Valpkurs och hundbus!

Dagen startades med valpkurs och efter den stannade Mia kvar med vovvarna. Max fick busa lite med Xenit & Loppan, men emellanåt ser han mest ut om ett monster xD 
 
Idag är det första advent och huse är kaos. Julsakerna är inte framplockade än och jag har ångest. Har dessutom tagit min nya medicin och mår illa. 
 
Imorgon börjar jag på min blogglista + öppnar första luckan i årets julkalender på Carpe Canis Hundcenter. Missa inte det!
 
Bilder på knashundarna :) 
Doris fick stanna inne så inte hon och Loppan kunde äta upp varandra ;)
 
 

Om det bara kunde sluta blåsa

Idag hade det varit så fantastiskt höstväder - om det bara kunde sluta blåsa! 
 
Dagen inleddes med avslutning på fortsättningskursen i klicker och deltagarna fick tävla i en stafett. Roligt och nyttigt för att se vad de lärt sig och vad de behöver öva lite mer på :) 
 
När jag ändå var påbyltad med massa kläder så bestämde jag mig för en skogsrunda med hundarna. Drog ut Anton i den friska luften (snålblåsten) eftersom jag ville ha sällskap och tyckte att han gott kunde röra lite på sig han också. Det var så otroligt härligt väder när det väl var lä. Solen sken och det är ju faktiskt en väldigt mild höst så man ska inte klaga. Men blåsten här är faktiskt inte rolig! Det är väl vad jag gillar minst med Skåne, som jag annars älskar <3
 
Lyckades få Anton att ta några foton på mig och hundarna också - jag har nästan inga bilder alls på mig och dem eftersom det alltid är jag som står bakom kameran. Det ser ju såklart lite konstlat ut när man ser dem i följd, men jag tänkte att jag kansk kunde använda någon av dem på hemsidan. Tyvärr ser jag ju ut som en Michelingubbe haha (3 par strumpor, 3 underställsbyxor + Lundhagsbyxorna, en underställströja, en stickad polotröja, en fleecetröja, vinterjacka, halsduk, vantar och två mössor. Nädå, jag är inte alls frusen av mig haha). 
 
Det var i alla fall en härlig promenad och hundarna var duktiga (för det mesta). Doris försökte inte sticka in i kohagen eller i den lilla äckliga dammen, däremot så hoppade hon ner i en lerig bäck i skogen. Isch. 
Igår kom hennes nya Hurtta-tröja också. Tanken var att hon ska kunna ha den inomhus (vi har sisådär 15-17 C i huset när vi inte eldar) men idag fick den provas ute för att se så hon kunde röra sig bra i den. Tyvärr fanns den inte i rosa i hennes storlek så det blev svart, men det går ju bra det också. Fick dock byta storlek eftersom den mindre passade bra i bak men var alldeles för trång över bringan/bröstkorgen. Denna, som är en storlek större, passar i fram men är stor i bak så hon ser ut som en riktig gris haha. Ingen midja alls xD 
 
Resten av dagen spenderades i soffan. Hundarna var trötta och jag hade planerat att göra hur mycket som helst, men kurs + promenad är väl ungefär vad jag orkar på en dag så jag däckade jag också. Det är verkligen svårt att vara så trött hela tiden och att inte kunna göra allt jag vill... Anton lyckades i alla fall släpa med mig till kinarestaurangen i Skurup (jäklar vad jobbigt det är att ens behöva byta understället mot jeans och slänga på lite smink). Maten var ingen jättehit, det stod "stark" på min, men det smakade väl ungefär lika kryddat som skolmaten brukade göra - alltså ingenting. 
 
Nu är det filmtajm och imorgon är det dags för valpkurs! 
 
Älskade, älskade knashundar <3 
 

Veckan

Jaa, vilken vecka det varit. Tänkte dra en kort summering: 
 
Måndag:
Försökte hämta kraft för att orka jobba. Gjorde ett kundbesök och gick påen föreläsning på Sydskånska Kennelklubben. 
 
Tisdag:
Körde till tandläkaren (eller ja, tandhygienisten). Blev röntgad, undersökt och hon tog tandsten. Fick även konstaterat att en visdomstand var tvungen att dras ut (har problem med alla 4 men den här var riktigt illa) och fick en ny tid till tandläkaren för att kika på den. 
Körde till jobb och jobbade 15.30-00.30 (plus lite övertid). 
 
Onsdag:
Tillbaka till tandläkaren, trött som fasen efter jobbnatten. Tandläkaren var dum. Började dra ut min tand helt plötsligt och jag fick panik eftersom han bara skulle titta på den. Han sa att det var lika bra att ta den när jag var där. Jag tyckte att det var idiotiskt att dra den en timme innan jag skulle till jobbet. Fick besked att jag inte fick äta på några timmar - blev sur eftersom jag inte ens ätit frukost än och var på väg hem till mamma för att äta innan jobb. Har inte "lunch" förrän ca 21! Tandläkaren sa att jag skulle överleva... 
Körde till jobb med kurrande mage och bultande huvud. Läpparna och halva munnen helt bedövad men ändå gjorde det så jäkla ont i hela käken och huvudet! Gick hungrig till kl. 21 - kunde knappt äta. Extremt jobbigt att sköta jobbet när huvudet känns som ett bowlingklot. Tanden (eller ja, hålet) blödde oavbrutet tills jag kom hem vid ca 02 på natten. Isch!
 
Torsdag:
Körde helt yrvaken in till Stadsmissionen i Malmö. Där var det dags för gratis veterinärmottagning för de hemlösa och deras djur. Jag assisterade veterinären, vaccinerade, chippade och klippte klor. Massa hund- och kattgos och tacksamma djurägare. Susade direkt därifrån till jobbet. Aptrött och hade extrem sömnbrist. Fortfarande ont i käken och huvudet, inte kul alls! 
Skulle sluta 00.30 men det blev övertid till ca 02. Inte hemma förrän nästan 03 på natten. Trött! 
 
 
 
Fredag:
Vaknade av larmet 07.30 - SÅ trött! Ringde läkaren och pratade in på telefonsvararen "Heeej, jag är jääättesjuk och kan inte komma, jag måste avboka (personnummer osv)". Låter ju logiskt såhär i efterhand att sjuka sig från läkaren, men jag lät nog inte helt kry efter typ 4 timmar sömn! 
Fixade lite hemma, asade mig in i duschen, målade naglarna och gjorde mig i ordning. Fick skjuts till Malmö Arena där det var dags för julgala med jobbet. Väldigt trevligt förutom den jäkla visdomstanden (eller hålet efter den - aj!). Åkte hem direkt efter showen, trött trött trött! 
 
Ja, där har ni vad som hänt denna veckan. Nu, sova!! Kurs imorgon!