Tänk långsiktigt hundägande

Det är inte bara solskenshistorier med att skaffa hund, och baksidorna är också något som du bör tänka över innan du bestämmer dig för att bli hundägare, eller för att skaffa ännu en hund. Om du har tid och råd med hund har du nog redan funderat över, men är du medveten om att du binder upp dig i över 10 års tid?

Planera

En hund är ingen slit och släng-pryl som du gör av med bara för att livet ändrar sig lite. Du behöver tänka långsiktigt. Hur kommer din situation att se ut om några år? Funderar du på att bilda familj och skaffa barn? Det är ytterst oansvarigt att göra av med hunden bara för att det kommer en bebis in i familjen, då borde du kanske inte ha skaffat hund från första början.

Har du engagemanget som behövs för att lotsa en vild och bråkig unghund till vuxen ålder? Allt för många hundar hamnar i omplaceringskarusellen för att ägaren inte orkar träna.

Du kommer inte att kunna vara borta hur länge som helst hemifrån om du inte har hundpassning och en vacker dag ska din vän få somna in, av förhoppningsvis hög ålder. Klarar du att vara den ansvariga hundägaren som gör det rätta?

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *