Vikten av att försäkra katten när man har en hund

Det talas ofta om hur viktigt det är att försäkra sina djur, i alla fall när det kommer till hundar och hästar. När det gäller katter, kor och grisar är det liksom som om de inte är lika mycket värda. Men det är faktiskt viktigare än man kan tro att försäkra sin katt. Än viktigare blir det om man också har en hund som kanske inte alltid är bästa vän med katten.

Hitta en bra försäkring

Genom att jämföra olika försäkringar hos Kattförsakring.se kan man lätt hitta den försäkring som passar en själv och katten bäst. Man fyller bara i uppgifter om sig och om katten, så får man upp flera olika förslag på försäkringar som kan tänkas passa. Efter det kan man sedan lägga till olika tilläggsförsäkringar och annat innan man slutligen tecknar sin kattförsäkring.

När hunden skadar katten

Ibland kan det vara så att hunden skadar katten. Det kan vara avsiktligt eller så är det inte meningen. Skadan behöver inte vara allvarlig men om den blir det är det skönt att ha en försäkring som ersätter en för eventuella veterinärkostnader och kanske också för mediciner. Hundar är i regel starkare än katter och större hundar kan utan tvekan bita en katt rakt över ryggen och det kan sluta med allvarliga skador. Å andra sidan kan katten också riva till hunden i ögonen med ett par vassa klor och det kan också sluta illa.

Varför är en kattförsäkring bra?

En kattförsäkring kan vara det som gör skillnad mellan att kunna betala vården för sin katt, och att inte kunna det. Har man inte möjlighet att betala veterinären kanske man tvingas ta bort sin älskade katt, och även om man fortfarande har sin hund kvar kommer det kännas tomt utan katten. Försäkringen ger också ersättning den dagen katten går bort av naturliga orsaker och det kan göra att man har råd att köpa en ny katt.

Vad kostar kattförsäkringen?

En kattförsäkring är i regel billigare än en försäkring för hundar. Även om man lägger till ett antal tilläggsförsäkringar och sänker sin självrisk är det ofta billigare att försäkra en katt. Man får räkna med att betala omkring en hundralapp i månaden för en bra kattförsäkring. Ibland kan priset vara lite högre om man väljer ett större skydd, men i regel fungerar en billigare försäkring bra.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *