Nattliga strapatser med inomhusbajsaren

Inte blev det mycket sömn inatt, inte! Kom i säng "för sent" (senare än planerat) igår och fick dessutom stå och tjata på hundarna att gå och kissa - som vanligt när det regnar Jag plockade fram kompostgallret för att sätta i dörröppningen och gick för att borsta tänderna. 
 
Läs om varför jag har kompostgaller här: Förklarar krig mot inomhusbajsaren!
 
Vid 03.45 inatt vaknade jag av att Doris kom tillbaka in i sovrummet - helvete, jag glömde sätta upp kompostgallret!! Tänkte att jag måste gå och kolla så jag reste mig. Sa till Doris "kom då, häng med" vilket resulterade i att hon la sig platt på mage på golvet och såg vansinnigt skamsen ut. Öronen slokade, svansen mellan benen, bortvänd blick och hopkrupen som om jag skulle pryla henne :( Alltså jag mår så dåligt när hon gör så... Då börjar man ju undra vad som hänt tidigare om hon gjort inne. Hon ser så ångestfylld ut och inte ens när jag satte mig på golvet och lockade mjukt, ville hon komma... :( Älskade tjejen <3
 
Till sist så följde hon i alla fall efter när jag lämnade sovrummet. Hon kröp nästan bakom mig, slokande med hela kroppen. Vill påpeka att hon alltså inte var tvungen att följa med! Jag tvingade inte henne utan när jag sa "kom då" från början så var min tanke mer att släppa ut henne - inte att släpa med henne för att visa vad hon gjort! 
 
Gick och sniffade efter bajslukt och tände varenda lampa i hela huset, men hittade ingenting... Här blev jag lite förundrad eftersom det var så tydligt att hon skämdes/var rädd att få skäll för något. 
Sista anhalten var vardagsrummet och där inne har hon aldrig gjort nåt innan. Kände en svag doft jag inte förväntat mig, tände lampan och vad ser jag? 
 
På min stora koskinnsmatta är det en pöl stor nog att bada i! Kisset hade ju inte sugits upp i mattan utan låg och flöt ovanpå som en jäkla syndaflod! Det tog nästan en hel rulle toapapper för att suga upp allt och sedan var det bara att släpa ut mattan i ösregnet. Blöt blev jag och stackars Doris såg så skamsen ut där hon stod i dörren och tittade på mig! 
 
Frågade henne om hon ville ut och kissa och trots ösregn så sprang hon frivilligt ut - hon måste ju verkligen varit nödig med tanke på allt hon redan fått ur sig! Tog ett steg framåt för att kika ut genom dörren - och trampar i en pöl! På hallmattan vid terassdörren är det ännu en stor kisspöl! Ja vad gör man... Bara att släpa ut den också i regnet! 
 
Blöt och kall kom jag in igen, torkade av Doris och la mig i sängen - äntligen! Då var klockan 04.30 och jag hade alltså varit igång i 45 min. Övervägde att stiga upp men försökte somna om och lyckades somna igen runt 6-tiden. 
 
Jag tänker hela tiden att jag undrar vad som hänt om jag kommit ihåg kompostgallret! Hade hon sagt till? Hade hon hållt sig? Jag tror visserligen inte hon hade kunnat hålla sig med tanke på mängderna hon kissat - och kissa inne brukar hon ju verkligen inte göra! Hon fick ett stort ben igår och var väldigt törstig efter det, jag såg i morse att hon tömt vattenskålarna inatt också - så det var ju inte konstigt att hon var nödig. Men varför säger hon inte ifrån? Eller säger hon till på ett sätt som jag inte vaknar av? Å vad jag önskar att jag kommit ihåg kompostgallret!!
 
Jag måste komma på ett sätt att lära henne säga till på - typ som en markering vid sök/doftdiskriminering. Men problemet är ju att veta när hon är nödig och träna på att bara "markera" vid nödighet och inte "för att man får belöning för det"... Vill ju helst inte bli väckt mitt i natten för att hon tror att hon ska få godis om hon skäller vid dörren ;) 
 
Jaja, mattorna blev "tvättade" i alla fall... alltid något! 


Terrängrunda i skogen!

Har varit igång precis hela dagen - rensat i förrådet, kört en sväng till Malmö för att shoppa på Jula och Ö&B, klippt gräset på träningsplanen/upplevelsebanan mm. Hundarna har mest skrotat runt här hemma och kollat in vad jag pysslat med, men efter middagen övertalade jag husse att följa med på en skogspromenad!
 
Det hade äntligen slutat regna och blåste inte så mycket längre så det var riktigt härligt väder att promenera i - kändes dock mer som april än juli i luften, men ja man får väl vara glad för att oktobervädret dragit sig tillbaka! 
 
Vi gick rundan som är rakt ut i skogen och som jag får passa på att gå nu innan jag ska ha en barnvagn med mig också! Även om den ska vara bra i terräng så tvivlar jag på att den (jag!) klarar av surhål, diken, branta uppförsbackar i flera decimeter löv, grenar huller om buller osv. Vi pratar riktig terräng! På vissa ställen kan Max knappt gå så han går precis bakom mig, i mina fotsteg! Rundan är i alla fall supermysig och hundarna älskar den - det enda jag inte älskar är surhålen som de alltid springer i och att vi nästan alltid ser (många!) vildsvin när vi går där. Idag såg vi inga djur alls, men någonting (hjortar eller svin) var nära - det märkte jag på Doris! 
 
Vi var faktiskt så lata att vi tog bilen till skogen för att slippa den värsta blåsten. Det är ju inte så jäkla kul att gå på 70-vägen heller, även om det inte är långt, men jag går hellre längre i skogen då! Vid parkeringen är där en "håla" med en grillplats och en brant backe. Man kan välja att gå på den riktiga stigen som sluttar lite eller på den upptrampade stigen i backen. Vi tog såklart backen och körde lite backträning som avslutning på promenaden. Långsam skritt uppför och lika långsamma serpentiner nedför! Bra träning och skonsamt för lederna - jag blir lite mörkrädd när jag ser hur många som släpper sina hundar lösa i grustag och andra branta backar och låter dem härja hejvilt, gärna tillsammans med andra hundar så de busar och jagar varandra samtidigt! Inte alls bra för varken skelett, leder eller muskler! 
Nä, kontrollerad träning ska det vara. Vi tog två hela varv och avslutade sedan med att gå uppför, till bilen. Hade inte husse varit med så hade jag gått några varv till, men han blev otålig! 
Jag behöver verkligen röra på mig de dagarna jag kan och backträning är så jäkla effektivt! Kommer bli många varv där sedan om jag har turen att få en tvåbent valp som sover fast vagnen står stilla en stund! För den släpar jag inte upp- och nedför den där backen, haha! 
 
Nu är hela familjen trötta, möra och sover på soffan - ja alla utom jag då. Trött och mör är jag, men sover gör jag inte... än! 

Tog inte en enda bild på promenaden, så här kommer en på Doris och "hennes nya bädd" (tycker hon!) som jag hämtade igår och ska ha i babyrummet ;) 

Babypaket som inte är gratis, nr. 4

Som ni kanske sett i tidigare inlägg så tecknade jag en prenumeration (endast ett fåtal nummer) på tidningen Vi Föräldrar. Jag gillade premierna, tyckte de verkade värda pengarna och tidningen är säkert läsvärd den med! 

I alla fall så hittade jag ett annat erbjudande från dem med andra premier - tur att sambon också kunde teckna en prenumeration då! :D ;) 
 
Vi Föräldrar- Välkomstpaket
Pris: 159:- + 39:- i fraktkostnad
 
  1. 6 nummer av tidningen Vi Föräldrar (ej med på bild)
  2. Set med påslakan och örngott för spjälsäng
  3. Mjuk gose-snuttefilt
  4. 200 ml Bodybutter från The Body Shop
Ni som kollat på påslakanset för bebisar vet att de inte är så billiga! De jag kollat på som verkat ha bra, mjuk kvalitet, har kostat runt 500-lappen. Av den anledningen så tyckte jag att lite drygt 200 för ett set plus snutten, bodybutter och 6 nummer av tidningen, var ett fynd! 

Setet kändes ganska mjukt när jag packade upp det, men det får såklart tvättas några gånger innan jag bäddar med det! :) 

Här kan ni se påslakansetet lite bättre: 


Jättesött! Jag valde det mintgröna! :)