Harry vecka 2

Här kommer ännu en veckosummering av Harrys första tid hos oss.

Onsdag:
På morgonen skulle jag och Anton iväg med Samaya så min fina "lillkusin" kom hem och passade Harry åt oss. Han var tydligen sötast när han sov - jag kan iiinte förstå vad hon menade med det, haha!
Väl hemma igen så käkade vi lite och sen tog vi en tur till Ystad Djurpark. Det var ett perfekt tillfälle att promenera lite med Doris och Harry tillsammans och för att miljö- och socialträna. Harry fick bland annat titta på getter, påfåglar, åsnor, hästar, kameler, får, zebror, strutsar, emuer, surikater och en massa andra hundar.
Vi blev såklart stoppade hela tiden av folk som ville titta/klappa/prata och jättemånga frågade om Doris var Harrys mamma :P
Båda hundarna uppförde sig exemplariskt och Harry trivdes bra i Antons famn där han spenderade en stor del av tiden - det är ju alldeles för länge för en så liten valp att promenera i några timmar.

Mina fina <3 kollar på getterna
Harry möter emu - lite läskig men vem fasen tycker inte det, haha
Duktiga vovvarna!
Mycket trött kille hann inte ens få av selen innan han somnade!
Lite bus i buren

Torsdag:
Torsdagen blev en riktig slappdag efter onsdagens utflykt. Tid för vila och att smälta alla intryck är viktigt!
Så vila, vila, vila. Busa lite, äta lite och sen vila igen. Blev lite bus med Doris också, både genom en av barngrindarna och sen ute i långlina. Gick bra men jag är så sjukligt nervös att det är pinsamt!

<3
Duktiga vovvarna!
Tröttfis
Ännu mer tröttfis <3

Fredag:
Harry fick idag prova min Treat&Train (fd. Manners Minder) för första gången. Den var lite läskig när den surrade men sen fick man ju gottis! Jag kommer att använda den vid till exempel ensamhetsträning.

Vi körde ner till sjön på kvällen. Tänkte ta lite fina bilder på Harry i kvällssolen - och vad händer? Systemkameran dör efter EN bild!! Ååhh vad sur jag var!

Harry var i alla fall en riktig tuffing som for ut i vattnet efter Doris! När vi kom hem så kröp han upp i Samayas babyskydd och somnade där :P Det är verkligen en Doris nr. 2 vi har fått!

Koll på trädgården!
Spännande det här
Modiga killen!
Älskar att sjön är så långgrund, perfekt för hundbad och bus!
"Jag blev ju BLÖT!"
Vackra lillkillen
Här kan man också sova!

Lördag:
I lördags tog vi en liten sväng ner på Anderslövs marknad. Kan egentligen tycka att det är lite tidigt med den typen av miljöträning men man får ju, som nämnt innan, känna av individen. Vi stannade inte jättelänge, jag bar Harry där det var mycket folk och erbjöd honom närhet och trygghet under hela tiden. Marknaden är inte speciellt stor men det var ju ändå ganska livat - han klarade det såklart med bravur! Svansen rakt upp och viftandes hela tiden. Han fick hälsa på massor av både vuxna och barn, men blev såklart "ignorerad" av många fler. Mötte en hel massa andra hundar och två stycken fick han hälsa på, en liten lurvboll (som påminde mig om älskade Max) på 11 månader och en stor pudelblandning på 3 år. Jag hann knappt lyfta in honom i bilburen innan han sov som en stock!

På kvällen kom farmor, pappa, faster och syster för att käka lite sushi och mysa med Harry & Samaya - ja och Doris såklart! Vi hann även med att låta Harry och Doris busa lite. Doris hade långlina och de brottades för glatta livet! Så himla skönt att det går bra, men jag är fortfarande nervös och litar inte riktigt på Doris.

Harry kunde inte komma till ro riktigt så Anton ryckte in och la sig hos honom <3
Lite annorlunda jämfört med grusvägarna hemma!
Mycket intryck för en liten valp
Tröttfis i bilen
Syrran är äntligen hemma - OCH hade bakat! :D
Doris manglar Harry lite

Söndag:
Antons sista semesterdag och en riktig, välförtjänt, slappdag för Harry! Bara gos och lek hela dagen. Han har fått ärva Max gamla bur tills han växer ur den och den står alltid öppen. Har tänkt burträna men det har inte blivit av än, dock så har Harry upptäckt den helt på egen hand och går ofta in där för att vila. Superskönt! Det är ju precis det som är tanken med den :)

Vi hade även Doris & Harry lösa tillsammans för första gången. Bara ca 10 minuter inomhus, men ändå. Framsteg!

Sötaste <3
Är så glad att han trivs i sin bur och självmant går in och lägger sig där

Måndag:
Mamma kom hit en sväng och hade med sig sin groenendael-valp Jovi. Vi tog först ut dem en sväng på upplevelsebanan och sen fick de ligga och tugga ben och vila lite i solen. Som avslutning blev det en stund med bus och de lekte så himla fint! Hoppas verkligen de kommer fortsätta vara vänner när de blir äldre <3
Mamma hann knappt köra härifrån innan Harry däckade så vi hade en ganska skön kväll, haha.

Presenning, check!
Plåttunneln var läskig i 30 sekunder, sen skulle den undersökas grundligt!
Man måste titta ovanpå också!
Balanserade som en stjärna (tills han snubblade på sina stora valptassar, haha)
Finaste killen!
<3
Pirayan
Bus med Jovi!
Bus med Jovi!

Tisdag:
Idag har varit en lugn dag. Jag vågade mig faktiskt ut på en "promenad" (gick typ 500 meter) med båda vovvarna och Samaya. Hade Samaya i sjalen eftersom Harry än så länge mest springer lite hur som helst i koppel och bara trasslar in sig i vagnen. Det där behöver jag träna lite på när jag bara går med honom, sedan med bara honom och vagnen och till sist Harry+Doris+vagn.
De var i alla fall superduktiga. Doris ignorerade alla lekinviter från Harry, vilket är precis vad jag vill - kan ju inte ha två stora hundar som ska busa så fort kopplen kommer på!

Det är lite svårt att hinna med att låta dem träffas lösa nu när Anton börjat jobba igen - kvällen går så himla snabbt, det är i princip bara middag och sedan natta Samaya. Och jag vågar inte släppa ihop dem när jag är ensam (och dessutom har Samaya att ha koll på), men det här är ju ett bra alternativ. Då får de i alla fall lite närkontakt! Som tur var så kom Anton hem lite tidigare idag och vi hann låta dem busa en stund (med Doris i långlina).

Resten av dagen har Harry mest vilat - ja och terroriserat lite såklart!

Mina duktiga <3
Pytte-promenad på vår grusväg
De här två vill jämt byta leksaker med varandra, det gäller att ha koll så inga små fingrar kommer i kläm!
Trötter <3

Kommentarer:

1 Tekla och Kim:

Åh det är så kul att följa er! Mer sånt här :D

Svar: Haha, kul att du tycker det! :) Ja fler inlägg blir det såklart! :D
Roxanne Munoz-Rytting

2 NastiSamoyed:

Åh, en upplevelsebana lät ju jättespännande! Va roligt!

Och va fint ni bor! Har ju inte sett några bilder så tidigare, men ser ju jättemysig ut! :)

Svar: Åh tack! Vi bor ute på landet och jag stormtrivs :D Upplevelsebanan är egentligen bara ett hopplock av lastpallar, presenningar, bildäck, kabeltrummor och annat "skräp", men mycket uppskattat och roligt! :)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: