Sista chansen att tävla idag!

Jag tänkte bara påminna om att det idag är sista chansen att delta i tävlingen om en goodiebag för din hund! Du hittar tävlingen här: http://roxanneshundvardag.se/2014/july/vad-vill-du-ha-i-en-goodiebag-tavling.html
 
Vinsten kommer att skickas i anslutning till beteendestudien jag ska göra den 17 augusti - jag skickar inte den tidigare på grund av att jag inte vill att de som deltar i studien ska få veta innehållet i förtid. Jag kan dock avslöja redan nu att goodiebagen kommer att innehålla bland annat något gott, något kul och något nytttigt! 
 
Passa också på att anmäla dig till evenemanget den 17 augusti! Jag kommer att genomföra en beteendestudie dit jag behöver hundar att använda. Jag behöver också lite figuranter och medhjälpare - alla som deltar bjuds på korv med bröd samt får en goodiebag. 
Utöver detta kommer det att bli loppis, tipsrunda och annat skoj! 
Här hittar du info om beteendestudien: http://www.carpecanishundcenter.se/2014/06/24/hundar-f%C3%B6r-beteendestudie-s%C3%B6kes!-22320903
 
Välkommen!
 
 

Etologiutbildning och valpmys

Ja nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Åkte ju till Åre i tisdags för en vecka sedan och bloggade lite under pauserna, så förra inlägget blev skrivet under ett antal timmar! 
Det tog längre tid än någonsin att köra upp, 17,5 timmar!! AC:n fungerade inte så jag var helt genomsvettig och hundarna höll på att bli friterade i bagaget trots burfläkt mm. Jag fick stanna många, många gånger för att låta hundarna bada, äta glass och hälla vatten över dem! 
 
Inte så glada för värmen i bilen, men glass är gott och svalkande! 
 
Blev många bad på vägen upp!
 
När vi äntligen var framme i Sulviken så blev det direkt ombyte till bikini och ner till sjön. Max rusade i och doppade magen och Doris kastade sig ut som vanligt. Till och med jag badade och det var helt underbart att svalka sig lite och skölja bort det senaste dygnets svett! Efter badet tog jag en ljummen dusch och vilade en stund, sedan började några andra droppa in och jag hjälpte dem med deras beteendestudier resten av kvällen. 
 
På helgens schema stod Etologi 1, del 2. Mycket intressant och spännande! Vi har pratat om allt från ledarskap, vargen och sammansättning av flockar till beteendestudier, lämplighetstester och andra tester såsom MH och liknande. 
 
 Bada!!
 
Max fjäskade för Linn på lektionen så att han fick komma upp i knät ;)
 
Mer bad! Doris har varit i himmelriket - bad innan frukost, på lunchen, efter föreläsningarna och ibland även en gång till på kvällen!
 
Nu har de valpar igen och de här underbara sötsakerna är snart 7 veckor gamla! Hann såklart med lite obligatoriskt valpmys! Det är tur att de föder upp "fel" ras för min del, annars hade jag kanske råkat få med mig några stycken hem! ;) 
 
Fina mamma Canada och valpisar!
 
Snö ville också ha lite uppmärksamhet ;) <3
 
Valpisar <3
 
Linn kämpade med att hämta tillbaka valparna som försvann i buskarna hela tiden. Jag bara fotade och asgarvade när hon plockade ut en och den direkt sprang in igen medan hon sträckte sig efter nästa! :P
 
 
Här gör klassen beteendestudier det ena stora hägnet och sedan gick vi till det andra för att göra samma studier och sedan jämföra resultaten. I det första hägnet går det en sammansatt flock och i det andra går det en familjegrupp. Väldigt intressant!
 
 
Mer bad på lunchen!
 
 Och ännu mer bad vid dagens slut!
 
Linn och Shiva
 
 
När vi kom tillbaka från sjön fick vi följa med på valparnas upplevelsepromenad. Jättemysigt och jag är så imponerad av dem! Har alltid tänkt att valpar ska vara lite skyddade innan, men här blev de utsatta för både det ena och det andra, fick klara av det mesta själv och det gick galant! Snacka om att stärka dem redan från början! Önskar verkigen att Sandra skulle börja föda upp typ amerikanska bulldoggar också och inte bara malamuter, haha. I så fall hade jag aldrig behövt tänka på val av uppfödare mer!
 
Upplevelsepromenad bl.a. genom bäcken :)
 
Tillbaka på gårdsplanen och mer valpmys <3
 
Balder tittade också förbi!
 
Jag älskar Sulviken. Jag älskar naturen, utbildningen, hundarna och allt annat. Men framför allt så älskar jag alla människorna! Vi är en fantastisk klass med fantastiska lärare och jag kommer att sakna alla så fruktansvärt mycket när utbildningen är slut. Önskar verkligen att alla bodde lite närmare varandra! 
En av kvällarna denna helgen var jag, Linn och Sanna nere hos Nina och Anna Maria i stugan. Vi blev bjudna på massa grillat, rosévin, bröd och sallad. Mums! Kanongott efter en lång dag i skolbänken, ute mer praktiskt arbete, bad och annat. Tack för en underbar kväll! 
 
Siri och Ilo vill också ha grillat!
 
Fantastiska vänner! Tyvärr fastnade inte Linn, "grillmästarn är mitt efternamn" på bild!
 
Det blev även en tur till Fäviken Game Fair. Påminde en hel del om Jakt & fiskemässan på Bosjökloster som vi har hemma. Mycket jaktsaker, men väldigt mysigt. Varmt som attan var det men skönt att bara gå runt och titta på folk, hundar och saker en eftermiddag!
 
Träffade bästa hundfysioterapeuten Frida som driver Åre Hundrehab och Svenska Fysioterapiskolan. Kan varmt rekommendera henne och hennes utbildningar som ni hittar här: 
http://www.fysioterapiskolan.se/
 
Linn: "Meen, jag måste torka bort svetten innan du fotar!"
Tack för kanontrevligt sällskap Linn och Sanna! <3
 
Vi hann precis tillbaka till Sulviken, badade med hundarna och sedan kom ovädret med ösregn, hagel och åska!
 
 
 Tillbaka i "skolbänken igen". Här ska det utformas ett lämplighetstest för räddningshundar. Doris deltog i studien och fick nästan full pott :P Hon är alltså social, nyfiken, modig, orädd osv. Haha. Hon är ju det, men har lite svårt att se henne som räddningshund!
 
 
Trötta vovvar på rummet!
 
 Innan bilen rullade hemåt på söndagkvällen så gick jag valparnas upplevelsepromenad med mina hundar. Doris flängde på som vanligt i vattnet, men Max tyckte det var lite jobbigt. Förstår honom eftersom det var ganska djupt för honom och vattnet forsade. Fick ta en hand under magen på vissa ställen och hjälpa till men han var ändå kanonduktig! Vågade mycket mer än jag hade förväntat mig!
 
 
 
 På vägen hem var det en singelolycka, massa älgar, lite andra trafikstörningar och vid Helsingborg, en brinnande lastbil! Köerna var nog ett par mil långa och jag var väldigt tacksam att den stod i norrgående körriktning!
 
 
Hann bara hem om och sova en timme, sen var det dags att besöka Fågelkliniken i Hjärup med gojorna för deras årliga hälsokontroll. De chillade lite i vackra Jakriborg innan vi gick in :) 
 
Tyvärr fick jag tråkiga besked om Gojan. Hennes blåsljud på hjärtat verkar ha blivit värre och hon har möjligtvis även börjat samla på sig vätska i kroppen. Det blev röntgen mm. och en inte direkt billig historia! Nu ska vi även boka tid för ultraljud av henne och jag vill inte ens veta vad det kommer att kosta! Hon är försäkrad men har reservation för hjärtfel eftersom det upptäcktes när hon besiktigades inför försäkringen... :/
 
Min älskade goja... Vill inte ens tänka tanken på att förlora henne!
 
 
Min träningsplan hälsar att den behöver vatten innan den börjar sluka småhundarna som kommer hit och tränar!
 
Anton hade varit duktig och fixat bort stubbarna! Äntligen har vi mer plats att parkera på! :)
 
Bad igår efter jobbet med Doris!
 
Och idag fyller min kära pappa 50 år! Han ville absolut inte fira, men lite tårta får man ju äta!
 
Det var min vecka, väldigt kort sammanfattad! Det har i alla fall varit en bra men intersiv vecka. Nu tisdag, onsdag och imorgon jobbar jag på operation, sedan är jag ledig på fredag och då ska jag lämna hundarna på hunddagiset på prov! Ska bli väldigt spännande och intressant! 
Sedan är det jobb 7-17 både lördag och söndag! 
 
Godnatt på er!