Long time no see

Det var evigheter sedan jag skrev någonting här, vilket beror på en massa anledningar. Något som dock gör mig glad är att bloggen dagligen har ett stadigt antal besökare oavsett om jag skrivit något eller inte - det värmer! <3 
 
I alla fall... Dels så har min dator kraschat och det är ingen höjdare att blogga via mobilen, och dels så har jag haft stora hälsoproblem den sista tiden. Utöver detta finns det en rad personliga skäl som jag faktiskt inte kommer att dela med mig av. 
 
Jag tänkte bara lite snabbt visa några (ganska dåliga) bilder från Doris födelsedag igår. Hon fyllde ju hela 6 år och det innebär att vi snart haft henne i 3 år. Galet vad tiden springer iväg! Vi firade såklart med promenad, tårta, snygga kläder och presenter. Allt för min sessa <3 
 
Promenaden var sådär perfekt, men tyvärr så blev vi attackerade av en lös hund 200 meter hemifrån (när vi just svängt in på vår grusväg)... Det var en hund på runt en 40 kg skulle jag gissa på (husky/malamute mix) och det är tredje gången vi råkar ut för denna... Max lyckades hålla den på avstånd ganska bra medan jag kämpade på med Doris, men plötsligt hade vi hamnat ute på vägen och en bil som kom i minst 70 fick tvärnita för hundarna. Jag blev helt kall och hade aldrig förlåtit mig själv om Max blivit påkörd :( Efter flera minuter kom ägaren och ropade på sin hund och försvann sedan direkt och kvar stod jag. Skakiga ben och armar, två uppjagade hundar och tårar som brände bakom ögonlocken. 
 
Resten av grusvägen gick jag och fjantade mig allt jag kunde. Busade med kopplet, småsprang och kastade godis. Allt för att försöka avdramatisera och få hundarna att skaka av sig händelsen. Jag hann bara in på gårdsplanen innan jag sjönk ihop på marken och det brast. Där satt jag och grät och grät och grät. Skakade i hela kroppen och kände ilskan och besvikelsen. 
 
Vi tränar så mycket för att hundarna ska tycka det är okej med lösa hundar. Vi tränar så mycket på att de ska klara av att hantera hundmöten. Vi har kommit så långt, men varje sån här händelse tar träningen många steg tillbaka. Det är så frustrerande och så sorgligt att jag och mina hundar ska behöva uppleva den här psykiska påfrestningen gång på gång på gång. Ska jag behöva gå och vara rädd på mina dagliga promenader hemmavid? 
 
Apropå lösa hundar så hörde jag nåt som nästan fick mig att trilla av stolen, på en föreläsning i förra veckan. Men det får ni höra mer om i ett annat inlägg! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sophie Ljunggren:

Ja det är så irriterande, och ledsamt när folk som inte har koll på sina hundar släpper dem lösa. Speciellt om det är en hund som kanske inte är så förtjust i andra hundar :( Super att du lyckades busa hela vägen hem sen tycker jag!

Svar: Ja det är riktigt tråkigt att behöva gå och vara rädd på sina promenader - och väldigt respektlöst av de som inte har koll på sina hundar!

Haha, ja jag lyckades nog rätt bra med att få hundarna på andra tankar med bus och godis. Det var inte förrän jag kom hem som chocken slog till på riktigt ;)
Roxanne Munoz-Rytting

2 Malin:

Mötte på en lös hund senast idag i skogen, som tur var sa ägaren att vi skulle säga stopp till hunden. Hunden lyssnade mer på oss än på ägaren ;). Så den kom inte fram min hund blev sur på mig för att hunden var i sista löpet och han inte fick gå fram till tiken av frustration. Jag har mött på lösa hundar de har vart så himla snälla för de har inte sprungit fram för jag har stampat och sagt ett skapt nej. Jag tycker det är tråkigt när hundar blir överfallna men samtidigt förstår jag om olyckor händer. Men man ska alltid ropa in hunden vid svängar där man inte ser vilka som går framför och koppla hunden när man ser andra hundar eller människor. Glömmer aldrig när vi var ute i skogen i mörkret och tänkte det är väl ingen ute nu så vi behöver nog inte kalla in, helt plötsligt vid svängen hade min hund skaffat sig en lekkamrat, sött var det men samtidigt fick jag en tankeställare om att det finns hundar i skogen när man minst anar det.

Jag tänkte på det där eftersom du blivit attakerad 3 ggr, har du testat att stampa och säga ett tydligt nej när hundarna är på väg att komma? Det har nämligen funkat för oss iaf en 10 ggr när andra hundar har vart lösa. Tänkte om det var ett bra tips.:)

Svar: Tack för tipset, men detta är tredje gången vi blir attackerade av SAMMA hund ;) Antalet vi blivit påhoppade av lösa hundar totalt kan jag tyvärr inte ens räkna längre...

Jag har stampat, sagt nej, skrikit, slagit, sparkat, kastat saker, sprayat dog defence osv... I något enstaka fall har det fungerat men oftast inte och när man dessutom har två egna att hålla reda på så är det svårt :/ Speciellt eftersom tiken går in för att döda när det kommer lösa hundar - jag måste fokusera på att hålla undan henne så hon inte får tag på den andra. :/
Roxanne Munoz-Rytting

3 Malin:

Oh herregud vad jobbigt:( så blir man såklart rädd ju mer olyckor som händer. Har du pratat med ägaren om detta? Att du känner dig lite rädd att det ska ske en ordentlig olycka? Kanske kommer hunden gå närmare i fortsättningen om hunden nu promt måste gå lös.

Svar: Ja, tyvärr så är det ingen som bryr sig här... Alla verkar tycka att om man bor på landet så får man räkna med lös hundar. Många släpper bara ut sina hundar på gårdsplanen (där det inte är inhägnat) och sedan springer de hur de vill.
Har hänt ett antal gånger att det varit hundar och sprungit uppe på vår gårdsplan också... :/
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: