Hundens beteende, HP1503 - Del 2/5

Jag är nu klar med del två av SKK's distansutbildning inom hundens beteende. Även på denna del fick jag på första försöket, 100% rätt på kunskapstestet och det är skönt att få en bekräftelse på att jag inte är helt ringrostig :) 
 
Jag tycker fortfarande att utildningen är för enkel, men att man nog kan få ut mycket av den om man inte redan gått en massa hundutbildningar. 
 
Diskussionerna i forumet håller en väldigt varierande nivå och man märker att deltagarna är på ganska olika nivåer - sen så kan ju folk vara olika bra på att uttrycka sig i skrift också. Själv försöker jag att undvika personliga anekdoter och liknande och istället hålla mig till det lite mer faktabaserade inom ämnet. Varje diskussion startas med ett inlägg med olika frågeställningar och jag besvarar dessa för att lättare hålla mig inom ämnet. 
 
Ämnet för denna gången har varit kognition och handlat mycket om intelligens, latent inlärning, imitation och annat. Men även hundens språk, olika typer av signaler och sätt att kommunicera - mycket intressanta ämnen med andra ord! 
 
Jag är i alla fall glad att få en anledning till att uppdatera mina kunskaper lite och nu ser jag fram emot del tre och att se vilket tema det kommer att handla om då.
 
Hundens beteende, HP1503 - del 1/5
 
Nu står det visserligen inte vilken typ av bulldogg det gäller - men enligt den här kartan har jag tydligen en ras som är den mest oförklarligt överraskande populära, ej-arbetande och korkad!
Amstaff/pitbull finns inte med så jag vet inte hur de graderar den andra halvan av Doris.
 
Vad gäller Max så är han bichon havanais (på kartan finns bichon frisé med) och yorkshireterrier. Fresén är tydligen populär, ej-arbetande och smart, medan yorken är populär, korkad och "toy" - alltså en miniatyrras (och därmed ej-arbetande antar jag?). 

Var på skalan hamnar er hund? 
 
Note: Denna bild har ingenting med SKK's utbildning att göra - den kom upp när man googlade "dog intelligence"

Kommentarer:

1 Amanda:

Tydligen har jag en "korkad ras" haha, Whippet sägs vara korade men sedan vår dam flyttade hem till oss har vi blivit väldigt förvånade av hennes smarthet att lösa problem själv. ;) Populär var rasen också tydligen enligt kartan ovan. :)

Svar: Haha, jag tycker att vinhundar brukar vara "smarta". De har så mycket integritet :)

Man får nog ta den där kartan med en nypa salt ;)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: