Harry vecka 3

Jösses vad tiden går! Jag hinner verkligen inte med! Men här kommer ännu en veckouppdatering :)

Onsdag:
Mysväder och vi passade på att vara ute. Harry tyckte Samayas UV-tält var helt okej och passade på att utnyttja skuggan lite. På kvällen tog vi en tur hem till mamma eftersom Anton skulle ta hand om bocken han sköt veckan innan.
Det blev såklart lite bus med Jovi och det är så kul att se dem tillsammans - så olika men har jätteskoj ändå!

Passar på att stjäla lite skugga
Sötproppen
Bus, bus, bus

Torsdag:
Lika fint väder så ute-mys på förmiddagen.

Vi har börjat träna med Treat&Train (fd. Manners Minder). Vid varje måltid så får Harry vara i "fulhallen" intill köket, och där serveras han godbitar då och då så han tycker att det är trevligt. Apparaten styrs med fjärrkontroll som både funkar genom väggar och på långt avstånd. Att han får vara i hallen beror dels på att jag inte vill ha hundarna i köket när vi äter (speciellt inte runt Samaya som tappar allt möjligt, ifall de börjar tjafsa) och dels så är det en jättebra grund i ensamhetsträningen. Jag har haft min Manners Minder sedan flera år tillbaka för Max ensamhetsproblem och sedan köpte jag en till åt Doris. Båda är köpta hos CSiGORA och väl värda sitt pris - även om det såhär i efterhand kanske är lite overkill med två stycken, haha!

Här kan du köpa/läsa mer om Treat&Train

På eftermiddagen körde vi hem till mamma igen för att stanna lite längre. Och jag måste bara skryta igen om hur duktig Harry är i bilen! Han bara lägger sig och man märker inte av honom alls.

Det blev bus med Jovi men även lite träning i att vara lugna tillsammans. Det är inte helt lätt att få två valpar att förstå att man inte måste busa heeeela tiden! Men ett godissök fick dem på andra tankar en stund och inne tog vi hjälp av kompostgaller. Kattungen Maiden kom såklart och kollade vad vi gjorde så det blev lite katt-träning också.
Harry var jättetrött men hade lite svårt att komma till ro - även när han fick ett ben så sprang han mest runt med det istället för att lägga sig. Eftersom han gillar sin bur hemma så la jag mig helt enket tillsammans med honom i Jovis bur, och då somnade han direkt <3

Det var en myyycket trött Harry i bilen på vägen hem och han ville inte ens följa med in i huset.

Myser i trädgården
Träning med Treat&Train pågår
Bus, bus, bus
...och lite godissök
Harry hade publik när han tuggade ben, haha
Varvar ner lite i buren <3
Lite mer bus
Mycket trött Harry
"Måste vi gå in?"

Fredag:
Vilodag!! Det behövde vi allihopa. Vaknade på morgonen och då hade sötaste Harry krupit upp och lagt sig tätt intill Samaya och hon låg och kramade honom som ett gosedjur, med näsan inborrad i hans hals <3 Alltså jag DOG nästan så gulligt det var! Ville inte väcka dem men var tvungen att tända och fota. De började såklart vakna till och då fick jag snabbt lyfta bort Harry för hans småspik till tänder och Samayas ansikte är en väldigt dålig kombination!

<3
Synkade <3
Harry lär sig vila till oljud :P
Trött kille
Njuter av fint väder

Lördag:
Ännu en vilodag. Ingen av oss gjorde speciellt många knop - ja förutom Samaya då! Den ungen blir då aldrig trött!

På kvällen tog vi ut vovvarna en sväng på träningsplanen så de fick busa. Doris var superduktig faktiskt, men hon leker så jäkla hårdhänt. Just nu är jag inte speciellt orolig för att släppa ihop dem när de är lugna, utan mer för när de leker faktiskt! Vi hade faktiskt dem ihop i vardagsrummet senare på kvällen men Harry var stissig och Doris blängde en hel del så det blev bara en kort stund.

Bäbisarna <3
Bus med Doris :P
Soff"mys" (eller skitnervösa tvåbeningar, stissig Harry och tjurig Doris)

Söndag:
Vi vaknade av ett fruktansvärt åskoväder. Det smällde så rutorna skallrade och vi sov dessutom med fönstret öppet. Harry brydde sig dock inte nämnvärt så det var riktigt skönt. Däremot så är han verkligen "Doris nr. 2" - han vill INTE gå ut och kissa när det regnar, haha.

Vi hade dem tillsammans en stund i köket på morgonen. Harry fick vara kopplad så det inte blev massa bus och stök, och Doris var superduktig. Senare gick Anton iväg en sväng med Samaya och då tog jag med mig båda hundarna in i vardagsrummet och där sov de i varsin ände i nästan en timme (med mig närvarande såklart). Inga skumma blickar från Doris och Harry kunde varva ner trots att hon var där - framsteg!

Och just det, vi klippte klorna också. Vår nya söndagsrutin :)

Alltså... Det regnar faktiskt!
Duktiga vovvarna
Superduktiga vovvarna!

Måndag:
Slappdag hela dagen. Ja för Harry alltså - Samaya höll igång som vanligt och därmed jag också. Bus och kel blev det såklart en hel del av.

Tugga ben

Tisdag:
Idag passade syrran Harry när jag och Samaya var på BVC. Han hade hittat (en del av) en död hare i trädgården - isch!

Nu ikväll tog Anton Samaya och jag körde bort till skogen med hundarna. Det blev lite koppelträning, kolla på kossorna, passivitetsträning och bara massa lek och bus.
Harry är en riktig tuffing! Jag trodde han skulle bli lite spak i en helt ny miljö och ty sig till mig men nejdå. Släppte honom lös - ni vet det där med att man ska ta tillvara på valpens "naturliga följsamhet" - och gick en liten bit med Doris. När jag vände mig om så stod Harry och nosade på något så jag avvaktade tills han tittade upp. Småjoggade lite med Doris och pratade glatt, tänkte att "nu kommer han som ett skott". Men inte då... Han sprang på andra hållet, hur glad som helst och med svansen rakt upp. Det tog 10(!!) minuter innan jag fick tag på den lilla skit... Ehm, förlåt - SÖThunden! Testade alla mina knep men inte ens Doris lockade mer än att utforska på egen hand - nästa gång blir det långlina!

Promenaden avslutades med att ett följe på ca 20 kvinnor, män och barn i alla åldrar kom gående och ville klappa hundarna och det fick de såklart. De var från Afghanistan och hälsade på släktingar och vi skjutsade faktiskt tre av dem hem. Ja inte till Afghanistan alltså, utan till Scoutgården här i närheten där de bodde under sitt besök :)

Nu är vi slut i rutan allihopa så nu hoppar vi ner i sängen! Natti natti!

Urk!
Bus
Ammar Samaya och agerar bädd åt valpen :P
Min blivande Dogparkour-stjärna ;)
Skogspromenad
Inte lätt att få Harry att vara stilla på bild haha
Doris föregick med gott exempel vid kossorna (hon som brukar kasta sig efter dem - Harry har verkligen god inverkan på henne haha)
Liiite läskigt!
Skit... Ehm, SÖThunden i skogen :D
Förlåt, men jag hatar Blogg.se's nya app! Bilden går tyvärr varken att vända eller radera så ni får ha lite överseende med om ni får nackspärr
Försök att få en fin bild på dem tillsammans
Passivitetsträning
Min vackra Doris <3
<3
Snygg-Harry
<3
Tröttfis<3
<3

Kommentarer:

1 Nina:

Älskar deras olika uttryck i ögonen <3
Doris, världsvan donna som vet det mesta om världen <3
Harrys valpögon som säger "Världen är så stor ,så stoooor, var snäll med mig - jag är bara liten" :)

Svar: Åh, ja de har verkligen olika uttryck! <3
Roxanne Munoz-Rytting

2 NastiSamoyed:

Hahaha, underbar läsning! Valpens följsamhet... Jo, det känner jag igen! Det gick bra lite grand, sen blev det mycket roligare att få springa omkring och inte följa matte! Men med åldern kom lite vett iallafall! :)

Vilket himla bra tält till Samaya! Sånt skulle man ju ha till sig själv (jag har inga barn) och hunden! :D

Och som jag skrev på instagram, så söta bilder där Harry och Samaya ligger i sängen. Först tröttmössorna och sen sträcka sig i sync! :D

Svar: Jag älskar självständiga hundar men jag hoppas verkligen han blir liiite mer följsam än såhär, haha!
Tältet finns i massa olika storlekar, tror vi har det minsta. Men det är ju inte helt dumt med ett där alla i familjen (två- som fyrbenta) får plats! Väldigt smidigt faktiskt :D

Jag älskar verkligen de bilderna, just att de synkar så bra också :)
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: