vi kom både upp och ned! Doris tyckte det var superskoj såklart xD 

Jag hade draghjälp i fram av Doris och knuffhjälp i bak. När denna bilden togs så skulle vi försöka ta oss ner igen - utan att flyga efter Doris som helst ville hoppa xD 

Mars
Såhär såg det ut på Facebook i början av mars: 


Dagen efter att jag hade postat det så ringde jag faktiskt Vårdcentralen eftersom jag var så trött på att må illa! Jag hade missat hur mycket som helst på Smärtrehab också eftersom jag inte ens kunnat köra dit. VC ville inte ge mig en tid förrän jag gjort ett graviditetstest och jag bara skrattade åt dem - hallå, jag? Gravid? Inte en chans! 
Körde och handlade ett test eftersom jag tänkte att det skulle få tyst på dem - 6 positiva tester senare visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta! 

Hur kunde jag bli gravid NU? När jag precis blivit av med jobbet, börjat på Smärtrehab, hade planer för företaget osv. Och dessutom med p-ring! Barn fanns liksom inte ens i tankarna än! 

Mycket mer än såhär hände inte i mars. Jag deppade ihop totalt - vi visste ju inte ens om vi ville/kunde behålla barnet. Vi var på ultraljud för att ta reda på vilken vecka jag var i, och diskuterade fram och tillbaka. Det var mycket tårar och mycket ångest, men vi bestämde oss för att (som ni kanske har förstått) behålla det. 

April
Jag lyckades genomföra min planerade påskpromenad, trots illamående och trötthet. Den blev en riktig succe och jag tänker fortfarande tillbaka på den dagen och ler! Så härligt vi hade det! :) 


Det togs såklart obligatoriska påsk-bilder på hundarna, hahaha! 

Mamma fick låta Kajsa somna in och der var jättejobbigt :( Jag har ju inte bott med Kajsa, men min moster har haft henne hur länge som helst och sedan de flyttade till lägenhet, har hon bott hos mamma. En helt fantasisk kise <3 


Jag var på föreläsning med Åsa Ahlbom och det var SÅ HIMLA BRA! Rekommenderas till alla hundmänniskor! Kommer absolut att ta chansen att lyssna på henne igen, om jag får den. Jag var också på föreläsning med Dogparkour Sweden, samt på praktisk workshop - kanonkul att få lära sig lite mer! Skulle åkt upp till Sulviken, men utbildningshelgen blev inställd. Jättetråkigt på ett sätt men skönt på ett annat med tanke på hur jag mådde! Jag blev faktiskt sjukskriven som följd av mina tidigare problem samt nya (graviditets)besvär. 
Däremot så påbörjade jag SKK's distansutbildning i Hundens Beteende - lite lagom kurs! 

Mycket hund blev det i april! Med Doris började jag rallylydnadskurs (som hölls hemma hos mig i mitt företagsnamn, men av en extern instruktör). Det var perfekt att inte behöva åka iväg när jag inte mådde bra, utan bara behöva gå ut genom ytterdörren. Båda hundarna tyckte rallylydnad var superkul och vi tränade en hel del faktiskt! 


Maj
1 maj berättade jag officiellt om graviditeten med ett blogginlägg (http://roxanneshundvardag.se/2015/may/oplanerad-men-inte-ovalkommen-3.html). 


Jag började plugga till Dogparkourinstruktör, via Dogparkour Sweden och deras distanskurs. Startade även upp gruppen (https://www.facebook.com/groups/dogparkourskane/) och sidan (https://www.facebook.com/Dogparkour.skane/) Dogparkour Skåne på Facebook! 

Hurtta la upp bilder på Doris på sin Facebooksida :D Självklart iklädd deras nya klövjeväska som jag fick chansen att prova tack vare CSiGORA! 


Vi var uppe i Falköping igen och bara Max fick följa med den här gången. Gammelmormor är jätteglad för honom och han tycker det är mysigt att få vara med :) 
Powernap

Jag var även med lillkusinen i stallet ett par gånger. Heeelt underbart att få sniffa lite häst och ta en galopp på stranden. I år har jag saknar hästarna mer än någonsin faktiskt! 

Jag och Elvira

Jag klippte av mig allt mitt långa hår - var såå trött på det! Vi var på ultraljud för att titta på den tvåbenta valpen. Dock så rörde den sig så mycket att de bara kunde se hälften! Därför fick vi med oss en bild på en ryggrad hem, och fick en ny tid :P 


I slutet av månaden bar det av upp till älskade Sulviken och Anton följde med för första gången! <3 Juni
Vi började månaden uppe i fantastiska Sulviken. Återträff med underbara klasskamrater, många härliga hundpromenader, topptur till Suljätten, utflykt till Ristafallet och Vålådalen med Anton och utbildning till Aktiveringsinstruktör :) Tyvärr så blev jag också utsatt för en granskning av Skatteverket. De påstod (helt felaktigt) att jag gjort avdrag för privata kostnader (utbildningen) och en massa annat som bara är helt befängt! Jag skulle aldrig fuska med något sånt. Aldrig! Den här soppan håller fortfarande på och jag vill bara att det ska vara över och att jag slipper betala deras straffavgift... Känns helt förjävligt! 

Jag fyllde år när jag var kvar i Sulviken och när vi sedan kom hem så var det dags för ultraljud igen. Det var en glad bebis i alla fall! 


Vi firade midsommar hemma och köpte en assnygg begagnad Brio Happy vagn!  :D Jag planerade en helt ny kurs och hade jätteroligt under tiden. Barn och hund har alltid intresserat mig och såklart ännu mer nu! 


Jag tog även examen och fick diplom i distanskursen "Hundens Beteende" som hölls av SKK! 

Juli
Åkte upp till bästa gammelmormor Sara i Falköping och avslutade med en tripp till Ullared med mamma! Det var några dagar med riktigt fint väder och jag passade såklart på att åka till sjön med hundarna, så mycket som möjligt! Jag tog ett svårt beslut att helt pausa med allt i företaget eftersom jag kände mig stressad och på väg att gå in i väggen igen :( Tråkigt men nödvändigt. 

Gick på Sommarrocken i Svedala och såg Hardcore Superstar tillsammans med bästa Ellen (och Anton) som dessutom också var gravid! Vi har känt varandra sedan vi var 6 år gamla men inte träffats på länge. 


Blev en del hundträning, men när det inte gick som jag ville när Doris drog skrindan - ja då fick Anton dra den istället! ;) 
Uteplatsen som tidigare var en betongplatta, blev äntligen färdig - SÅ nöjd!! :D 


Vi hann även byta sovrum. Så "sminkrummet" blev vårt sovrum och i vårt gamla sovrum började det planeras babyrum istället! 


Augusti
Magen fortsatte att växa och det blev lite foton. Tvingade Anton att ta en del och sen tog bästa Ellen, några när hon var nere! 

Jag var också på Ellens mysiga babyshower! 


Kom in på en etologikurs på högskolan som jag sökt till i flera år - var inte alls planerat att börja plugga ännu en sak! Men självklart så accepterade jag antagningen! 
(I september höll jag på att springa in i väggen igen och jag hoppade av kursen - fick dock behålla min plats till om jag vill gå den nästa år!)

Jag var flitig och simtränade massa med hundarna! Båda två var rätt så runda eftersom min värk gjorde det svårt att promenera. 


Doris tar hand om magen <3

Jag volontärarbetade på SPCA Sweden tillsammans med ett härligt gäng! Vilket jobb de gör alltså! <3 

Blev även veterinärbesök med Doris för hennes knutor. De opererades bort och jag tänkte inte mer på det! September
Som nämnt ovan så hoppade jag av etologikursen - det blev helt enkelt för mycket och jag mådde dåligt både fysiskt och psykiskt. 

Höll därmot i två Dogparkour-träffar i Lund och det var såå roligt! Härliga hundar och hundägare och en fantastisk skolgård att träna på (med tillåtelse såklart!).


Jag och Anton "firade" hela 9 år tillsammans! Galet! Bilden är dock tagen 2010.


Jag hade en helmysig babyshower med familj och vänner och den tvåbenta valpen blev bortskämd redan innan födseln!


Det blev ännu en tripp upp till Falköping och gammelmormor (hon ville såklart hänga med i magens utveckling) - och även en massa pyssel i barnrummet.


Vi var även inom en sväng på förlossningen i Malmö. Hade inte känt några fosterrörelser på hela dagen och blev riktigt orolig, men så fort vi kom in där så sprallade det såklart loss igen! 

Åkte upp till Hässleholm två dagar i rad för att lyssna på Eva Bodfält och Tobias Gustavsson. Två mycket karismatiska och bra föreläsare! Det var dock långa dagar (9-21 dag 1 och 9-17 dag 2 eller nåt sånt) och jobbigt att sitta så länge. Rekommenderas inte när man är höggravid :P


Det var en cool superblodmåne som jag höll mig vaken för att fota, och magen växte såklart! September var också månaden då jag fick veta att Doris knutor var elakartade och att hon har cancer :'( Jag bara grät i flera dagar och kände mig så maktlös. Jag hade varit så bombsäker på att de var snälla, att jag inte ens gått och väntat på provsvaren som man annars gör... Älskade Doo-Doo :( 


Oktober
Jag fick hem mina WP-selar och började träna drag weight med hundarna. Kul! :D Trodde inte Max skulle gilla det så mycket men det gjorde han! :) 


Hann såklart med lite annan hundträning också

Anton fixade ny bil till mig - en superfin Caddy Life där både hundburar, vagn och passagerare får plats :D Vi var på en gravid- (Cactus Foto, Malmö) och en gravid-/parfotografering (Maggie Strand, Skurup)! Och magen växte såklart :) Älskar den här bilden som jag tog själv 

Jag asade mig upp till Röstånga för en föreläsning i hormonella sjukdomar hos hund - mycket intressant! 

Mitt i allt så fick vi ett extremt tråkigt besked om mammas groenendael Santos. Hans hälta berodde på tumörer och var obotlig :( 

Älskade Fjanten i tröja så han inte skulle slicka på operationssåretPå eftermiddagen den 28 oktober åkte vi in till förlossningen i Ystad och kl. 20.17 höll vi för första gången, den tvåbenta valpen i famnen! Det blev en liten flicka, 48 cm lång, 3205 gram tung och hon fick namnet Samaya <3

Kärlek vid första ögonkastet!

Vi stannade på BB i två dygn och sen var det skönt att komma hem till hundarna! Besöken vällde såklart in med en gång ;) 

Doris passade såklart på att ligga i mitt knä medan Samaya låg hos sin mormor! 


November
Vi började månaden med att ta vår 6 dagar gamla dotter och köra upp till Falköping! Där fick hon träffa sin gammel-gammelmormor Sara som fyllde 94 år just den dagen <3 Fem generationer var samlade och det var såå mysigt! 


Vi hann bara hem nästan så var det kalas för syrran och ett par dagar senare, fick Santos somna in... Det tog hårt på hela familjen :( 

Vila i frid vackra Santos - så älskad och så saknad! 

Max fick ännu mer problem med andningen och vi fick söva honom hos veterinären. Det togs biopsi mm. från nosen och på natten fick vi åka in till Djursjukhuset eftersom det inte slutade blöda :( Var på julskyltning i Skurup och lillkusinen (Samayas "gammelkusin") körde med nöje, vagnen! 


Fick veta att Max har en kronisk inflammation i noshålan och måste medicineras resten av livet :( Inte kul! 

Älskade gammelmannen! <3

December
Samaya blev sjuk för första gången, inte ens två månader gammal :( Doris hjälpte såklart till att ta hand om henne! <3 Det blev många nattliga turer med bilen - det hjälpte allra bäst mot hennes magont. Tur att vi har så mycket fina djur här så man har nåt att titta på! 


Försökte ta söta tomtebilder. Det gick sådär! 


I brist på snö så har det blivit en hel del leriga promenader! 


Vi lyckades få upp en julgran och handla klappar i år också. Sen kom fina Diamanda hit på playdate och Ellen tog URGULLIGA bilder på dem! Vi firade såklart jul, som de flesta andra. Och jag fick värsta fina hundträningskläderna i julklapp! :D 


Jag svarade på en "annons" som Kullatorp Arabian Stud la ut på sin Facebooksida. Jag jobbade hos dem 2006 och bor bara 5 min därifrån nu! Hade varit såå mysigt med lite mer häst nästa år! 


Sammanfattning
År 2015 blev verkligen inte alls vad jag tänkt mig. Så mycket smärta, sorg och tråkigheter, men samtidigt så mycket glädje. Liv har slocknat och liv har tänts... 

Med det här inlägget vill jag önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och hoppas att ni tänker på all skada som fyrverkerierna orsakar. 
Vi firar smällarfritt, med goda vänner, god mat och varm badtunna! 

Vi ses 2016! 


Kommentera här: