Doris, min Doris

Igår var det Alla Hjärtans Dag - och den spenderade vi hos veterinären. 

(null)

Det var inget akutbesök, men jobbigt ändå. 
I förra veckan fick vi provsvaren på tumörerna som togs bort - båda var elakartade. Och den ena togs med för lite marginal och skulle behöva göras om. Jag kommer dock avvakta lite och ta det i samband med att de nya ska tas bort senare. Spridningsrisken är såklart större om vi väntar, men samtidigt så är det ju redan spritt i hela kroppen eftersom hon får nya hela tiden. Och jag vill låta henne återhämta sig emellan ingreppen ❤️ 

I alla fall så har ju hennes mage strulat en del sedan ungefär ett år tillbaka. Sporadiska kräkningar och extremt ökad aptit/hunger. Vi har behandlat med varierande resultat och nu har hon peppar peppar inte kräkts på flera veckor. Men matfixeringen bara eskalerar. Det spelar ingen roll vad vi gör, hon har bara mat i skallen. 

Det går inte direkt att träna något med henne längre för hon fixerar bara vid godiset. Hon har börjat stjäla, inte bara från bord mm. utan direkt från våra händer. Får hon inte vara i köket när vi äter så ligger hon och skakar och skriker om hon ser en smula landa på golvet. 
Är det matdags så springer hon ner Harry, oss människor, springer in i möbler mm. för att komma fram fortast möjligt. Hon kan inte längre vänta på "varsågod" utan kastar sig över maten. 
Hon vill ut i trädgården för att äta gräs, pinnar och annat hon hittar. Allt kretsar kring att få i sig något. 

Vi har som sagt varit hos veterinär för det innan och behandlat på olika sätt. Men då hittades inget fysiskt fel på henne vid undersökningar. 

Vi har provat att ge många småportioner, att ge mellanmål, att "fylla ut" med grönsaker, popcorn och annat. Att låta henne äta sig helt mätt (det finns inget stopp i henne), men inget hjälper. 

Så nu var vi tillbaka för ultraljud. Dels en koll på magsäck mm. och dels se om där är några förändringar på andra organ. Ultraljudet såg tack och lov fint ut förutom att urinblåsan var lite ojämn i kanterna, så ett urinprov togs. Vi tog även nya blodprov för att kolla diabetes, sköldkörtel mm. Hon har inga direkta symptom på den typen av sjukdomar, mer än aptiten då, men lika bra att vara säker. 

Så nu väntar vi på svar igen och håller tummarna. Vet dock inte vad jag ska hoppas på... jag vill såklart inte att hon ska vara sjuk, speciellt inte i diabetes eller liknande. Men om proverna är bra, vad är då alternativet? Det som skrämmer mig mest är om det skulle vara en hjärntumör, vilket i så fall upptäcks med CT. Det känns inte helt otroligt med tanke på tumörerna i resten av kroppen, och att det faktiskt verkar vara en beteendeförändring. 
Men med tanke på Max och hur det slutade för honom... ja då är det just nu min värsta fasa. 

Jag ska försöka att inte ta ut något i förskott, men stämningen är minst sagt dyster just nu. Allt jag vill är att Doris ska få må bra och bli gammal hos oss. Utan henne är vi inte en hel familj ❤️

(null)

(null)

(null)