Årssummering och nyårslöften

Varje år brukar jag göra en liten sammanfattning av året, skriva ner mina nyårslöften och även checka av hur det gått med förra årets löften. I år kör jag ingen storslagen variant med utvalda bilder och texter för varje månad utan jag kör en snabbvariant: 

 
Negativa saker med år 2016
o Det har på många sätt varit ett sorgens år. Både två- och fyrbenta har lämnat oss och emellanåt känner jag mig alldeles tom... den senaste var min fina gammelmormor som gick bort den 10 november, 95 år gammal. Den första var älskade Max som fick somna in den 12 januari, nästan 11 år gammal. Jag kan inte förstå att det snart har gått ett helt år sedan dess... ett helt år utan min allra bästa vän... 
 
o Jag har varit sjukskriven en hel del. Kroppen sa helt enkelt stopp. Igen. 
 
o Jag har fått ställa in det mesta som jag planerat. Utbildning i Sulviken, konserter osv. 
 
o Det har varit många turer med Samaya pga. hennes dåliga sömn och tillväxt. Såklart har det kommit mycket oro ur det här. 
 
Positiva saker med år 2016
o Jag har fått spendera ett helt år tillsammans med Samaya. Ett helt, långt år med min fantastiska dotter! I början av året var hon fortfarande ett litet knyte som mest sov, åt och bajsade. Nu är hon ett barn som dagligen snackar hål i huvudet på oss, leker, pussar hundarna godmorgon varje dag och precis har tagit sina första steg! 
 
o Harry flyttade in, Doris blev gladare och familjen känns med två hundar lite mer komplett igen.  
 
o Doris har opererats tre gånger varav ena gången plockades hela mjälten ut. Trots detta är hon vid gott mod och jag är så tacksam över alla svårigheter vi tagit oss igenom!
 
o Jag har rensat massor. Ut med onödiga prylar, kläder och möbler. Vi har skänkt, sålt och slängt i mängder. Visst är det en hel del kvar men med tanke på att jag har lite tendenser till hoarding-light så är jag väldigt nöjd! 
 
Så... nådde jag mina mål då? Nja... det vill jag nog inte påstå att jag gjorde! 
 
I korta drag hade jag följande mål: 
o Gå ner alla gravidkilon plus lite till
Japp, det här målet är nått! Gick dock ner mer än jag faktiskt ville och det beror på stress samt ingen energi till att äta. Så det är både positivt och negativt. 
 
o Börja träna och få en starkare kropp igen
HAHAHA - I wish! Har inte funnits varken en sekund över, eller ork till att träna. Promenader med hundarna blir det såklart. Men träning - nej. 
 
o Äta bättre, nyttigare, mer regelbundet
Lite HAHAHA på denna också faktiskt. Har nog, om möjligt, ätit ännu sämre under 2016 än 2015. Skärpning!
 
o Fatta ett beslut om företagets framtid
Jag velar fortfarande. Ett tag hade jag bestämt mig för att satsa men sedan blev jag sjukskriven. Igen. Still don't know what to do. Älskar mitt företag, älskar att träna hund, men jag vet inte vad jag orkar med. Vi får se helt enkelt...
 
o Mer häst
MINDRE häst har det blivit i år. Trist! 
 
o En kurs med varje hund samt träna mot ett mål
Max gick bort och hann aldrig gå någon kurs år 2016... Med Doris har det inte funnits tid eller ekonomi till det med tanke på alla hennes veterinärbesök och återhämtningsperioder efteråt. Dock så blev det ju en valpkurs med Harry. Tyvärr när jag var riktigt nere på botten, men lyckades ändå släpa mig dit och göra något vettigt av det. Viktigt med valpkurs!
 
Läs hela inlägget om mina mål för 2016, här. 
 
Så... vad är mina mål för 2017? Egentligen vill jag knappt ens tänka på det eftersom jag har misslyckats rätt rejält de senaste åren. Men jag försöker att tänka positivt ändå! Dock är flera mål samma som tidigare eftersom jag fortfarande eftersträvar dem. Såå... here we go: 
 
Äta bättre, mer regelbundet osv. osv. Tror ni att jag lyckas? 
Gå en kurs var med hundarna
Lägga krut på "hälsa-fint-träning" för Harrys del
o Få igång ett sparande för oförutsedda utgifter
Avsluta draghundsinstruktörsutbildningen i Sulviken
Inte shoppa en massa onödigt hela tiden - så jag har idiotshoppat fram tills idag istället, hahaha
Ta tag i mitt mående och få hjälp. Riktig hjälp
 
Vad är dina mål/nyårslöften? Brukar du hålla dem? 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 NastiSamoyed:

Låter som vettiga mål för 2017. Själv funderar och funderar jag. Så mycket som man vill göra, så mycket ork som inte finns för allt. Så här funderar vi och försöker komma fram till saker som känns vettiga och inte ha dom bara för att, eller för att "alla andra gör så".
Ser fram emot att läsa hur det går för er under 2017! :D

Svar: Känner igen mig i det! Alldeles för mycket vilja att göra saker men alldeles för lite ork. Hoppas att ni kommer fram till en bra medeväg!
Roxanne Muñoz Rytting

Kommentera här: