Harry vecka 1

Jösses - en hel vecka har redan gått sedan vi hämtade Harry. Tiden går så fort att jag inte hinner med alls, och blogga har jag verkligen inte hunnit! Så här får ni en sammanfattning av hur vår första vecka sett ut :) Självklart med massor av bilder!

Onsdag:
Som ni redan vet så hämtade vi hem Harry i onsdags och sen var det inte så mycket mer med det :)

Äntligen på väg hem <3

Torsdag:
Dagen spenderades med att utforska resten av huset, samt trädgården. Och såklart på att mysa och lära känna resten av familjen, och landa lite efter flytten. Han fick träffa Doris ute i trädgården - hon hade munkorg och koppel och det gick väl sådär. Munkorgen är okej så länge hon får mjukost, men när hon fick mjukost så tittade hon enbart på mig och totalignorerade Harry vad han än gjorde. Ja förutom när han rusade fram, bet tag under magen på henne och skulle dia, haha. Då sa Doris "oh no you didn't!" och Harry höll sig undan. Resten av dagen fick de bara spana på varandra genom grindarna där inne

Harrys gigantiska leksak som han fick av mamma
Vila <3
Storasyster Samaya & lillebror Harry
Doris ser verkligen ut som en kamphund när hon har munkorg på :P
Trött Harry
<3
<3
En MEGA-låda med diverse hundtugg. Den luktade sååå gott men var lite läskig också!

Fredag:
Även fredagen gick åt till att utforska/landa/komma in i våra rutiner. Mycket mys och gos och mycket lek. Anton undrade om "valpar verkligen SKA bitas såhär mycket" haha!
Doris och Harry fick träffas ute igen i två omgångar. Doris fortsatte att ignorera - tills Harry bet henne i svansen, då blev hon lite tjurig!

Surtant Doris
<3
Ni vet när man skuttar runt i trädgården och plötsligt upptäcker att man har en matta ovanför sig - wooaa!
<3

Lördag:
På lördagen tog vi en tur hem till pappa. Jag är sååå imponerad av Harry när vi åker bil. Hade förberett mig på att träna successivt, men han bara lägger sig i buren och somnar - jag hoppas verkligen att det håller i sig!
Hos pappa fanns det trappor, både en liten och en stor. Den lilla klarade Harry galant men den stora var lite läskig så där bar jag honom. Valpar ska såklart inte gå i trappor men eftersom vi inte har någon hemma så såg jag chansen att öva lite.
Han träffade också sin första katt - den svarta faran Bissie. Mötet blev väldigt odramatiskt och de brydde sig inte direkt om varandra under de timmarna vi var där. Skönt!

Hemma blev det en snabbträff med Doris (i långlina och munkorg). Hon fortsatte att ignorera...

Gulle-Harry
Min lilla bilåkare
Harry möter Bissie
Harry möter Bissie
<3
Det här var ju inte ett dugg läskigt!
Han har fått låna min gamla bilramp så han kan gå upp och lägga sig i Samayas säng ;)
Favoritplatsen <3

Söndag:
Vi hade loppis här hemma och Harry var med ute en stund. Anton skötte det mesta och det kom inte alls lika mycket folk som förra söndagen så det blev inte speciellt mycket äventyr. Så större delen av dagen var bara lek och vila samt träffa Doris i långlina och munkorg igen.

Och just det! Vi klippte klorna också. Harry fick baconost och jag klippte alla de små klorna utan minsta lilla problem. Klassisk betingning is the shit!

Anton var lite trött på Harrys bitande och på att få hål i alla strumpor - se den nedersta bilden ;)

Chefen över loppisen
Trädgårdsmys
Bacon-ost, ja tack! Klipp hur mycket klor du vill!
Trötter i babynestet som Samaya hatar men alla hundar älskar!
<3
<3
So true :P

Måndag:
Vi körde en lite längre runda hem till mamma. Harry pep till en enda gång sedan la han sig i buren och sov. Hos mamma övade vi på att bara vara lugna och stilla ute i trädgården - det är viktigt att inte vara igång hela tiden.
Hos mamma finns ju massa spännande saker och vi kommer åka dit många fler gånger. Det vi hann med idag var en liten träff med Jovi (groenendael, ca 4 mån gammal), spana på mammas höns, kika lite på dammen och träffa kattungen Mr. Maiden. Allt gick bara bra förutom att det blev lite stökigt med Jovi och Harry - nästa gång ska vi ha med en vuxen hund som kan styra upp leken lite.

När vi kom hem och Harry hade vilat så fick han och Doris träffas ute på träningsplanen. Denna gången var hon kopplad men utan munkorg. Hon var superduktig och ville till och med busa och Harry lyssnade på hennes signaler när hon tyckte han blev väl påflugen.

Myyys!
Mina bebisar <3
Chill i mammas trädgård
Harry & Jovi
Harry möter hönsen
Harry kollar in dammen
Harry möter Mr. Maiden
Tröööött!

Tisdag:
Och då har turen kommit till idag, tisdag. Idag blev, förutom ett litet besök hos Ellen och hennes familj, mer eller mindre en vilodag. Mys i trädgården, kel och lek.

Vilodagar är superviktiga! Men det är svårt att klämma in dem när man samtidigt vill hinna med så mycket innan en viss ålder. Men att vila och återhämta sig är minst lika viktigt som att miljö- och socialträna så det ska vi bli bättre på!

Vilar som vanligt i Samayas säng
Trädgårdsmys
Over and out!

Ja, det här var vår vecka i ord och bild. Hoppas ni hänger med oss på vår resa från liten ligist-valp till (förhoppningsvis) arbetande familje-bulldog! :)

Och hörrni! Ni missar väl inte Harrys egna instagramkonto?

diary.of.harry

Kommentarer:

1 Roxanne Muñoz Rytting:

Förresten så hatar jag blogg.se's nya app!! Plötsligt är texten högerjusterad, centrerad och vänsterjusterad. Suck! Ni får ha lite överseende!

2 KajsaLisa:

Nyfikna valpar blir kanonbra på bild, svårt att välja en favorit här.

Svar: Ja visst är det så! :) <3
Roxanne Munoz-Rytting

3 NastiSamoyed:

Följer er på instagram och det är så roligt att se! Kul att läsa att det verkar gå så bra med! Och ja, valpar är dinosaurier! Sambon klagade över vår valp med, men det kommer flera framöver!

Ser fram emot att läsa mer om Harry och hur det går framöver! :) Inte för att det är tråkigt att läsa om Doris! :)

Svar: Haha, ja valpar är ju supersöta - när de sover ;) Resten av tiden är de mest ligister! Kul att du följer oss, jag känner såklart igen namnet från Instagram - följer ju er också :)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: