Att tänka på när du har hund i hemmet

Många drömmer om att ha hund och det är även vanligt att barn önskar sig en egen hund. Trots att det är mysigt med en lurvig liten fyrbent vän så är det även mycket jobb. En hund behöver både motion och mental stimulans. En hund i hemmet innebär även att det blir stökigare med bland annat smutsiga tassar.

Innan du skaffar en hund är det bra att tänka igenom sitt beslut. Dels är det bra att tänka igenom vad du kan erbjuda hunden för liv. En hund kräver mycket tid och hundägare behöver vara bra på planering. Du kan till exempel inte bara lämna hunden ensam om du ska iväg på semester.

Viktigt med försäkring

För att det ska bli så bra som möjligt för både dig och hunden är det viktigt att du tänker realistiskt. Du behöver överväga om du har både tid och pengar att ha en hund. Det rekommenderas att du har en villaförsäkring då hundar och speciellt valpar kan börja gnaga på möbler och liknande. Du behöver även kosta på dig en hundförsäkring.

Se till att jämföra försäkringsbolag

Beroende på ras och ålder på din hund kan en försäkring kosta olika mycket i månaden. Ett tips är att jämföra försäkringsbolag med varandra. Detsamma gäller även för villaförsäkring. Håller du hunden aktiverad med promenader och aktiviteter där hunden får använda hjärnan så får du en lugn och glad hund.

Anpassa hundras efter din livsstil

När du skaffar hund är det viktigt att du skaffar en hund som passar din livsstil och vardag. För människor som har mycket tid och energi kan en terrierhund passa. Många småhundar kräver också mycket mer tid och aktivering än vad folk tror. Det är därför det är viktigt att inte bara gå efter utseende utan även kolla vad hundrasen är avlad för.

Skaffa hund

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *