Bra besked för en gångs skull!

Uppdatering om Doris: 

I fredags var det två veckor sedan hon opererade bort en ny knuta, samt hela mjälten. Det har varit två ganska påfrestande veckor då hon såklart varit ordinerad vila - något som blir lite tråkigt i längden, tycker Doris. 
På fredagkvällen dök det plötsligt upp en bula/knöl vid operationssåret på magen. Den var stor som en golfboll och det kändes mer som vävnad än vätska i den. Ringde och fick en tid hos veterinären på lördagen. 
Lördag morgon var bulan borta så jag avbokade tiden. Vi gick sedan en promenad och jag förvånades över hur flåsig hon blev, trots lugnt tempo och kort distans... Samma sak på söndagens promenad och jag tyckte även hon var lite blek i slemhinnorna. Bestämde mig dock för att avvakta eftersom hon mådde bra för övrigt. 

Idag var slemhinnorna normalfärgade men hon blev lika flåsig och anfådd på vår korta, lugna promenad. Därför ringde jag veterinären igen. Eftersom hon har bra allmäntillstånd så bestämde vi att jag ska avvakta tills efter midsommar och ta ett blodprov om hon inte är bättre då. Ja och vi väntar ju bara så länge hon inte blir sämre såklart! 
Så nu håller vi tummarna för att hon inte blir det... 

Fick i alla fall hennes provsvar också. Knutan var ingenting alls och det var ju positivt med tanke på att alla andra varit mastocytom. Och tumörerna i mjälten var benigna! Alltså godartade! Jag blev så glad och så förvånad! Hade till 100% ställt mig in på att de skulle vara elakartade och att det säkert spritt sig till lever mm. även om det inte syns nåt än. Men tjoho! Vi gillar godartat! 

Så nu ska vi bara få ordning på flåsandet när vi promenerar så är Doris (för tillfället) äntligen hel igen! <3 

Knasbollen klampade helt ogenerat upp på köksbordet igår, för att slicka Samaya i ansiktet! Gissa om ungen blev överförtjust när Doris var inom räckhåll istället för på golvet, haha! Kommentera här: