Draghundsinstruktörsutbildning!

Oj vilket långt ord det blev, draghundsinstruktörsutbildning! Men det är precis vad det låter som, en utbildning för att lära sig instruera i draghundsammanhang. 
 
I torsdags rullade bilen upp mot Sulviken (Åre) igen, för första gången sedan i somras när jag var gravid. Jag har missat flera andra utbildningstillfällen pga. graviditeten/Samayas födsel, men nu var det äntligen läge att åka upp! 
 
Jag, Anton, Samaya & Doris packade in oss i bilen och körde hela natten och en stor del av dagen också - 18 timmar tog resan! Det är nytt rekord i antal timmar och något man nog får räkna med när man har med sig en bebis som behöver ammas/byta blöja/vila ryggen från babyskyddet en stund. 
 
Lördag och söndag var utbildningsdagar för tillfälle 1. Nästa tillfälle är i oktober och då är det 4 dagar med mer praktisk träning - ser redan fram emot det galet mycket! 
I alla fall så har jag fått lära mig hur mycket som helst om draghundar och draghundssporter! Anton hade Samaya på dagarna och kom bara upp med henne i klassrummet när hon var hungrig - så fick jag försöka anteckna och amma på samma gång. Det gick förvånansvärt bra, jag hade räknat med att han skulle behöva komma upp mycket oftare än han gjorde.
 
På lördagen var det bara teori men på söndagen testade vi även lite praktiskt. Doris briljerade i att dra kätting - så stolt över henne! Hon är ju van vid det, men inte i en miljö med massa andra hundar! 
Sen var det dags för släde och jag spände nervöst fast henne. Alltså Doris fastspänd i en släde med mig (som aldrig stått på en innan) bakom kändes som en sådär bra kombination, haha! Som tur var fick vi hjälp i form av ett koppel och en vänlig själ som orkade springa med när hon drog! Annars hade det varit ett självmordsuppdrag :P 
 
Upp för en backe och sen ner igen! Doris tyckte det var skitkul och jag blev jättepeppad på att börja dra annat än kedjor, men då ska man ju gärna ha lite kontroll på hunden också ;) 
 
Samaya blev ju hela 4 månader gammal på söndagen och eftersom vi skulle stanna till måndag kväll, bestämde vi oss för att gå ut och äta. Så in till Åre och käka på Broken tillsammans med fina vänner <3 
 
Måndagen gick mest åt till att packa, städa ur stugan och bara vara, men vi hann med en härlig promenad också. Det var strålande solsken och massor av snö, helt perfekt. Doris härjade runt, Samaya sov i vagnen och livet kändes för en liten stund helt underbart. Sen kom den där klumpen i magen, hugget i hjärtat. Max var inte med. 
 
När jag blundade så såg jag framför mig hur han och Doris sprang i kapp i snön. Hans kaninskutt genom drivorna och snön som fastnade runt hela nosen. Det var så fel att vara där utan honom. Då många turer vi åkt till Sulviken och tillbaka. Jag, Max och Doris... Så många härliga promenader vi gått och som han älskade att komma dit! 
 
Det kändes tungt att tänka på honom, riktigt tungt. Men allting kommer ha en "första gång utan Max" och även om jag alltid kommer sakna honom i Sulviken så kommer det aldrig vara första gången utan honom, igen. 
 
Bortsett från att mina tankar sprang iväg på det hållet så var det en fantastiskt rolig utbildningshelg och jag ser verkligen fram emot att både dragträna med Doris, och hålla en praktikkurs inom drag! 
 
BILDBOMB!
Det finns även bilder på när Doris drar släde, jag hoppas att jag får dem snart så ni får se! :D

Bensträckare och Doris var superglad för snön! 

Trött på att åka bil ;)

Okej, en liten stund till då! 

Framme och Doris uppskattade utsikten över det ena stora hundhägnet! 

Skönt att vila lite efter bilresan! 

Underbart väder <3

Vackra Sulviken! 

Nöjd Doris <3

Tjoho vad kul med snö! 

<3
Utbildning! 

Funkade finemang att amma i klassrummet! 

Go-middag på Broken i Åre! 

Ännu mer fantastiskt väder och mysiga promenader! 

Trött loppa <3

Mys! 

Busade med Doris i snön och Anton lyckades fånga min vurpa med kameran, haha! 

Blöjbyte och lite vila för ryggen, i baksätet 

Max & Doris i Sulviken 2014 <3 
 

Kommentera här: