Veterinärbesök. Igen...

En del av er vet att Max, av olika anledningar, har haft problem med sin andning under lång tid. Den senaste tiden har det dock blivit värre och ändrat karaktär lite. Han har nyst och fnyst och verkat väldigt irriterad i nosen (han är behandlad för noskvalster säkert 20 gånger och det är inte problemet) och det har till och med börjat blöda. Förmodligen pga. irritationen i slemhinnorna, men det är ändå obehagligt när han nyser blod och det är blodspår i hela huset :/ 
Jag har knappt vågat ta med honom på promenader eftersom han emellanåt andats så dåligt att jag fått bära honom :( Det är inget liv, speciellt inte för en hund som annars är så pigg och glad! 

Så jag bokade en tid till veterinären för att göra en riktig koll! I onsdags åkte vi dit kl. 08 och han var fastande ifall de skulle söva honom. Jag fick lämna kvar honom där och det det är alltid lika jobbigt! Väl hemma igen så gick jag som på nålar och hade en riktigt dålig känsla... Nu i efterhand så tror jag att känslan berodde på de dåliga beskeden vi fått de senaste veterinärbesöken, både vad gäller Doris och Santos. 

Samaya är redo för sitt första veterinärbesök! 

En orolig Max i väntrummet - pappa följde med och hjälpte mig att ha koll på både barn och hund! 

Vid 13 ringde de upp och sa att han kunde hämtas. Då hade det tagits blodprov, röntgats lungor samt han hade blivit sövd och fått nosen spolad och en biopsi tagen. Kraftig inflammation i nosen och mycket var när de spolade den, och biopsin får vi bara vänta på svaret på. Utskrivet kortison och antibiotika så länge. 

Han var som alltid, påverkad efter narkosen och vilade resten av dagen. plötsligt, ganska sent på kvällen så började han blöda ur nosen och det kom ganska mycket! Blod ser alltid mer ut än det är, men när det stadigt droppar så kommer det en del. Det var blod överallt där Max varit (innan jag upptäckte det) och han var full med blod i skägget och på framtassarna. Jag försökte få stopp på det genom att torka nosen och trycka papper/en tops mot den näsborren som var värst, men inget hjälpte. 

Vid strax innan 01 ringde jag djursjukhuset och kort därefter hade jag klätt mig och Samaya och packat in oss plus Max i bilen. Hade sån tur att Samaya sov hela vägen in, under hela besöket och sedan hela vägen hem! 

 Samaya i väntrummet på Djursjukhuset

Ledsen lilleman - inte okej med två veterinärbesök på samma dag! 

När vi kom in så hade blödningen stannat av, men han fick ändå kärlsammandragande medel i nosen, samt lite lugnande för att han inte skulle springa runt och fnysa. Förmodligen så berodde blödningen på att han redan var så irriterad i nosen samt på biopsin och att han sedan hållt på att fnysa och nysa under kvällen.

Han var jättepåverkad av det lugnande, hela resten av natten samt morgonen och förmiddagen men sen piggade han på sig. Som tur var så höll han sig ändå lugn så jag slapp fylla på med mer lugnande. Igår kunde vi gå en kort promenad men han fnös en del och jag var lite rädd att han skulle börja blöda igen men det klarade sig. 

Promenad i det fina höstvädret

Idag har han varit mycket bättre. Det låter lite mer när han andas än vanligt, men han har knappt nyst/fnyst/fått andnöd alls! Hoppas verkligen att det håller i sig! Nu väntar jag bara på biopsisvaret och hoppas att det är något som går att åtgärda, helst utan livslång kortisonbehandling...

Min älskade Maxeman <3 Kommentarer:

1 Eva H:

Men lille söte charmtroll då!
Nej, 2 vet.besök på samma dygn är då sannerligen för mycket! Men det är nog tur din matte släpade dit dig ändå faktiskt.
PUSS gubben!

Svar: Haha, han var inte så glad på mig över de två besöken ;)
Roxanne Munoz-Rytting

2 Lynn:

Lilla vovven :( det är så jobbigt när dom inte mår bra. Håller tummar och tassar för er.

Svar: Tack!
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: