Harry vecka 4

Nu är lillplutten nästan 12 veckor gammal och tiden har bara susat iväg! En del hävdar att socialiseringsfasen varar mellan 3-12 veckor, men jag väljer att tro på de som säger att den varar mellan 3-16 veckor - på det viset har jag ju faktiskt hela 4 veckor till på mig att hinna med en massa miljö- och socialträning ;) Vad som händer sen får ni se!

Här kommer vår veckosummering, såklart med en massa bilder!

Onsdag:
I onsdags var jag iväg en sväng med Samaya hos Spädbarnsteamet. En vän ställde upp som valpvakt och Harry hade urkul tillsammans med deras tre hundar (två vuxna och en valp)! Resten av dagen gjorde han inte många knop!

Jo men man kan ju riva ner min/Samayas bärsjal för typ 1300 kr och lägga sig på den, haha. Varför inte?
Gulle
Trött Harry <3

Torsdag:
Det var en mycket trött Harry även på torsdagsmorgonen! Han fick vila några timmar och sen bar det av till först en kompis och sen mamma.
Hos Rebecca träffade Harry först Turbo - en jättehärlig omplaceringshund som Harry hade vääldig respekt för! Sen ville Turbo leka och då var ju inte Harry sen att haka på såklart!
In med Turbo och ut med Spike - en irländsk varghund-mix räddad från dog meat market i Kina (kom till Sverige för snart 3 månader sedan). Jag trodde Harry skulle skita på sig, haha. Spike är stooor! Och han är fortfarande en valp i huvudet så han flamsade runt Harry som mest tyckte han var obehaglig. Men men... Spike la sig ner och sen var leken igång! De hade superkul ihop och det var nyttigt för Harry att träffa en så stor hund tror jag.

Innan vi körde till mamma så var vi såklart tvugna att hälsa på getterna också! De var liite läskiga men väldigt spännande och när de började busa (med varandra) så ville Harry vara med :P
En häst hann vi också med att kika lite på innan vi körde vidare.

Hos mamma fick han ett ben och sen vilade han nästan ända tills vi skulle åka igen. Lät inte honom och Jovi busa för jag tyckte han hade upplevt/lekt tillräckligt för en dag. Men han busade lite med kattungen Maiden när vi var ute i trädgården för att kissa :)

Och just det - en hare har flyttat in i vår trädgård! Jag har sett den oftare och oftare och nu har den blivit så "tam" att man kan gå bara ett par meter ifrån den! Harry började jaga den men den tog ett par skutt och sen satte den sig och glodde på honom. Han tvärstannade och glodde tillbaka! Skitbra träning ju :P Men jag fasar för den dagen Doris börjar jaga den och den tror att den kan stanna... :(

Trötter <3
Har kört Antons bil i veckan, inte så mycket plats för Samayas vagn men hundarna får ju plats i alla fall! :D
Harry & Turbo
Harry & Turbo
Harry & Turbo
Harry & Turbo
Harry & Turbo
Harry & Turbo
Harry & Spike
Harry & Spike
Harry & Spike
Harry & Spike
Harry & Spike
Harry & Spike
Harry & Spike
Harry & Spike
Harry & Spike
Harry möter getter
Harry möter getter
Harry möter getter
Harry möter getter
Harry möter getter
Harry möter getter
Var tog katten vägen??

Fredag:
Tanken var VILODAG! Men så blev det inte. Istället tog vi en tur in till Malmö där vi miljö- och socialtränade tillsammans med Marie och lilla, söta Zmilla som är en vecka äldre än Harry. Vi varvade promenad med att bara sitta och mysa/gosa/titta på förbipasserande hundar och människor. Det blev även lite bus och varierande underlag. En superlyckad dag och Harry var sååå duktig! Speciellt eftersom jag även släpade på barnvagnen och försökte stoppa Samaya från att äta hundgodis och allt annat hon lyckades komma över.
Harry var såklart helt färdig när vi packade in oss i bilen för att köra hem igen! På kvällen passade jag på att ha honom och Doris tillsammans lite och hade faktiskt Harry i koppel och Doris lös istället för tvärt om. Doris är sjukt duktig - över all förväntan - men det blir väldigt intensiv och tuff lek och det är Harry som drar igång henne!

Harry & Samaya i storstan
Mycket att titta och lukta på!
Span på en lös hund i parken
Mys och bus med söta Zmilla
<3
<3
Chillar lite bara
Mina duktiga <3
Alltid skoj att komma ut på träninsplanen!
Doris & Harry <3

Lördag:
Vilodag, vilodag, vilodag! Ja för Harry - jag får minsann aldrig vila! Bara bus, gos, bentuggande och lite lek/umgänge med Doris. De var såå duktiga båda två och låg till och med och sov tillsammans i soffan <3

Pirayan Harry
Mina duktiga hjärtan!
Mys i soffan!
<3

Söndag:
Ännu en välförtjänt vilodag för Harry. Vi gjorde ungefär samma saker som på lördagen förutom att vi även klippte klorna. Och det är ingen big deal - kunde inte gått bättre än det gör!

Hoppsan! Skulle ta fram dammsugaren ur skrubben och hittade en tolle som måste legat där i minst tre dagar, hahaha
Dammsugaren är liiite läskig men inte värre än att man gärna är i samma rum som den, bara man får vara i husses knä samtidigt!
Kollar film med husse <3

Måndag:
Fullt ös medvetslös igen! Vi skulle möta upp mamma och Jovi i hundrastgården i Staffanstorp för lite lek tillsammans med en väns äldre siberian husky hane Robin som kunde styra upp småskitarna lite. Vi hann knappt släppa ihop de tre innan en vän till Robins matte dök upp och frågade om hon fick komma in. Jag gillar ju inte riktigt det där med att släppa ihop valpen med helt främmande hundar men det kändes ändå okej eftersom de inte var helt okända. I flocken fanns det bland annat en labbevalp som var lika gammal som Jovi, en huskyvalp som var lika gammal som Harry och sen ett helt gäng vuxna huskys.

Det var så himla kul att se dem - de busade lite, bytte och busade med någon annan, gick och nosade lite osv. En helt perfekt hundträff i mitt tycke, kunde inte gått bättre! Och jättenyttigt för Harry med lite vuxna som faktiskt sa ifrån och inte lät honom göra precis hur han ville - och framför allt, som sa till på ett bra sätt!

Efter hundträffen körde vi hem till mamma där Doris fick bada lite (hon var såklart surpuppa eftersom hon inte fick vara med i rastgården). Harry och Jovi stimmade lite till men kunde sen både vila och tugga ben ihop. Maiden (kattungen) var såklart också i krokarna och kollade in vad hundarna gjorde.

Behöver jag ens nämna att Harry var närmast medvetslös av trötthet på kvällen? :P

Farbror Robin var allt lite respektingivande tyckte Harry :P
Bus med husky-valp!
Bus med husky-valp!
Bus med husky-valp!
Bus med husky-valp!
Bus med husky-valp & labbe-valp!
Bus med labbe-valp!
Bus med husky-valp & labbe-valp!
Bus med Jovi (groenendael-valp) och labbe-valp!
Drack lite ur dammen hos mamma
Jovi & Harry <3
Tok-Doris i dammen
<3
MYCKET trött Harry :P <3
Hur trött man än är så måste man ju kolla vad storasyrran Samaya pysslar med!

Tisdag:
Idag blev det en liten tur till pappa och syrran. Sushi till lunch och Harry låg mest och tuggade ben. Så himla duktig är han när man åker bort <3 Han fick prova att gå i stora trappan och det gick toppenbra både upp och ner. Inget han ska göra för ofta såklart, men det underlättar ju när han är vuxen, om han är van sedan tidigare!

Han visade lite mer intresse för Bissie (katten) idag, och fick sig en rejäl lusing i pannan. Efter det så behövde hon bara morra lite för att han skulle bli spak :P

På kvällen var det babysim med Samaya och då fick Harry såklart stanna hemma med hundvakt <3

En riktigt bra vecka ur träningssynpunkt. Känns som att han är otroligt trygg och stabil oavsett vad vi hittar på och vi gör framsteg med honom och Doris. Yay!

Upp för trappan...
Harry och surtant Bissie
...ner för trappan

Kommentarer:

1 Eva H:

Härliga bilder!
O vilket underbart minspel han har grabben :D
Så kul se hans först försiktighet o se'n PANG ner me'n i gräset med den store!

Svar: Haha. Ja det var kul att fånga det på bild! :P
Roxanne Munoz-Rytting

2 Nicole:

Men jösses vilken goding! Blir alldeles valpsjuk på nytt!! Jättehärliga bilder på lillgrabben :) Sen måste jag ju säga att huskyvalpen inte var så lite söt heller haha - påminner väldigt mycket om en väns hund som valp :)

Svar: Tack <3 Nä visst blir man sugen när man ser valpbilder! :D

Husktvalpen var otroligt söt! Inte min typ av hund men väldigt vackra <3
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: