På återseende?

Det här är vad som återstår av min teorilokal. Mysfaktorn är helt borta, så även de flesta av möblerna och prylarna. 


(null)


(null)

Det är en sådan lättnad samtidigt som det är en av de mest ångestfyllda sakerna jag någonsin gjort. Jag tänker på alla teoripass och privatlektioner jag har haft här. Alla underbara hundar och människor jag träffat. Med skratt och med tårar har jag rivit ner saker, packat sopsäckar, fyllt upp "loppisen", sopat och tänkt tillbaka. 


Först tänkte jag spara allt ifall jag någonsin startar upp igen, men om jag gör det så vill jag göra det från början. Nya, friska tag! 


Jag får ibland uppdateringar från tidigare kunder och deras hundar - och jag älskar det! Jag älskar att få höra om era framsteg och att jag fick den stora äran att vara del i det. 


Ni är många som är levande bevis på att belöningsbaserad träning fungerar. Ni är många som kom från hundtränare som använde aversiver, och på nytt byggde upp en fin relation med er hund. Ni är fantastiska och jag är så stolt över er alla! 


På återseende - hoppas jag ❤️ 


(null)


(null)

Förtydligande om Doris

Sedan mitt senaste inlägg om Doris har en del hört av sig med oroliga frågor och kommentarer.
"Mår hon verkligen bra?"
"Är det inte dags nu, Roxanne?"
"Du måste tänka på hennes bästa!"

(null)

Så nu vill jag förtydliga: Doris är okej! 
 
Tro mig - hur svårt beslutet än är att ta, så skulle jag aldrig låta henne lida. Hon är sjuk, ja. Men hon är okej. 

Doris är pigg, glad, vill gå på promenader, busa och kela. Hon sover under täcket hos mig som vanligt och hon blir överlycklig när vi får besök. Hon leker med oss och med Harry, far runt som en virvelvind och vilar framför brasan. Hon är, trots dåliga leder och cancer, sig själv. 

(null)

(null)

(null)
 
Det som har förändrats är hennes mat- och vätskeintag. Hon dricker mycket och hon får frispel om hon ser något (som skulle kunna vara) ätbart. Det här beteendet mår hon inte bra av och därför gör vi allt vi kan för att så snabbt som möjligt hitta orsaken till det. Jag skrev i det tidigare inlägget att detta började för ca ett år sedan men lugn, bara lugn! Jag märkte en liten förändring i hennes aptit (som alltid har varit mer än god) och har haft koll på henne. Sedan eskalerade det plötsligt till den punkten där vi är nu. Hon har alltså inte varit såhär hetsig i ett helt år. 
 
Vi har nu uteslutit sjukdomar som diabetes mellitus och liknande. CT för att kolla efter hjärntumörer har varit på tal men det är inget som ska göras än. Just nu håller vi på att utesluta cushings, sedan står diabetes insipidus på tur. Doris lider inte av undersökningarna och de som känner mig vet att jag aldrig skulle ge upp utan kamp. 
 
Jag menar... hon har och har haft så många problem. Men vi har tagit oss igenom dem. Hennes dåliga kropp är under kontroll och hon är en glad hund med livskvalitet. Jag är 100% övertygad om att hon inte vill dö än. Däremot så känns det jobbigt med den här förändringen omkring mat och vatten. 
Det känns onödigt... ska hon behöva dö för att hon har stor aptit? Saken är den att hon mår verkligen inte bra i de här situationerna, jag skulle säga att hon mår så dåligt att det är ohållbart i längden. Det är också jobbigt för oss eftersom man till slut tröttnar när hon för 47e gången springer ner Samaya, en stol eller något annat för att man råkar tappa något (ibland ej ätbart) på golvet.  Det skapar irritation och sedan dåligt samvete. 
 
OM vi inte hittar någon orsak alls och inte lyckas lösa problemet - ja, då kan det nog vara dags att börja tänka på om hon har ett bra liv eller inte. Men tills dess så kommer vi naturligtvis prova allt för att hjälpa henne. Hon lider inte 24/7 utan det är i situationer där mat är inblandat. 

(null)

Jag förstår att det är i all välmening, men jag är fullt kapabel att bedöma när Doris inte har någon livskvalitet eller gnista längre. Och framför allt kan jag, mest troligt, bedöma det bättre än någon som aldrig träffat henne eller träffar henne väldigt sällan. Jag undanber mig därför vänligt men bestämt, den typen av kommentarer. 
 
Och tänk att om mindre än två veckor fyller vår älskade Doris 9 år! ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)