Vi älskar skogen - fast vi går vilse!

Gick upp i tid för att åka och spåra med två kompisar idag, men de var tyvärr sjuka så det blev inställt. Tänkte att hundarna var tvugna att bli rejält trötta inför kvällen då vi ska åka och fira min kusin som fyller hela 18 år, så det blev en off-road-promenad med balansövningar i skogen istället. Sambon bestämde sig för att hänga med för en gångs skull och vi traskade rakt ut i skogen, långt från alla vägar och stigar. 
 
Planen var att ta oss igenom skogen, komma ut på andra sidan och gå den vägen hem, men när vi gått och gått och gått så var jag tvungen att ta upp gpsen och kolla var vi egentligen var någonstans. Tittade på gpsen, tittade upp, tittade på gpsen, tittade upp - och insåg att 100 meter längre fram var vägen som vi kom ifrån då vi gick in i skogen och vi kom ut ur skogen ca 20 meter till höger om där vi gick in i den haha. Där ser man verkligen hur lätt det är att gå vilse i skogen! Vi var ändå två stycken och tyckte att vi gick rakt fram, men i själva verket så hade vi gått i en cirkel! 
 
Under promenaden så tränade vi lite inkallning, fotgående, koppelgående (Doris), balans på stockar och stenar mm. Det var tungt att gå eftersom marken både var sumpig och snöig på många ställen! Hundarna fick lyfta rejält på benen och de var supertrötta när vi kom hem - skönt! 
 
Max hade sina skor på sig i början av promenaden. Overall och skor är det absolut mest effektiva sättet att förhindra att all blötsnö fastnar och klumpar sig i hans päls. Tyvärr så var det alldeles för blött på vissa ställen där det bara var djup lera och inte snö så det blev tungt och svårt för honom att gå med dem på. De blöta, geggiga skorna fick då åka ner i mattes jackficka och Max fick stå ut med snöklumpar. Tyckte dock synd om honom i slutet av promenaden då han bara stannade hela tiden och inte ville gå :( Det måste ju göra ont! 
 
Här kommer en massa bilder, sen måste jag hoppa in i duschen så vi kommer i tid till restaurangen där vi ska fira Sebbe! 
 
Doris tigger banan av Anton och är sötast i världen!
 
Eller vänta nu, sa jag att hon var söt? :P
 
Okej då, söt! 
 
Lilleman rustad för långpromenad!
 
Vi såg en glada
 
Bästa vovvarna <3
 
Max är välmatchad i svart/röda skor, svart overall, röd sele och rött halsband xD
 
Inte ofta snön ligger kvar på träden här, helt underart när det för en gångs skull är vindstilla!
 
Tjohoo!
 
 
Jag och vovvarna <3
 
Kul att springa lös och busa!
 
Stackars Max med sina snöiga tassar :(
 
Jobbigt med off-road-promenad i skogen!
 
Doris kan gå fint med husse fast det luktar massa vilt!
 
Balansträning
 
<3
 
Såhär såg Max ut när vi kom hem :( Stackarn!
 
Lortgris!

Sjukvecka

I måndags var jag på första uppstartsdagen för smärtrehabiliteringsprogrammet i Lund. Jag har ju varit där ett antal gånger redan på diverse besök med läkare, kurator, psykolog, abetsterapeut och sjukgymnast, men nu var det alltså dags för uppstart. 
 
Vi fick massor av information om programmet, parkering, kostnader, Försäkringskassan, schema och liknande och sedan var det dags för en föreläsning i smärtfysiologi. Det var väl intressant, men ganska basic och jag har ju ändå rätt bra koll på hur smärta fungerar efter mina utbildningar inom djursjukvård och hundträning.
 
Det var spännande att träffa gruppen. Vi ska ju ändå spendera totalt 6 veckor tillsammans och jag blev positivt överraskad över hur trevliga alla var. En riktigt härlig grupp på 10 personer (inkl, mig) med ganska olika bakgrunder till sin smärta. Jag ser fram emot att få lära känna dem bättre! 
 
 
Jag kan i alla fall säga att jag var galet trött när jag körde därifrån. Hjärnan var som mos efter all information, nya människor, alla intryck osv. Rullade direkt till en vän där jag skulle massera hennes två hundar och där mötte jag även upp en tjej som läser till certifierad hundmassör och skulle ha "praktik" med mig. Några timmar senare var båda hundarna grundligt friskvårdsmasserade och jag var totalt utpumpad i både kropp och knopp! 
 
Jag mådde inte så bra på kvällen och försökte komma i säng i tid för att jobba på tisdagen. Vaknade dock med nästan 40 C i feber och influensasymptom och det fanns inte många fler val än att spendera dagen på soffan istället. 
 
Mina två musketörer hade inget emot att spendera dagen i soffan med mig <3
 
onsdagen var det dags för smärtrehab igen och det var tungt att komma upp ur sängen. Mådde fortfarande skitdåligt men man får bara inte missa de här uppstartsdagarna. 
 
Vi pratade om aktivitetsbalans med arbetsterapeuten och fick i "läxa" att fylla i ett schema en vecka framåt, med allt vi gör under dagarna. Det är lite skrattredande emellanåt eftersom nästan allt vi gör på smärtrehab är så himla likt det jag gör med mina problemutredningar haha. Så nu är det verkligen dags att börja leva som man lär!
 
Vi träffade också sjukgymnast och gjorde en avslappningsövning. Vi fick prova en massa kuddar, madrasser och annat för att ligga så bekvämt som möjligt och jag lyckades till och med somna under de 10 minuterna vi gjorde övningen. Problemet med såna här avspänningsövningar för mig är att jag blir seg som kola efteråt! För mig så bidrar det inte till energi, utan tvärtom, så resten av dagen var jag ännu tröttare än tidigare. 
 
Sist på schemat stod målformulering med psykologen och vi pratade lite runt hur man uttrycker sig och om att lägga fokus på rätt saker samt ha realistiska mål (än en gång så kunde jag dra en parallell rakt av till min hundträning haha). 
 
Jag var så himla trött i slutet av dagen, men hade ett inbokat möte som ändå var på vägen hem så det var lika bra att ta det mötet också och inte avboka. Det gick bra och jag kan nu presentera ännu en samarbetspartner på min hemsida. Kul! 
 
I torsdags så skulle bilen besiktigas och den gick naturligtvis inte igenom eftersom lampan för airbagen lyser. Så det var förväntat, men man blir ju besviken i alla fall. När jag kom hem så var jag "tvungen" att skura och rensa lite i köksskåpen innan jag däckade på soffan resten av dagen/kvällen. 
 
Nöjd gris vilar i soffan!
 
Idag, fredag, så kände jag mig lite bättre på morgonenoch var uppe på benen. En från Malmö Djurskyddsförening/Stadsmissionen kom och hämtade en del av allt foder och saker som jag har hemma sedan insamlingen i december. Skönt att bli av med lite saker så jag får plats i teorilokalen igen :P 
 
I eftermiddags blev det en skogspromenad med hundarna och sedan bosatte vi oss i soffan igen. Jag hade något mer energi än tidigare i veckan och bestämde mig för att planera lite kurser/föreläsningar och liknande. Sambon gjorde supersmarriga veggie-hamburgare till middag och jag orkade inte äta speciellt mycket chips o dippa till kvällens film. 
Vi tittade på Gone Girl som jag velat se länge. Anton tutade i mig att den var baserad på en verklig händelse och jag kunde knappt vänta på att filmen skulle ta slut så att jag kunde googla fram allt om händelsen. Tycker att sådant är så himla spännande. Filmen var en av de bästa jag sett på länge, men det visade sig dock att den var baserad på en bok och inte en verklig händelse haha. 
 
Man kan ju undra vad de tittar på? :P
 
Trötter <3

Hundsportsentusiaster sökes!

Jag har planerat att göra en liten faktabank om olika hundsporter på min hemsida Carpe Canis Hundcenter. Även om jag har rätt så bra koll på rätt så många sporter så känner jag att det finns så många andra som vet tusen gånger mer än mig. 
 
Så nu söker jag dig, hundsportsentusiast, med god kunskap om en eller flera hundsporter samt förmåga att uttrycka dig i skrift. Du behöver inte vara utbildad inom hundträning eller liknande, men du ska gärna ha tävlat i sporten du vill skriva om och du får extra plus i kanten om du tränar belöningsorienterat. 
 
Jag tänker mig att du skriver dels ren fakta om sporten (när den kom till Sverige, kort om regler/moment/hur det går till, titlar man kan få osv.) men även lite korta träningstips om man vill börja med det och ev. även hur du halkade in på det. 
 
Kommentera här ifall du är intresserad och skriv vilken sport du i så fall skulle vilja skriva om, allt är av intresse! Det kommer att publiceras som en artikel och självklart med ditt namn samt ev. titlar. Gärna med bild också! OBS! Att jag kommer att höra av mig med lite mer frågor och liknande samt att om det är flera som vill skriva om samma sport så kommer jag att välja en person. 
 
Jag älskar den här bilden, jag älskar boken och jag älskar att folk brukar säga att Doris är en riktig "When pigs fly-hund" haha. 
Hade varit kul att se en bulle tävla i agility någon gång! Någon måste det ju finnas som gör det!