Hundens beteende, HP1503 - Del 1/5

Ja, döm om min förvåning när jag den 14 april fick ett mail med mina inloggningsuppgifter till "Ping pong". Jag fick ju helt enkelt prova att logga in och se vad jag skulle hitta för spännande på denna märkligt döpta server. 
 
När jag kom in så trillade polletten ner - det var ju SKK's distansutbildning i Hundens beteende! Jag hade anmält mig i höstas någon gång och betalt fakturan i samband med det så det hade jag ju helt hunnit glömma bort! Tur i alla fall att det är en distansutbildning med tanke på hur jag mår i nuläget - jag hade aldrig orkat åka iväg för att utbilda mig på plats! Och kursen startade dagen efter!
 
SKK tar nu emot nya anmälningar inför höstens start. Du kan läsa mer och anmäla dig här om du är intresserad av utbildningen. 
 
I alla fall så är jag nu klar med del 1 av 5 av kursen och avslutade den med godkänt på alla inlämningsuppgifter samt 100% rätt på första försöket på det teoretiska provet. Tjoho! Inte för att skryta, men så har jag ju gått världens bästa utbildningar hos Hundsteg också, så jag ska ju faktiskt kunna en del! 
 
Kurslitteraturen består av Per Jensens bok "Hundens språk och tankar" samt lite artiklar, videosnuttar mm. som man får tillgång till när man loggar in. Boken har jag läst tidigare men det är ganska längesedan så det är ju inte fel att läsa om den igen - och dessutom lite grundligare. När kursen är slut så kommer det en recension av den också! :) 
 
Än så länge så är jag nöjd men inte jätteimponerad. Kursen känns hittills ganska basic och det mesta kan man läsa sig till (genom att läsa boken) utan att betala pengar för att någon ska säga till en vilket kapitel man ska läsa när ;) SKK's utbildningar handlar ju ofta mycket om att diskutera med varandra och på servern finns det ett diskussionsforum där man måste vara aktiv för att bli godkänd. Visst förstår jag poängen med att diskutera, man lär sig mycket genom att höra andras synvinklar, men jag är lite mer för ren fakta och teori. Jag lär mig bäst när jag får svart på vitt att såhär ÄR det eller såhär TROR man att det är PÅ GRUND AV. Inte så mycket "jag tycker" och "jag tror". 
 
Det är i alla fall 8 veckor och 4 delar kvar så nu är det dags att ta tag i del 2! Fler uppdateringar om kursen kommer efter hand! 
 
 

Kommentarer:

1 Zenitha Nordqvist:

Jag läste den kursen då de körde första starten. Väldigt intressant men lite väl lätt för min smak, haha! Så nu har jag ansökt till liknande kurser på universitet (minns inte vilket just nu).

Lätt värt pengarna är kursen i alla fall! :D Förstår mig på min egen hund så mycket mer nu. Du kommer klara kursen galant. Lycka till!

Svar: Kul! Jag har också sökt till andra men kom inte in på någon förra året så tror knappt det nu heller :( Svårt att bli antagen nu när de är så populära!

Jag känner också att denna kursen är väl lätt, men ändå roligt att få en annan synvinkel än från de utbildningarna jag gått innan! :)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: