Sjukvecka

I måndags var jag på första uppstartsdagen för smärtrehabiliteringsprogrammet i Lund. Jag har ju varit där ett antal gånger redan på diverse besök med läkare, kurator, psykolog, abetsterapeut och sjukgymnast, men nu var det alltså dags för uppstart. 
 
Vi fick massor av information om programmet, parkering, kostnader, Försäkringskassan, schema och liknande och sedan var det dags för en föreläsning i smärtfysiologi. Det var väl intressant, men ganska basic och jag har ju ändå rätt bra koll på hur smärta fungerar efter mina utbildningar inom djursjukvård och hundträning.
 
Det var spännande att träffa gruppen. Vi ska ju ändå spendera totalt 6 veckor tillsammans och jag blev positivt överraskad över hur trevliga alla var. En riktigt härlig grupp på 10 personer (inkl, mig) med ganska olika bakgrunder till sin smärta. Jag ser fram emot att få lära känna dem bättre! 
 
 
Jag kan i alla fall säga att jag var galet trött när jag körde därifrån. Hjärnan var som mos efter all information, nya människor, alla intryck osv. Rullade direkt till en vän där jag skulle massera hennes två hundar och där mötte jag även upp en tjej som läser till certifierad hundmassör och skulle ha "praktik" med mig. Några timmar senare var båda hundarna grundligt friskvårdsmasserade och jag var totalt utpumpad i både kropp och knopp! 
 
Jag mådde inte så bra på kvällen och försökte komma i säng i tid för att jobba på tisdagen. Vaknade dock med nästan 40 C i feber och influensasymptom och det fanns inte många fler val än att spendera dagen på soffan istället. 
 
Mina två musketörer hade inget emot att spendera dagen i soffan med mig <3
 
onsdagen var det dags för smärtrehab igen och det var tungt att komma upp ur sängen. Mådde fortfarande skitdåligt men man får bara inte missa de här uppstartsdagarna. 
 
Vi pratade om aktivitetsbalans med arbetsterapeuten och fick i "läxa" att fylla i ett schema en vecka framåt, med allt vi gör under dagarna. Det är lite skrattredande emellanåt eftersom nästan allt vi gör på smärtrehab är så himla likt det jag gör med mina problemutredningar haha. Så nu är det verkligen dags att börja leva som man lär!
 
Vi träffade också sjukgymnast och gjorde en avslappningsövning. Vi fick prova en massa kuddar, madrasser och annat för att ligga så bekvämt som möjligt och jag lyckades till och med somna under de 10 minuterna vi gjorde övningen. Problemet med såna här avspänningsövningar för mig är att jag blir seg som kola efteråt! För mig så bidrar det inte till energi, utan tvärtom, så resten av dagen var jag ännu tröttare än tidigare. 
 
Sist på schemat stod målformulering med psykologen och vi pratade lite runt hur man uttrycker sig och om att lägga fokus på rätt saker samt ha realistiska mål (än en gång så kunde jag dra en parallell rakt av till min hundträning haha). 
 
Jag var så himla trött i slutet av dagen, men hade ett inbokat möte som ändå var på vägen hem så det var lika bra att ta det mötet också och inte avboka. Det gick bra och jag kan nu presentera ännu en samarbetspartner på min hemsida. Kul! 
 
I torsdags så skulle bilen besiktigas och den gick naturligtvis inte igenom eftersom lampan för airbagen lyser. Så det var förväntat, men man blir ju besviken i alla fall. När jag kom hem så var jag "tvungen" att skura och rensa lite i köksskåpen innan jag däckade på soffan resten av dagen/kvällen. 
 
Nöjd gris vilar i soffan!
 
Idag, fredag, så kände jag mig lite bättre på morgonenoch var uppe på benen. En från Malmö Djurskyddsförening/Stadsmissionen kom och hämtade en del av allt foder och saker som jag har hemma sedan insamlingen i december. Skönt att bli av med lite saker så jag får plats i teorilokalen igen :P 
 
I eftermiddags blev det en skogspromenad med hundarna och sedan bosatte vi oss i soffan igen. Jag hade något mer energi än tidigare i veckan och bestämde mig för att planera lite kurser/föreläsningar och liknande. Sambon gjorde supersmarriga veggie-hamburgare till middag och jag orkade inte äta speciellt mycket chips o dippa till kvällens film. 
Vi tittade på Gone Girl som jag velat se länge. Anton tutade i mig att den var baserad på en verklig händelse och jag kunde knappt vänta på att filmen skulle ta slut så att jag kunde googla fram allt om händelsen. Tycker att sådant är så himla spännande. Filmen var en av de bästa jag sett på länge, men det visade sig dock att den var baserad på en bok och inte en verklig händelse haha. 
 
Man kan ju undra vad de tittar på? :P
 
Trötter <3

Kommentera här: