Bada med hunden

Den härliga sommaren är i antågande och vi ser fram emot värme, sol, strand och bad. Vad är bättre än att spendera en underbar sommardag på stranden tillsammans med vår fyrbenta familjemedlem? Hundar älskar att få leka i vatten och ta ett svalkande dopp när det är som varmast. Men många stränder har blivit stängda för hundar under den internationella miljöutmärkelsen ”Blå flagg”, i alla fall i Danmark.

Bada med hunden

Trots allt har det faktiskt blivit lättare att bada med hund i Sverige. Det är numera upp till varje kommun att avgöra var hundar kan bada. Var du får eller inte får bada med din hund varierar mellan varje kommun. Vanligtvis får hundar inte bada på offentliga badplatser men de får däremot hoppa i vattnet i nästan alla andra vatten. Koppeltvång gäller inte vid vatten annat än om du befinner dig i ett naturreservat, men du måste alltid (som vanligt) hålla hunden under ordentlig uppsikt. Du bör även visa hänsyn till alla andra strandbesökare och det gäller även andra hundar. Kom ihåg att det finns människor som är allergiska mot hundar plus att en del kan vara rädda för hundar. Dessutom ska du alltid se till att plocka upp efter din hund.

Pool på tomten

Det är fantastiskt för hundar att ha tillgång till en badbalja eller hundpool i trädgården under varma och heta sommardagar. Men varför inte skaffa ett skönt utespa till dig själv. När du har ett fint utespa i trädgården bör du inte tillåta hunden att bada i ditt utespa eftersom den kan få vattnet att lukta hund, vilket innebär att även du kommer att ha en hundlukt efteråt. Skaffa istället en hundpool för hunden och ett fint utespa för dig själv och din familj. Hos Rörfokus online kan du välja mellan ett brett urval av snygga, bra och billiga spabad. Ett utespa är en liten investering i vardagslyx utan en hög kostnad. Ett utespa är betydligt enklare och billigare i underhåll än vad en swimmingpool är men erbjuder lika stort nöje och värde. Hos Rörfokus kan du välja mellan flera utespan av hög kvalitet till olika prisklasser och kommer givetvis att få snabb leverans, fri frakt samt garanti.

Kan alla hundar simma?

De flesta tror att alla hundar kan simma men det är inte helt sant. Hundar kommer automatiskt att paddla med sina tassar när de är i vattnet men flera hundraser kan helt enkelt inte simma och hålla sig flytande. Hundar som har stora huvuden med små ben kan ha stora svårigheter att hålla sitt huvud över vattnet för att andas. Om du märker att din hund inte är en duktig simmare bör du hålla hunden i grunt vatten för deras egen säkerhet. Tvinga aldrig ut din hund i djupare vatten om du inte känner till dess simkunskaper.

När du tar din hund med dig för en hel dag på en hundtillåten strand behöver du se till att du har tillräckligt med vatten för hunden att dricka. Det är också viktigt att din hund har tillgång till skugga så det kan vara en bra idé att ta med ett strandtält eller parasoll.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *