Höjdardag i Malmö ;)

Förlåt för min dåliga ordvits ;) Men idag miljötränade vi i Malmö och bland annat höjder stod på schemat.

Utanför Ilva på Svågertorp finns där en liten gallertrappa på bara några steg, och där finns även en större trappa med höjd ca 5 meter. Jag är löjligt höjdrädd - får svindel om jag står på en stol (det är väl tur att jag är så kort!) men mina hjärnspöken kan ju inte komma ivägen för hundträningen!

Harry var först ut. Upp för den lilla trappan och sen ner igen. Lite äckligt med galler under tassarna och det förstår jag! Jag hade inte velat gå barfota där! Utöver att det var lite äckligt så var han grym! Knallade upp och ner, fick en godbit och viftade på svansen.

Så vi vågade oss på den stora trappan också. Harry knallade på hela vägen upp, vände sig och tittade på mig emellanåt men annars traskade han på framför mig. Högst uppe så tittade han lite på utsikten, tittade på mig för att få godis och klappar, och sen knallade vi ner igen. Han är så jäkla cool!
Själv darrade jag som ett asplöv, haha! Sjukt läskigt med trappor där man ser rakt igenom ner till marken och den här var SÅ hög! Jaja, ner kom vi i alla fall!

Pappa passade Samaya nere på marken och när de gick in en sväng på Ilva för att hälsa på pappas arbetskamrater, så gick jag och Harry runt och kollade läget. Tittade lite på alla stressade bilar/bussar/människor och körde lite dogparkour puppy edition.

Slängde in Harry i bilen med ett riktigt gott ben (bogblad, mums!) och plockade ut Doris. Den tok-idioten höll ju på att dra omkull mig på väg upp för trappan och likadant på nervägen. Övervägde att släppa henne men då tror jag seriöst hon hade hoppat och slagit ihjäl sig! Det finns ingen tid för eftertänksamhet i den hunden - det är full speed eller soffläge som gäller.
Tränade lite dogparkour med henne också och höll oss i närheten av bilen där Harry låg och tuggade. Perfekt ensamhetsträning för honom!

Det blev en riktigt bra träningsstund och vi hann precis bli klara innan ösregnet (som vi kört ifrån när vi körde hemifrån) kom till Malmö.

Visste du att många hundar faktiskt är höjdrädda? Vad tycker din hund om höjder?

Kommentarer:

1 NastiSamoyed:

Oj, hade ingen aning om att det finns höjdrädda hundar. Fånigt egentligen, varför skulle inte dom kunna vara höjdrädd liksom?

Måste prova med min tjej. Vi har gått i gallertrapp, och över gallerbroar med vatten under, och det har gått bra. Det har ju dock inte varit så höga broar, typ 1-2 meter ovanför vatten.
Men får leta reda på nånstans där man kan gå upp en bit i gallertrapp och se vad hon tycker. Om inte annat skriva ner det så det finns med i miljötränings-schemat till nästa valp! :)

Svar: Det är faktiskt ganska vanligt med höjdrädsla hos hundar :) Sen så kan ju en gallertrappa vara obehaglig i sig så om hunden både tycker höjder och galler är otäcka så får man nog träna höjder på annat sätt.
Men det är fenomenal miljöträning! :D
Roxanne Muñoz Rytting

Kommentera här: