Nyårsafton som inte blev vad jag tänkt mig - men bra ändå!

De senaste åren har vi haft nyår hemma. Mer eller mindre samma gäng, god mat och dryck och badtunna på tolvslaget. Men i år blev det inte riktigt som det var tänkt. 


Planerna ändrades, ställdes in, ändrades igen och ja... det blev en jäkla soppa. Lägg sen till en ettåring som inte alls var på humör, så blir soppan lite extra kryddig, haha! 

Det slutade i alla fall med att jag skickade iväg Anton medan jag, Samaya, Doris och Harry stannade hemma. 

Vi skippade förrätten och körde kombinerad varmrätt/efterrätt - pannkakor med massor av goda bär! Och mjölk att dricka såklart.  


Nyårsmenyn på Högalid!
Bästa sällskapet vid gourmetmiddagen

Efter middag i fint sällskap så åkte pyjamaserna på, vi tittade på det klassiska tv-programmet "Bolibompa" och sedan ägnade jag ett par timmar åt att natta en övertrött Samaya. 

Nyårsbingo? Näää - Bolibompa är bättre!

När Samaya väl somnat så sov hon sig igenom allt okynnessmällande timmarna innan tolvslaget. Till och med när det kl. 21.30 (!!!) när det brakade loss ordentligt så sov hon vidare. Både jag och hundarna flög däremot upp eftersom det mer eller mindre lät som om nån tände på en bomb på vår gårdsplan! Hundarna lugnade sig dock snabbt och jag skänkte en tacksam tanke till Doris som är så trygg och smittar av sig på Harry! 


Resten av kvällen gick åt till att fundera på bästa möjliga tidpunkt för hundarnas sista kvällskiss, käka lite godis och med jämna mellanrum kolla till de tre små grisarna i sovrummet. 

Hittade Samaya & Harry såhär <3 Doris låg i fotänden och hade koll på småttingarna
Gick på toa och när jag kom tillbaka såg det ut såhär istället <3

Jag hade ju fixat gottor till hundarna men de latmaskarna sov hellre tillsammans med Samaya, haha! 


Vid 23.30 bäddade även jag ner mig och vi spenderade hela tolvslaget i ett fördraget sovrum med lite musik på. Jag var faktiskt nervös för hur det skulle gå - speciellt eftersom både jag och hundarna reagerade på de tidigare smällarna. 

Men Samaya (som i vanliga fall vaknar av att två dammkorn byter plats) sov. Doris låg under täcket och sov. Och Harry... ja han var varm så han lät den "fina" änden sticka ut frn täcket och låg - bokstavligt talat - och pös stinkbomber rakt i mitt ansikte. 

Stinkbomben rörde inte en fena under tolvslaget - och det gjorde inte de andra två heller!

Så vi överlevde nyår i år också! De tre små grisarna snarkade sig igenom det värsta och jag kunde inte  varit mer nöjd! Nu hoppas jag bara att folk sköt slut på fyrverkeripjäserna idag så vi slipper höra det nu i dagarna... 


Hur gick det för er? Hur tog era djur och barn det? 

Kommentarer:

1 NastiSamoyed:

Vi var hos vänner, och hoppades att allt skulle gå bra, som det gjorde i fjol. Och det gick rätt så bra. Nasti var orolig för allt smällande (detta efter en händelse i somras, som involverade en militärövning), men husse och matte var där, och var lugna, bjöd på godis och försökte finnas utan att göra en stor grej av det. Men visst var det skönt när dom slutade skjuta.
Får se hur vi gör nästa år. Försöka träna i förväg och hålla oss där det skjuts mindre tror jag nog! :)

Svar: Skönt att det gick bra ändå! Ja här hos oss brukar det vara ganska lugnt men efter igår funderar jag också på att åka iväg nästa nyår... hade varit skönt med lite mindre smällande även om mina hundar än så länge är oberörda!
Roxanne Muñoz Rytting

Kommentera här: