I migränens klor...

Hela denna dagen har gått åt till att ligga i sängen, ligga i soffan, försöka släppa ut hundarna i trädgården osv. 
Jag är så trött på den här förbannade migränen som kommer titt som tätt. Enligt läkarna har det inget med min sjukdom att göra, men det är ju inte normalt att må såhär... Det måste ju finnas någon orsak. Har jag inte migrän så har jag nästan konstant vanlig huvudvärk istället. Inte kul alls! 
 
Nu har i alla fall det värsta släppt och jag ska försöka få undan lite jobb i företaget innan jag börjar på min nya arbetsplats, Malmö Djursjukhus, imorgon. Är sinnessjukt nervös och bara önskar att första veckorna går snabbt så man börjar känna sig lite mer hemma! Det är ju alltid värst just när man börjar och inte hittar någonting, inte kan rutinerna och liknande. 
 
Har i alla fall fixat så att mamma passar hundarna hela veckan så jag kan fokusera på bara jobbet och inte på att jag måste gå ut med dem på lunchen. 
 
Eftersom det inte hänt något kul alls idag så tänkte jag istället bjuda på några bilder som togs för ca en månad sedan och som jag helt glömt att lägga ut. Jag hade papegojorna ute i voljären och de lockade till sig en glada (?) som flög bara ett par meter ovanför mitt huvud! Här är gott om dem, men jag har aldrig lyckats få några bra foton innan så det var kul att bilderna i alla fall blev helt okej (alltså inte bara en svart prick på en blå himmel haha). 
 

Bilder!

Vi var ju med på den gemensamma hundpromenaden i Lund i torsdags. För den som vill veta mer finns sidan "Hundpromenader i Lund" på Facebook. 
 
Nu har jag fått bilderna från promenaden och det är Emma Almquist som är fotografen. Tack! Jättefina bilder! :)
 
Haha, Doris ser helt krokig ut xD

Hur jag bor och smarta hundlösningar del 2

Turen har nu kommit till "fulhallen". Jag kallar den så därför att vår andra hall är både finare, ljusare och mer nyligen renoverad. Denna hallen är faktiskt det enda rummet vi inte målade om när vi flyttade in, så där är ganska hiskeliga, men lite charmiga grön/vita tapeter. Detta har blivit platsen för Antons smutsiga jobbkläder, mina hundkläder och alla hundsaker. 
Det som är bra med att ha denna hallen är att badrummet är direkt i anslutning (dörren som syns lite till vänster). Då kan man ta in smutsiga hundar direkt till badkaret och slippa smutsa ner hela huset, kanon! :)
 
Såhär ser hallen ut sett från köket
 
Hallen sett från ytterdörren


Hängare för jobbkläder/träningskläder/hundkläder - rätt fullt!

Samma sak fast skor, vi har även ett skoskåp som bara skymtas till höger. Det är för ca 10 par skor men vi har nog 20 par där! 
 
Dörrhängare från IKEA - samma som i sovrummet, fast här har vi två stycken bredvid varandra - dubbelt så många krokar! Bästa köpet någonsin! Hallen har varit lite svår att planera eftersom den är ganska smal och där dessutom är en ytterdörr, en dörröppning till köket, en dörr till toan, en dörr till förrådet och en dörr till vinden - plus ett stort element! Bara massa dörrar överallt! Detta är i alla fall dörren in till vårt förråd. Här hänger det jag använder mest till hundarna.
 
Älskade dörrhängare! :)
Det finns ingenting som heter standardmått i vårat hus! Allting är andra mått än det brukar vara, det är ganska dåiligt planerat överlag, lågt i tak och dessutom så sluttar både taket och golvet lite överallt. Det är därför svårt att hitta hyllor mm. som passar. Här kunde vi inte hitta någon möbel som passade eftersom det både är smalt mellan väggen och ytterdörren samt mellan väggen och förrådsdörren. Lampknappen sitter dessutom mitt i allt (mellan de vita korgarna och de gråa korgarna). Där är även ett eluttag vid golvet, under den svarta hyllan. 
 
Hyllan längst ner är från IKEA. Den köpte jag för en herrans massa år sedan när jag bodde hemma och målade svart. Där hade jag mina högklackade skor. Nu får den agera förvaring till hundsaker istället! Blev jätteglad när jag insåg att måtten passade precis för att stå där!
 
Hyllorna över slet jag verkligen mitt hår över! Behövde mer förvaring men hittade ingenting som passade, inte ens vanliga hyllplan! Tänkte köpa nån brädor/träskivor och göra egna men antingen var de för smala, för dyra eller för tunga. Galet irriterande eftersom jag dessutom ville ha mått på dem så att man verkligen utnyttjar utrymmet till max! 
Till sist hittade mamma några laminerade skivor billigt. De hade precis den bredden jag ville och vi sågade av dem till rätt längd. Tyvärr gick de ju inte att måla (inte utan många timmars slipande) och de var riktigt fula med sitt vita laminat. Men då kom jag på att jag hade en större bit svart vaxduk som vi haft bakom papegojburen innan som jag sparat bara "ifall att". Där kom den brilljanta idén att helt enkelt klä hyllplanen med hjälp av vaxduken och en häftpistol! Snyggt blev det och i precis de måtten jag ville ha! De stora korgarna kommer från jysk och är i något plastaktigt material - även de i exakt rätt mått!

Såå nöjd med mitt förvarings-mekka!

I de understa tyglådorna (från IKEA, tillhörde hyllan) så har jag underst lite olika leksaker, aktiveringsspel mm. I den översta var tanken att bara ha träningsgrejer men nu har jag så mycket hundkläder för olika väder och säsonger, att de också fick flytta dit. Måste dock komma på en bättre lösning för detta eftersom det är helt överfullt och jag aldrig hittar något. Dessa lådor måste sorteras och omorganiseras!

I de stora korgarna har jag allt jag inte vill att hundarna ska komma åt, och lite till. Mina hundar brukar inte stjäla, men en gång åt Doris upp 100 tabletter grönläppad mussla (plus halva plastburken!!) när hon var ensam hemma. Jag var dock glad att hon valde den burken eftersom där fanns både andra hundmediciner och människomediciner precis bredvid! Tyckte då att de stod säkert, men tydligen inte. Därför ville jag ha upp dem!
 
Så i de översta korgarna har jag en med mediciner/sjukvårdsgrejer för hund. Väldigt stökig och måste organiseras! I den andra är där schampo, balsam, gummiborstar, öronrens och liknande. Måste också städas!
 
I mittenkorgarna är där en med handdukar så jag har att byta med när jag måste tvätta handdukarna som jag avänder för att torka smutsiga hundar och tassar. I den andra har jag godisburkar med träningsgodis. Jag köper alltid stora påsar med frolic, leversnittar, kattmat och annat och de blir dels tunga för hyllorna och dels så är det jobbigt att rota i och återförsluta påsar varje gång man ska ha godis. Så då tar jag ur burkarna och fyller på när det behövs! 
 
I de understa korgarna har jag en med olika tuggben och en med lite "speciellt" godis. Det är sådant vi använder vid kloklippning och andra mindre trevliga saker och där är även extra goda belöningar till när vi spårar. 
 
Japp, jag är en nörd när det gäller att förvara och organisera!
Yaay, ännu en dörrhängare från IKEA haha! De tar aldrig slut! Denna hänger på dörren till vinden och här har jag saker som klövjeväskor, vattenflaska, midjebälte, godisväska osv. Hade även Doris flytväst där men sen blev det för trångt så nu bor den i lådan med hundkläder/träningssaker. 
Har även spårlinan jag använder när jag badar med Doris, och lite annat här! För den om tror att det hänger en strypkedja där kan jag informera att det är en kedja så man kan få ett tvillingkoppel :)
 
IKEAS dörrhängare finns nog nästan i alla våra rum!
Den här hyllan står framför vindsdörren vilket kan verka lite konstigt. Men det är faktiskt inte konstigare än att vinden är helt oinredd, skitläskig och jag skulle inte gå upp där för pengar tror jag! Enda gången vi måste öppna denna dörren är om det går en säkring för skåpet sitter precis innanför dören. Men det är inte så ofta, och då är ju hyllan flyttbar! Flyttar hellre den då och då än att gå miste om ännu mer förvaring! :D Tycker ni att jag är helt knäpp än? :P
 
Hyllan hade jag sedan innan jag flyttade hemifrån (såklart IKEA igen!) och ett tag hade vi den i vardagsrummet. Sedan satte vi in kamin och lite annat så den fick inte plats och jag behövde mer förvaring till hundsaker så därför hamnade den här. 
 
Underst har jag två korgar med mina "hundkläder". Där är t.ex. underställ, vantar, fleecetröjor mm. 
I de två översta hyllorna har jag köpt till och satt dit två lådor i det ena facket och ett skåp i det andra. I skåpet finns alla större påsar med hundgodis som jag sedan fyller på burkarna i andra hyllan med. 
 
I lådorna har jag underst klotång, sax, borste, bajspåsar och lite annat. Överst är hundarnas kosttillskott samt tillskott om de skulle vara dåliga i magen. 
 
På hyllan finns hinken med hundmat och en godisburk med små, små bitar som jag använder vid godissök. Även en liten korg med klickersaker (targetstick, post-its mm) och en godisficka. 

Sådärja! Det var en rundvisning i min "fulhall". Denna fulhall är faktiskt min stolthet just vad gäller förvaring och smarta lösningar. Är så himla nöjd med hur jag fått plats med allt på ett sådant litet utrymme! Vet ju om att jag har alldeles för mycket hundgrejer egentligen haha. Det var dessutom senast i maj som jag rensade och kastade/gav bort/sålde hur mycket som helst som jag inte använde! Fast jag tog ju de pengarna och köpte nya saker ;) 
 
Hoppas någon kunde hitta något tips som kan användas! :)