Lillebror

Jag trodde minsann aldrig att jag skulle se fram emot slutet av sommaren. Höst är för mig lika med tunga regnmoln och tunga tankar... Men nu vill jag att tiden ska gå fort, fort, fort! 


I augusti, närmare bestämt om 3 veckor (herregud, det är ju faktiskt inte så länge till!) så får nämligen Doris och Samaya en lillebror! Vi tänkte dock att för omväxlings skull blir det en med fyra ben den här gången ;)

Så nu ska här förberedas - eller ja, förberedelserna har ju redan pågått ett tag, men det var det ju ingen som visste om. Nu vill jag bara skrika ut det - vi ska bli med valp!

Det är många tankar och funderingar som snurrar och emellanåt undrar jag om det verkligen är rätt beslut. Jag är slutkörd, Samaya är inne i en väldigt jobbig period och Doris är ju inte direkt känd för att vara den enklaste att para ihop med nya hundar. Men det är klart att det är rätt! Jag behöver det här - jag behöver få göra något för min skull, något som jag längtat efter i många år nu. Och Samaya lär väl då och då vara inne i jobbiga perioder tills hon är typ 50 år, så det kan jag inte gå och vänta på!

Men Doris då... Ja lilla älskade Bobo-grisen
Doris får i nuläget i princip 0 närkontakt med andra hundar. De enda hundarna hon träffar är de vi möter på promenad (som hon oftast inte gör utfall emot längre - allt slit har gett framgång!) och de vi sporadiskt promenerar tillsammans med.
När Max levde så hade hon inte heller mycket kontakt med andra hundar, men hon hade alltid honom. De låg tillsammans i soffan/sängen, de hängde med överallt i bilen, de sprang lösa tillsammans på promenaderna och de kunde flera gemensamma trick mm. Sedan Max fick somna in så har Doris varit ensam... Jag tycker att hon verkar ledsen, att hon är mer otrygg i hundmöten mm. igen, att hon tycker det är jobbigare att bli lämnad ensam osv.

Ingen kan ersätta Max men min förhoppning är att Doris ska få en ny bästa vän som hon kan lära allt (skit) hon kan! Än så länge har hon tyckt om alla valpar hon träffat och jag är övertygad om att allt kommer gå bra med lite tid, tålamod, kärlek och planering!

Ska försöka uppdatera bloggen lite oftare så att ni som vill kan följa med i hur det går!

Vad är förresten DINA bästa tips på temat "skaffa valp"?

Om 3 veckor säger vi välkommen hem, Harry!