Förtydligande om Doris

Sedan mitt senaste inlägg om Doris har en del hört av sig med oroliga frågor och kommentarer.
"Mår hon verkligen bra?"
"Är det inte dags nu, Roxanne?"
"Du måste tänka på hennes bästa!"

(null)

Så nu vill jag förtydliga: Doris är okej! 
 
Tro mig - hur svårt beslutet än är att ta, så skulle jag aldrig låta henne lida. Hon är sjuk, ja. Men hon är okej. 

Doris är pigg, glad, vill gå på promenader, busa och kela. Hon sover under täcket hos mig som vanligt och hon blir överlycklig när vi får besök. Hon leker med oss och med Harry, far runt som en virvelvind och vilar framför brasan. Hon är, trots dåliga leder och cancer, sig själv. 

(null)

(null)

(null)
 
Det som har förändrats är hennes mat- och vätskeintag. Hon dricker mycket och hon får frispel om hon ser något (som skulle kunna vara) ätbart. Det här beteendet mår hon inte bra av och därför gör vi allt vi kan för att så snabbt som möjligt hitta orsaken till det. Jag skrev i det tidigare inlägget att detta började för ca ett år sedan men lugn, bara lugn! Jag märkte en liten förändring i hennes aptit (som alltid har varit mer än god) och har haft koll på henne. Sedan eskalerade det plötsligt till den punkten där vi är nu. Hon har alltså inte varit såhär hetsig i ett helt år. 
 
Vi har nu uteslutit sjukdomar som diabetes mellitus och liknande. CT för att kolla efter hjärntumörer har varit på tal men det är inget som ska göras än. Just nu håller vi på att utesluta cushings, sedan står diabetes insipidus på tur. Doris lider inte av undersökningarna och de som känner mig vet att jag aldrig skulle ge upp utan kamp. 
 
Jag menar... hon har och har haft så många problem. Men vi har tagit oss igenom dem. Hennes dåliga kropp är under kontroll och hon är en glad hund med livskvalitet. Jag är 100% övertygad om att hon inte vill dö än. Däremot så känns det jobbigt med den här förändringen omkring mat och vatten. 
Det känns onödigt... ska hon behöva dö för att hon har stor aptit? Saken är den att hon mår verkligen inte bra i de här situationerna, jag skulle säga att hon mår så dåligt att det är ohållbart i längden. Det är också jobbigt för oss eftersom man till slut tröttnar när hon för 47e gången springer ner Samaya, en stol eller något annat för att man råkar tappa något (ibland ej ätbart) på golvet.  Det skapar irritation och sedan dåligt samvete. 
 
OM vi inte hittar någon orsak alls och inte lyckas lösa problemet - ja, då kan det nog vara dags att börja tänka på om hon har ett bra liv eller inte. Men tills dess så kommer vi naturligtvis prova allt för att hjälpa henne. Hon lider inte 24/7 utan det är i situationer där mat är inblandat. 

(null)

Jag förstår att det är i all välmening, men jag är fullt kapabel att bedöma när Doris inte har någon livskvalitet eller gnista längre. Och framför allt kan jag, mest troligt, bedöma det bättre än någon som aldrig träffat henne eller träffar henne väldigt sällan. Jag undanber mig därför vänligt men bestämt, den typen av kommentarer. 
 
Och tänk att om mindre än två veckor fyller vår älskade Doris 9 år! ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Kommentarer:

1 Anonym:

Lyckliga Doris som har dig som matte ❤️ // Nina

Svar: Tack Nina ❤️❤️
Roxanne

2 Jossan (å Nasti):

Åh, börjar snart vara tant Doris! <3 Grattis i förskott Doris!!

Men vilka kommentarer du fått. Jag förstår att det är (hoppas jag) i all välmening, men du har ju både utbildning och umgås med voffan, så du bör ju kunna se och bedöma bäst, precis som du skriver.

Men säger som Nina, lyckliga Doris som har dig som matte! <3

Svar: Tack från Doris :D Och från mig för dina fina ord! <3

Ja det är nog i all välmening, men det blir väldigt fel när jag varken har bett om råd, eller personerna ens har träffat henne 😑
Roxanne

Kommentera här: