Lista nr. 3: Harry

Min sista lista (eller ja, min sista "huvudlista" - sedan finns det en massa underlistor också, haha). Du kan se mina tidigare listor här:

Lista nr. 1: Doris
Lista nr. 2: Hemma

Lista 3 - HARRY
- Teckna försäkring
- Foder + egna skålar
- Glukosamin
- Kolla upp valpkurs
- Köpa tuggben och leksaker
- Koppel, halsband & sele
- Namnbricka med telefonnummer

- Skriva lista över miljöträning
- Skriva lista över social träning
- Göra en "träningsplan" för första tiden
- Prata igenom "regler" och rutiner med Anton

Försäkringen kommer jag att teckna i If. Har alltid haft våra djur försäkrade där och förutom att de är dyra så är jag väldigt nöjd med dem - och bäst av allt är den fasta självrisken! Hade jag haft en försäkring med fast+rörlig självrisk på Max eller Doris så hade jag aldrig haft råd att betala deras veterinärkostnader!

Foder har införskaffats och det levererades i morse. Självklart ett som är anpassat för valpar av storväxta raser. Nu behöver han bara en egen matskål också :)

Jag har beställt glukosamin från Svenska Djurapoteket. Studier visar att man med goda resultat kan ge glukosamin även i förebyggande syfte och jag tar hellre det säkra före det osäkra! Så i alla fall tills Harry är färdigväxt kommer han att få glukosamin varje dag - sen håller vi tummarna för att vi slipper ledproblem på den här hunden!

Jag måste kolla upp och anmäla mig till valpkurs. Även om jag själv håller valpkurser så tycker jag att det är jättenyttigt att gå med sin egen valp också. Det blir en nyttig erfarenhet för honom, social- och miljöträning och jag kan alltid lära mig något nytt. Än så länge vet jag inte var det blir - det är lite pussel att få ihop det med passning av Samaya, speciellt om det tar en stund att köra dit för då blir det några timmar jag måste lämna henne. Därför har jag inte bestämt mig än.

Vi har lite tomt på tuggben här hemma eftersom mamma fick nästan alla mina till Jovi. Hade en hel låda med tjurmuskler och kalvöron som Doris inte får äta (de är för små så hon försöker svälja dem och sätter i halsen - alltså riktigt så man måste dra upp dem). Men nu får jag ladda upp hundskafferiet med massa naturligt tugg igen. Leksaker har Doris en hel del men de är inte så roliga eftersom hon biter sönder allt utom repknutar/-flätor :P Harry får väl ha några lite mer stimulerande saker som han får leka med när Doris inte är i närheten.

Koppel har jag massor hemma så det kommer jag att ta ett gammalt, mest ifall han biter på det så vill jag inte köpa nåt dyrt. När han blir äldre får han ett eget läderkoppel såklart. Halsband och sele är svårt eftersom jag inte vet vilken storlek han ska ha. Därför kommer han få ha Max gamla (tror de passar hyfsat) de första dagarna och sen kör vi och handlar nytt till honom <3
Jag behöver såklart en namnbricka med telefonnummer och en sån fick jag av mamma häromdagen. En jättefin svart bricka med Harrys namn och mitt nummer, på.

Sen så är det listor. Listor, listor, listor! :P

Jag håller på att skriva en lista med sånt som jag vill miljöträna samt sånt jag vill socialträna. Allt i prioriteringsordning. Jag menar, det är ju jättebra om jag hinner åka buss med honom, men jag kommer inte prioritera det då jag aldrig någonsin sedan jag skaffade hund, har åkt buss med dem. Istället prioriterar jag kanske att inte bli rädd för traktorer som vi har gott om här på landet.
När jag skrivit ned allt jag vill träna på så ska jag göra en (väldigt simpel) träningsplan. Den kommer såklart var flexibel, men det är skönt för mig att ha något konkret att titta på. Då glömmer jag inget viktigt och kan fördela aktiviteterna jämnt. Det är också vissa saker jag vill hinna med innan Antons semester är slut osv.

Ang. regler & rutiner så handlar det mer om oss än om honom. Jag kommer alltså inte skriva "Regel nr. 1 - Harry får inte tigga vid bordet" utan snarare "Regel nr. 1 - Vi ska inte ge hundarna mat vid bordet". Detta tycker jag är viktigt för att vi ska få en så trevlig tillvaro som möjligt där jag och Anton inte behöver tjafsa. Denna lista kommer bli ganska kort.

Sååå... Ös på med tips till mina "underlistor" för miljöträning och social träning! Och vad skulle vara viktigast för er att ha på en lista över regler och rutiner? :)

Kommentarer:

1 Emma -teamsuperpoodles :

Belöningsgodis! En egen /pläd/vetbed att betinga med vila, bra att ha med på miljötröning/kurser

Svar: Godis har jag redan hemma i alla former så därav stod det inte med!

Tack för påminnelsen om en mobil viloplats! Ska genast lägga till det! :)
Roxanne Munoz-Rytting

2 Nanna:

Först! Om du fått ett tomt inlägg från mig så förlåt. Jag vet inte vad som hände. Men jag kommer skylla på internet.

Sen!

Kom ihåg att lägga till Skratta mycket, och njuta av tiden på dina listor!!!

Lycka till med valpen

Svar: Haha, nej jag har nog inte fått någon tom kommentar :P

Absolut! Jag gör listor just för att inte bli hysterisk och försöka träna allt på samma gång - blir inte mycket glädje i det! Men jag ska absolut ta tillvara på, och njuta av tiden <3
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: