Terrängrunda i skogen!

Har varit igång precis hela dagen - rensat i förrådet, kört en sväng till Malmö för att shoppa på Jula och Ö&B, klippt gräset på träningsplanen/upplevelsebanan mm. Hundarna har mest skrotat runt här hemma och kollat in vad jag pysslat med, men efter middagen övertalade jag husse att följa med på en skogspromenad!
 
Det hade äntligen slutat regna och blåste inte så mycket längre så det var riktigt härligt väder att promenera i - kändes dock mer som april än juli i luften, men ja man får väl vara glad för att oktobervädret dragit sig tillbaka! 
 
Vi gick rundan som är rakt ut i skogen och som jag får passa på att gå nu innan jag ska ha en barnvagn med mig också! Även om den ska vara bra i terräng så tvivlar jag på att den (jag!) klarar av surhål, diken, branta uppförsbackar i flera decimeter löv, grenar huller om buller osv. Vi pratar riktig terräng! På vissa ställen kan Max knappt gå så han går precis bakom mig, i mina fotsteg! Rundan är i alla fall supermysig och hundarna älskar den - det enda jag inte älskar är surhålen som de alltid springer i och att vi nästan alltid ser (många!) vildsvin när vi går där. Idag såg vi inga djur alls, men någonting (hjortar eller svin) var nära - det märkte jag på Doris! 
 
Vi var faktiskt så lata att vi tog bilen till skogen för att slippa den värsta blåsten. Det är ju inte så jäkla kul att gå på 70-vägen heller, även om det inte är långt, men jag går hellre längre i skogen då! Vid parkeringen är där en "håla" med en grillplats och en brant backe. Man kan välja att gå på den riktiga stigen som sluttar lite eller på den upptrampade stigen i backen. Vi tog såklart backen och körde lite backträning som avslutning på promenaden. Långsam skritt uppför och lika långsamma serpentiner nedför! Bra träning och skonsamt för lederna - jag blir lite mörkrädd när jag ser hur många som släpper sina hundar lösa i grustag och andra branta backar och låter dem härja hejvilt, gärna tillsammans med andra hundar så de busar och jagar varandra samtidigt! Inte alls bra för varken skelett, leder eller muskler! 
Nä, kontrollerad träning ska det vara. Vi tog två hela varv och avslutade sedan med att gå uppför, till bilen. Hade inte husse varit med så hade jag gått några varv till, men han blev otålig! 
Jag behöver verkligen röra på mig de dagarna jag kan och backträning är så jäkla effektivt! Kommer bli många varv där sedan om jag har turen att få en tvåbent valp som sover fast vagnen står stilla en stund! För den släpar jag inte upp- och nedför den där backen, haha! 
 
Nu är hela familjen trötta, möra och sover på soffan - ja alla utom jag då. Trött och mör är jag, men sover gör jag inte... än! 

Tog inte en enda bild på promenaden, så här kommer en på Doris och "hennes nya bädd" (tycker hon!) som jag hämtade igår och ska ha i babyrummet ;) 


Kommentera här: