Vad jag är stolt över mina busmonster!

Doris. Som ville äta upp varenda hund hon såg. Som aldrig har kunnat vara lös med någon hund förutom Max (och lite grann med Bam Bam under övervakning). Som inte kunnat busa utan att slå över till att slåss.

Nu har vi kämpat på i över 8 veckor och idag tog jag steget att ha henne och Harry lösa utomhus för första gången. Inne går det oftast bra förutom att de bara har två växlar: riva-hela-huset-växeln eller totalt-stendäckade-växeln. Därför har vi dem fortfarande delade emellanåt (typ när Samaya kryper/leker på golvet). Men de har jättekul ihop och även om Doris blir väl intensiv ibland så går det lätt att bryta med godis. Men ute har känts läskigt... Doris triggas väldigt mycket både av att springa och att jaga någon som springer. Här inne märks det tydligt att det är när Harry far iväg som hon går upp i varv. Så ja, ute har jag inte vågat ha dem lösa ihop.

Vår trädgård är full med buskar/häckar/träd/rabatter som de kan försvinna in i, utom både syn- och räckhåll. Därför släppte jag dem på träningsplanen. Det är en ganska stor, plan yta och såklart är den begränsad med staket.

De flesta vet att jag är emot bestraffningar men förutom att gardera mig med extra gott godis så drog jag faktiskt ut vattenslangen också. Tänkte att OM något skulle hända så är det en nödlösning att ta till för att förhoppningsvis kunna bryta lite i alla fall. Notera att jag absolut inte ser vattenslangen som ett träningsredskap utan enbart som en "brandsläckare" - om det inte går på något annat sätt så kan den kanske rädda oss. Jag förespråkar alltså INTE att spruta vatten på sina hundar i träningssyfte.

I alla fall så hade jag absolut inget att oroa mig över. De sökte lite godis och de busade järnet! Visst var Doris intensiv, men långt ifrån att slå över. Harry var riktigt jävla pissdryg rent ut sagt, men Doris har tålamod som en ängel - tills hon inte orkade mer och helt enkelt la sig på honom (kolla sista lekbilden, haha).

Så jäkla skönt! Nu ska jag släppa dem där ett par gånger till innan jag vågar ta ut dem tillsammans i trädgården. Men fasen vad jag är stolt över dem <3

Godissök
Harry och den intet ont anande Doris xD
Hade jag bara sett den här bilden hade jag nog undrat hur kul Doris tyckte det var, haha! Men där ser man hur lite man egentligen kan utläsa av en ögonblicksbild!
Nu är jag trött på dig, sa Doris xD
Frusna vovvar efter att ha varit ute i blåst och duggregn - tur att vi har tröjor :D
<3
<3
Tröttfisar hela kvällen
<3

Kommentarer:

1 NastiSamoyed:

ÅÅÅH så nöjd hon ser ut på bilden där hon ligger på Harry!! <3

Men va roligt att dom kunde leka och busa utan att det slår över! Man blir ju riktigt stolt och glad, trots att man bara är läsare!

Hahaha, men menar du att vattenslangen inte är ett verktyg i hundträning? Vem hade kunnat tro det? ;) Näe, men det är ju super att kunna ha nåt ifall det blir kaos! Och det kan ju räcka med att ha stålen uppåt, så det blir ett "regn" som faller för att hundarna ska stanna upp. :)

Svar: Haha, ja hon var riktigt nöjd när hon kom på ett sätt att få stopp på honom xD

Nä precis, både Doris och Harry avskyr regn så jag tror det hade kunnat distrahera dem lite. Men som sagt, inget man ska använda i träning, men som nödlösning när man är ensam och hundarna kan fara iväg rätt långt innan man får stopp på dem så är det ju ett bättre alternativ än att någon skulle bli skadad!
Roxanne Muñoz Rytting

Kommentera här: