Luciatåg för de hemlösas hundar!

Idag var det dags för det efterlängtade luciatåget (läs mer här: Luciatåg för de hemlösas hundar) i Malmö. Anton skjutsade mig och hundarna in till stan så att vi var där ca 11.15 och hann packa ur alla saker. Det var många som kom med donationer och det var tur att vi hade en stor bil på plats för att ta emot allt! 
 
Du vet väl att du fortfarande kan donera saker? Läs mer här: "Projekt"
 
Anton hjälpte mig att hålla hundarna medan jag spände Doris för skrindan och fixade med musik mm. Fina faster Marlene dök också upp och hjälpte till! Vi samlades på stortorget och där var det mängder med folk som ville ta foton och klappa på vovvarna! Jag är otroligt tacksam att jag hade Marlene med som höll koll på Max så att jag kunde fokusera på Doris - där var ganska trångt eftersom en del gick väl nära med sina hundar. 
 
Kl. 12.10 tågade vi ut på gågatan mot Triangeln med vår Lucia i spetsen och sedan jag, Marlene, Max & Doris. Där och då hade jag inte en aning om hur många hundar som gick bakom oss, bara att det kändes som väldigt många! Det var himla roligt att se allas kreativitet vad gällde utstyrslar i alla fall, där var både tärnor, stjärngossar, tomtar, renar och pepparkaksgummor! Det blev många stopp på vägen för att prata med folk, stå modell inför kameror, svara på frågor och låta folk klappa hundarna och ge dem godis. På vissa ställen var det riktigt trångt med hundarna men alla uppförde sig nästintill exemplariskt! Jag är så otroligt stolt över Doris som med viftande svans drog skrindan bland allt folk och dessutom hade renhornen på sig hela tiden! 
 
Max skällde lite emellanåt när någon annan hund kom för nära eller när han blev trött på att åka, men han skötte sig också fint <3 
 
Väl vid Triangeln så försökte vi sjunga "Hej tomtegubbar" men det gick inte speciellt bra, haha! Vi är hundägare, inte sångerskor! Vi vände och gick tillbaka mot Stortorget igen, men vid Gustav Adolfs Torg fick vi ta en lite längre paus när TT skulle fota och intervjua! Doris blev lite rastlös och smågruffade lite, men inget som inte gick att avleda med lite godis. På Gustav blev det ännu ett längre stopp och jag trodde aldrig vi skulle komma därifrån! Så fort en hade fotat kom nästa och skulle ta bilder så vi blev där ett tag! Doris la sig till sist ner och vilade medan hon blev fotograferad haha. Marlene hade koll på Max och på insamlingsbössan  och ja, jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne! 
 
När vi kom tillbaka till Stortorget så fick vi fler donationer och hundarna fick dela på en cheeseburgare som belöning för mycket väl utfört luciatåg :) Jag var helt ärligt riktigt nervös att det inte skulle gå alls så de överträffade alla mina förväntningar! Jag tycker inte om att utsätta dem för saker de inte är redo för och här skulle de dels promenera mitt inne i centrala Malmö mitt i julshoppingen (de har aldrig varit i stan innan), med en skrinda som Doris dragit två gånger innan och Max åkt i två gånger (hemma på landet på grusvägen), tillsammans med massa andra hundar (som de aldrig träffat) på trånga gågatan! Lägg sen till massa folk, kameror, gatumusikanter, mötande hundar, barn, ett eldrivet tåg och allt annat som hör till stan! Ja, vad ska man säga - mina hundar är BÄST! <3 
 
En liten video :) Det är Max som håller konsert ;)
 
Jag hade varit riktigt yr och haft sprängande huvudvärk på morgonen men hade knappt tid att tänka efter när vi promenerade så det slog såklart till ordentligt när vi kom hem igen! Powernappade i ca 4 timmar på soffan med Doris under filten och Max bredvid mig och sedan kändes det i alla fall lite bättre. Gick igenom de donationerna jag fick med mig hem och skrev in dem i vårt dokument där vi ska redovisa allt vi får in. 
 
Nu är jag supertrött och har ont i hela kroppen men mattehjärtat har svällt till minst dubbel storlek idag! 
 
Och just det, vi kom med i massa tidningar! Men den bästa artikeln skrev faktiskt Kvällsposten! Läs den här: Fyrfotat luciatåg för hemlösa jyckar. (Ska dock vara hemlösas jyckar, men jaja). 

Ett stort tack till alla som deltog, alla som kom med donationer, alla som bidrog med en slant, alla som kom och tittade och till alla som kommit med massa positiva kommentarer! Vi tar emot donationer under veckan som kommer också så bara hör av dig om du har något att bidra med! 
 
Lite bilder från dagen (en del mina, andra stulna från FB)
 
Även om de inte syntes så hade jag såklart på mig mina skitsnygga armband från stadsmissionen! 
JULKLAPPSTIPS! Köp dem här: Gåvor med riktigt värde
 
 
 


Kommentarer:

1 Ellinor:

Jättefint Luciatåg! Max & Skrot har samma jultröja (min är faktiskt köpt i en butik i Hässleholm en vinter när jag studerade där)

Svar: Tack :)

Åh, jag tycker att den jultröjan är så himla söt! :)
Roxanne Munoz-Rytting

2 Robex Lundgren:

va söta

Svar: Tack :)
Roxanne Munoz-Rytting

3 Tommy:

de va då ett riktigt gulligt lucia tåg. och riktig söt liten hund :)

Svar: Ja, det var nog årets sötaste luciatåg ;)
Roxanne Munoz-Rytting

4 Elina:

Åh vilken fin tanke och det var verkligen jättegulligt, något jag jättegärna vill göra senare i livet!

Svar: Ja det var himla roligt för både oss och hundarna och speciellt kul eftersom vi fick så mycket donationer till de hemlösas hundar. Över ett ton foder bland annat! :)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: