Lista nr. 2: Hemma

Här kommer min andra lista på förberedelser inför Harrys ankomst. Vill du läsa nr. 1, kan du göra det här:

Lista nr. 1: Doris

LISTA 2 - FÖRBEREDA HEMMET
- Fixa dörr till vardagsrum
- Köpa mer kompostgaller
- Valpsäkra alla rum
- En till trädgårdskrok med lina
- Köpa fler vattenskålar
- Köpa en till bur
- Fixa bilbur

Dörren till vardagsrummet ska modifieras lite, mer om den kommer i ett eget inlägg :)

Sen så behöver jag mer kompostgaller! Både för att kunna dela av rum och för att valpsäkra. Jag har till exempel lovat Anton att göra en kompostgallerhage runt hans hörna med trumset, dyra gitarrer osv. Sen ska det såklart valpsäkras i form av att ta bort sladdar och annat som Harry kan skada sig på, samt ta bort skor och annat som Harry kan skada ;)

Jag har fått låna mammas trädgårdskrok (vet inte vad de heter) så jag har två. Detta för att kunna binda upp Doris och Harry så de inte når varandra, precis i början om det är en situation där jag inte har full koll. Doris tycker det är ganska tråkigt att vara i lina men hon accepterar det och Harry får lära sig :) Men jag kommer såklart ha honom bunden närmast mig. Detta är som sagt ENDAST om jag ska göra något i trädgården där jag inte har full koll, annars så har vi ju staket av en anledning och mina hundar står aldrig bundna någon längre tid.

"Trädgårdskrok"

Fler vattenskålar ska införskaffas. Doris och Max trivdes bäst med att ha flera skålar och i olika rum. Då behövde de aldrig "tjafsa" om vatten som de gnabbades lite om precis i början när båda tvunget skulle dricka samtidigt. Vi kommer också sova med hundarna i olika rum de första dagarna och då måste såklart båda ha tillgång till vatten.

Harry ska få en egen bur, precis som Doris har. Buren är Doris "safe spot" där hon alltid får vara ifred. Hon ligger inte där så ofta men när hon gör det så får ingen störa henne. Hon älskar sin bur och tuggar alltid sina ben där inne. Harry kommer få en egen så han också har en (helt frivillig) safe spot om han vill.

Sen så är det bilen... Min fina bil med måttbeställd hundbur för att passa till Doris, Max och en barnvagn under. Jag har lite ångest för vi har verkligen inte råd att måttbeställa en ny men det kommer inte dröja jättelänge innan Harry är alldeles för stor för den. Så det måste jag börja fundera på redan nu så jag inte står där sen ocj har panik för att jag inte får med mig båda hundarna :P

Kommentarer:

1 NastiSamoyed:

Trädgårdskrokar är så bra! Jag bor ju i lägenhet och köpte en krok så att jag och Nasti kan vara ute utan att tänka så mycket på det. Hon får mer frihet än om jag sitter och håller kopplet, och jag kan göra det jag vill på min lilla filt strax intill.
Skulle ju dock aldrig lämna henne själv ute, utan tillsyn för man vet ju inte vad som kan hända. (stulen eller något sådant)

Så det är ju jättebra för eran skull att ha två krokar ifall det behövs. Dom är ju inte så dyr på biltema heller, och funkar så bra!

Svar: Ja visst är de toppen! Vi har Doris i den när vi är ute på gårdsplanen eftersom där inte är inhägnat. Hon brukar inte gå någonstans men det är skönt att veta att hon inte kan sticka :P
Roxanne Munoz-Rytting

2 Anonym:

Så kul med alla förberedelser! :) Vi använde sånt spray som tar bort kisslult , till rumsrenhetsträningen. Och myyyycket papper gick åt att torka upp i början ^^ sen hade jag en liten skål med gott godis färdiguppdelat i små lagom bitar i hallen precis vid dörren att ta med ut när valpnen skulle kissa/bajsa ute som belöning. Ofta var det ju rätt bråttom ut och man hinner inte leta rätt på godiset så det var smidigt att ha det redo!

Svar: Åh, tusen tack för bra tips! Sånt spray har jag ifall någon hund kissar i min teorilokal men ska köpa en att ha här hemma också!

Och ska genast lägga till "godis vid dörren" på min lista! :D
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: