Året som väntar -2016

Herregud vad tiden springer iväg - nu är det redan 2016 och allt vad det innebär. Jag kommer att vara mammaledig (varför heter det mammaledig förresten? Man är ju allt annat än just ledig!) med Samaya hela året, och ser fram emot att spendera massa tid med henne. 

Om 2015 lärde mig någonting så var det att man omöjligt kan förutse vad som kommer att hända eller vilka vändningar livet kan ta... 

Mina förväntningar på 2016
Jag hoppas att 2016 kommer att bli ett bättre år. Missförstå mig rätt, 2015 har haft sina ljusglimtar, men i det stora hela så har det varit alldeles för mycket sjukdom och tråkigheter. 

Nu håller jag tummarna för bättre ekonomi, bättre hälsa (för både två- och fyrbenta), mer glädje och mindre stress! 

Mina mål för 2016
Jag har 9 gravidkilon kvar att bli av med (gick upp 24 kg) men vill helst bli av med två till som var överflödiga redan innan. Mitt mål är att gå ner de första 9 tills min födelsedag den 8 juni och resterande två innan juni är slut. 

Förutom viktnedgång så vill jag försöka börja träna igen och få en starkare kropp. Jag mår så mycket bättre av det och i mina dåliga perioder så har jag något att ta av. 

Det hänger ihop med viktnedgång, men jag måste äta bättre! Mer rutin, bättre mat osv. Inte massa skräp och onyttigheter varje dag. Detta blir extra viktigt sedan när Samaya ska börja smaka på saker så lika bra att börja redan nu. 

Jag måste fatta ett beslut om mitt företag och jag har faktiskt bestämt att jag har hela året på mig. Jag kommer att känna mig för lite och sen får vi se vad jag bestämmer mig för. Å ena sidan skulle jag verkligen vilja satsa, men det är svårt utan något kapital. Å andra sidan så är jag livrädd att hamna i någon soppa med Skatteverket igen och att det ska bli ekonomiskt strul. Jag överväger alltså att bara lägga ner det... Tjänar inte tillräckligt så just nu är det mer bara som en hobby och det blir alldeles för dyrt att ha hjälp med bokföringen mm. Så ja, jag har en hel del att fundera över! 

Hästar är något jag länge saknat i mitt liv. Om du läste mitt senaste inlägg om året som gått, så vet du att jag svarat på en "annons" från Kullatorp Arabian Stud ang. att komma och pyssla lite med hästarna. Vi har bestämt att höras av efter helgerna och därefter hoppas jag på att 2016 kommer bjuda på mycket mer häst än tidigare år! Jag har alltså redan påbörjat vägen mot mitt mål - mera häst

Jag skulle vilja gå någon kurs med hundarna, helst en med varje hund. Om inte det är möjligt så har jag i alla fall som mål att bruka lite mer allvar med deras träning - och med "allvar" menar jag helt enkelt att träna oftare, mer regelbundet och att ha mål - inte att vi inte ska ha roligt ;) Jag ser fram emot ett nytt år med skräckblandad förtjusning. Jag kommer att göra mitt bästa för att uppnå mina mål och förväntningar, men samtidigt låta ödet styra mig dit det vill! 

Vad har du för mål? Kommentarer:

1 Malin:

Hoppas att ni får ett kanon år, trevlig blogg :-)

Svar: Detsamma till dig! Och tack :)
Roxanne Munoz-Rytting

2 Anonym:

Hade varit jätteintressant att höra mer i ett inlägg hur det går med hundarna Och bebis, är det som du tänkt eller annorlunda? Hur agerar hundarna och hur har de tagit förändringen? Har du stött på något problem? Har du fått gå in och "styra upp" någon gång? Några tips att ge, nu när själv har erfarenheten?

Svar: Vilket bra förslag, ska genast börja fila på ett inlägg! :)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: