Vårsol och hundjobb!

Vaknade och kände mig inte ett dugg pepp på att göra något alls idag. Det värsta med våren är att jag känner mig tvingad att vara utomhus fast jag egentligen inte vill - men man bör ju vara ute och ta tillvara på solen. På sommaren är jag mer än gärna ute, men då ska det vara bikiniväder. Då trivs jag som bäst för då kan jag välja om jag vill ligga och sola, läsa en bok, åka och bada med hundarna eller pyssla i trädgården. Nu är det bara sådär soligt men ändå kallt så man måste ha massa kläder på sig och det enda man kan göra ute är typ trädgårdsarbete - vilket inte intresserar mig tillräckligt för att ägna en massa tid åt det. 
 
Tog i alla fall emot en kund för privatträning och bestämde mig sedan för att ta en tur med hundarna och låta dem klövja. Det var evigheter sedan så de fick gå med tomma väskor och bara slättrundan, inte i skogen. Jag har tidigare skrivit om klövjning både här på bloggen och hemsidan, du hittar båda här: "Klövjning: en guide". 
 
Doris & Max knallar på i sina väskor från Kyjen :) 
 
Nu blommar rapsen snart!
 
Max väska ser ganska stor ut, men det är inte så farligt. Det är extremt svårt att hita bra klövjeväskor till små hundar och de flesta mindre skulle jag aldrig våga packa i. Så därför valde jag en (som jag anser är) bättre som jag kan packa lite vikt i, hellre än en som är sämre som jag inte kan packa alls i. Dock så kommer jag aldrig ha speciellt mycket vikt till lilleman med tanke på hans rygg och ålder! 
 
:)
 
 
Efter ungefär halva rundan tog jag av väskorna och släppte hundarna så de fick springa av sig lite. Jag är väldigt strikt med att de ska gå samlat i koppel när de klövjar så då är det skönt för dem att få spralla av sig lite också! 
 
Tjohooo!
 
 
 
Det är ju inte optimalt att träna parkour i klövjeväskor och halsband, men lite enkla övningar kan man ju alltid klämma in :) Lilleman vet precis vad som gäller, men Doris tycker att det är totalt onödigt att sätta tassarna på något som är så lågt - tacka vet hon sånt man kan hoppa upp på! 
 
Lite balansträning :)
 
 
 
Vi stannade till vid brevlådorna för att ta posten och även här fick hundarna använda tassarna lite :) Nu återstår bara att lära dem bära posten också så jag slipper! 
I brevlådan fanns det spännande paket från CSiGORA! Mer om innehållet kommer i dagarna så håll utkik! 
 
Duktiga vovvar - Max tycker inte de skramlar lika läskigt när han själv gör så de låter! :)
 
 
 
Senare på eftermiddagen så tittade Lotta från Hundselen.se in och hjälpte mig att mäta hundarna. Nu ska de ÄNTLIGEN få varsin WP-sele! :) Doris kommer att bli svart/rosa och Max blir svart/grön som den på bilden :) 
 


Ja det blev en del gjort idag ändå, i alla fall vad gäller hundarna. Har några måsten som jag skippade idag men ska fixa imorgon och sedan håller jag långledigt! Och just det, jag skapade en Facebooksida för bloggen idag också! Det är flera som efterfrågat detta för att lättare kunna följa mina inlägg så nu kommer jag lägga upp dem där på prov så får vi se vad folk tycker! :) Sidan heter såklart "Roxannes Hundvardag"!
 

Kommentera här: