Julkalender lucka 17

Idag tänkte jag berätta, och tipsa lite, om en bra bil om man behöver mycket plats! 

Klicka här för att öppna lucka nr. 1 (Gör eget, naturligt hundgodis)
Klicka här för att öppna lucka nr. 2 (Tre korgar) 
Klicka här för att öppna lucka nr. 3 (Vad är Dogparkour för mig?)
Klicka här för att öppna lucka nr. 4 (Vad ska man tänka på när man väljer ras?)
Klicka här för att öppna lucka nr. 5 (Tips för enklare kloklippning!)
Klicka här för att öppna lucka nr. 7 (Att ta över en omplaceringshund)
Klicka här för att öppna lucka nr. 9 (Introducera hundar och barn)
Klicka här för att öppn lucka nr. 10 (Tävling på Facebooksidan)
Klicka här för att öppna lucka nr. 11 (En bild säger mer än 1000 ord)
Klicka här för att öppna lucka nr. 12 (Ska man borsta tänderna på sin hund?)
 


Lucka nr. 17: En riktig hundbil!
 
Idag tänkte jag visa er vårt "nytillskott" i familjen ;) En superfin röd Volkswagen Caddy Life! Jag har visat den i ett tidigare inlägg, men då utan hundburar.
 
När jag blev gravid så visste jag en sak - jag behövde en ny bil! Dels så hade jag länge tänkt skaffa en ny, bättre bur till Max och dels så kände jag att det var så illa tvunget om det skulle vara möjligt att få in både hundar och barnvagn i bilen! Det är ju såhär att jag kör väldigt mycket och hundarna ofta är med - plötsligt ska man då ha med en vagn också och det vill jag ju såklart kunna ha utan att kompromissa med hundarnas säkerhet eller komfort.

Förra bilen, en Renault Megane

Mina krav var:
- Mer än bara ett förarsäte och passagerarsäte. Det finns ju jättemånga bra bilar, typ som vanliga Caddy, som har stort utrymme i bak, men bara plats för två personer. Inte riktigt hållbart ifall hela familjen ska åka någonstans då vi nu är tre stycken!
 
- Det skulle inte vara en minibuss eller liknande då jag inte orkar köra runt i världens största bil (undantaget var dock om jag kunde få en riktig gammal folkabuss, gärna hippie-style ;) )
 
- Hundarnas burar skulle vara minst som minimimåtten anger enligt lag, gärna något lite större!
 
- Hundarnas burar skulle vara säkra vid krock, alltså inte bara såna vanliga stålburar (som Max gamla bilbur).
 
- Vagnen skulle gå in på ett smidigt sätt, utan att man behöver lyfta och jonglera runt den alldeles för mycket - detta med tanke på min dåliga kropp.
 
Hur blev det då?
Jo, vi letade ju länge och väl men till slut så fick jag ett tips om Caddy Life! Det är alltså en Caddy fast med ett baksäte - kan det bli bättre? :) Detta innebar en bil i normal storlek (alltså inte typ 10 meter lång) där man istället kan utnyttja utrymmet på höjden. Jag älskar dessutom att köra Caddy, förutom att de bullrar lite i och med skåpet :P

Superfina Caddyn :D


Så vi måttbeställde en hundbur med mellanvägg, på ställning! Detta innebär att hundarna sitter högst upp och att jag enkelt kan lyfta och rulla in vagnen under! De fick också burar av bra kvalitet och rätt storlek, så det känns bra! Under burarna har Anton skurit till en gummimatta som skyddar bilen från hundhår, lera från vagnshjulen osv.
 
Fördelar
Jag fick allt jag ville ha och kan nu känna mig trygg med att köra runt hela familjen :)
 
Hundarna sitter högt och bra vilket gör att 1. jag kan se dem, 2. de kan se ut, 3. det blir bra ventilation i deras burar.
 
Nackdelar
Vagnen går bara in om man plockar av liggdelen - detta gör att man inte direkt kan packa något annat i bak. Innan hade jag plats till alla hundgrejer, men det går inte nu. Detta är dock inget jättestort problem.
 
Hundarna måste hoppa väldigt högt. Eller rättare sagt - jag måste lyfta dem! Det är dock enklare att lyfta dem än vagnen så det är fortfarande en bättre lösning, men vi ska försöka fixa det här med en inbyggd ramp som man kan dra ut. Detta ska vi spåna på nu när Anton kommer vara lite julledig. Tills vidare så har jag Hurtta Active-selen med handtag på ryggen, på dem, så är det ändå hyfsat smidigt att lyfta i och ur dem!

Hundarna har overaller på sig eftersom de skulle vänta i bilen medan jag var på BVC med Samaya och det var svinkallt ;) 

Jag är sååå supernöjd med min nya bil och vill verkligen tipsa er som behöver en bra bil med plats för hundar och saker, men ändå vill ha 5 säten och inte en minibuss! Vill man så kan man ju även sätta grindar på ställningen så skulle man även kunna ha 1-2 hundar där om man inte har en vagn. Vad har du för hundbil? :)

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej.
Vad har du för märke på dina grindar eller är det en bur du har?

Svar: Det är en dubbelbur med mellanvägg, på ställning. De kommer härifrån http://www.argoburen.n.nu :)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: