A dog's purpose: Att lida för människors nöjes skull?

Igår trillade jag över en länk till ett behind the scenes-klipp från den efterlängtade filmen "A dogs purpose" - en film som jag verkligen har sett fram emot att se! 

Klickade in på klippet och blev så arg och ledsen att jag knappt visste var jag skulle ta vägen! Det är alltså en "hundtränare" som med hjälp av tvång försöker få ner en schäfer i strömt vatten. Schäfern är mer eller mindre panikslagen och i slutet av klippet hamnar den helt under vattenytan. 
 
Du kan se klippet här! 
VARNING för obehagligt innehåll
 
Flera djurrättsorganisationer, till exempel PETA har uppmanat till bojkott av filmen och många har delat klippet på filmens PR-sida på Facebook, samt på regisörren Lasse Hallströms Facebooksida (de flesta är dock borttagna nu). 
 
Aftonbladet publicerade idag en artikel med Hallströms syn på saken och jag tycker den är vidrig! Han säger förvisso att han aldrig hade tillåtit det om han sett det hända. Men han säger även till exempel det här: "Men de här organisationerna vet egentligen inte vad som hände. Även när jag förklarar för dig tror folk att den här hunden blev knuffad och höll på att drunkna."
 
På riktigt? Det är ett filmklipp! Inte ett foto, inte någons berättelse utan ett filmklipp. Alla som ser det, ser precis vad som händer i det ögonblicket och det är inte okej! Oavsett vad som händer före eller efter, oavsett om de bytte hund eller inte. Det spelar ingen roll! Den här hunden fick uppleva detta och det finns inga ursäkter! 
 
Jag kommer inte att se den här filmen. Visst är det säkert så att det inte alltid går rätt till i filmer med djur, men här blir det så påtagligt. Här finns det bevis. Och det är inget jag vill stödja... 
 
Jag uppmanar ALLA att bojkotta filmen "A dog's purpose - Every dog happens for a reason"! 
 
 
 
Såhär ska det se ut när en hund badar enligt mig. Inte som i behind the scenes-klippet!
 
 

Kommentarer:

1 Nanna:

Jag tror att när man ser (eller hör) om något dåligt så måste man (iallafall jag) tänka som så ... Vilken tur att jag såg detta för då fick jag en chans att tala om att det INTE är okej att göra såhär.

Jag är lite lik dig och dras liksom in i känslan lite för lätt. Men det gäller att vara tydlig mot sig själv och säga till sig själv Att jag är inte känslan. Och det är inte jag som gjort fel.

Gör rätt själv! Det är den bästa gåvan du kan ge världen. Tänk om alla tänkte så.

Svar: Kloka tankar! Håller verkligen med dig!
Roxanne Munoz-Rytting

Kommentera här: