Livet just nu

Det har inte blivit många uppdateringar här på bloggen det senaste. Jag har helt enkelt varit upptagen med livet. Jag skulle kunna skriva att jag levt, men det har snarare handlat om att överleva. 

Jag är fortfarande sjukskriven och är helt slut i både kropp och knopp. Det blir inte mycket gjort med någonting just nu och trots att jag inte gör ett dugg så finner jag ingen tid eller ro att vila heller. Tankarna snurrar, oron gnager och jag kommer allt för ofta på mig själv med att bara vanka omkring här hemma. Det är fruktansvärt att vara så trött men samtidigt så rastlös. 

Jag brukar skriva öppet och ärligt här och jag skriver om det mesta. Men inte allt. Jag vill/kan inte dela med mig av allt som bara indirekt rör mig - helt enkelt av respekt för den direkt berörda. Men det finns många i min omgivning som jag tänker på just nu. Som i det tysta brottas med sjukdomar, ekonomiska svårigheter och liknande. 

Det är helt omöjligt för mig att stänga av och inte tänka. Jag kan bara inte koppla bort all sorg, oro och ångest. Och hur ska jag kunna vila? Hur ska jag kunna lägga mig i sängen och ha seriemaraton när jag har så mycket att tänka på? Vi har en begravning framför oss, Samayas dåliga (obefintliga) tillväxt är under utredning, Doris är nyopererad för tredje gången i år och försäkringen börjar ta slut. Det är lätt att skylla på yttre omständigheter men just nu känner jag mig så maktlös på så många plan att jag snart slår knut på mig själv. Får panik när jag tappar kontrollen och blir därför nitisk med det jag faktiskt kan kontrollera. Jag kan se till att vi har rena lakan i sängen, att vardagsrummet är dammat och att köksbänken glänser. Jag går på knäna av utmattning men måste ha något annat att tänka på, att gräva ner mig i. Det är lättare att skura och skrubba bort alla tankarna för ett par timmar, än att vila och låta dem snurra iväg. 

Så vad gör man? Hur blir man bättre? Hur orkar man? 

Nu stundar julen med allt vad det innebär. Mysigt, javisst! Men även stressigt och till viss del ångestladdat. Det är så många man ska hinna träffa, julklappar ska funderas ut, köpas och slås in, julpynt och gran ska upp... och allt ska såklart dokumenteras i stämningsfulla foton att dela på Instagram med hashtaggarna #julmys #familjeliv #nybaktalussebullar #mitthusserutsomfanmenjaghittadeetthörnsomvarrentdärjagkundeklämmainminkoppmedglöggochtaettfotomedstämningsfulltfilterpå eller något annat i samma stil. Hur ska jag få tid att vila? Ett kalas, en shoppingrunda eller några timmars julbak brukar i normala fall kräva några dagars återhämtning. Hur många dagar krävs det efter julens tre- eller fyradagarsfirande när man redan är på botten?

Sorry för all negativitet. Egentligen vill jag bara säga: Vi lever. Vi kämpar på, men vi lever. 

 

Första plåstret och klistermärket <3
 
 
Doris väntar på sedering
 
Ynklig kamphund på vägen hem 
 
Fårskinnsfäll, pyjamas och en varm brasa är skönt när man är nyopererad
 
Försökte berätta för Doris att hon måste sluta rynka pannan så såret får vila lite 
 
"Tandlös" blev hon också - 4 dåliga framtänder hittades när epuliderna i munnen skulle bort

Kommentarer:

1 NastiSamoyed:

Fin hashtag, den där sista! Är nog så för många, fast ingen vill erkänna det.

Här plockas det lite här och där, och tankarna mal på. För visst är det enklare att stupa av trötthet än att behöva fundera på allt.

Personligen gillar jag tanken på jul. Det är mysigt och underbar stämning med alla ljus och pynt och dofter. Men när det kommer till kritan så skulle jag gärna vara hemma och ha en vanlig, vanlig vardag.

Jag hoppas att du kan ta det lite lugnt, och att det lugnar ner sig lite med allt det där som du funderar och oroar dig över! Så att du får känna lite lugn och bli piggare och må bra igen!

Skönt att det gick bra för Doris! Jag hoppas och håller tummarna att hon inte behöver mer veterinär nu! Att hon också får vara pigg och må bra!

<3

Svar: Tack <3
Ja jag gillar också mer tanken på julen än själva firandet. För mig hade det egentligen räckt med en filt i soffan framför brasan och ett gäng lussebullar.
Roxanne Muñoz Rytting

2 Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet:

Kul att du är med och tävlar i dagens lucka!
Lycka till :)

Svar: Tack! :)
Roxanne Muñoz Rytting

Kommentera här: