Att campa med hunden

Oavsett om man är ensamstående eller om man har familj kan det vara roligt att åka iväg för att campa. Har man en hund ska den givetvis få följa med. Den är ju faktiskt en familjemedlem. Men vad är bra att tänka på?

Tälta med hund

Många väljer att tälta på semestern och det har både fördelar och nackdelar. Om man har en hund med sig måste man till exempel vara medveten om att den kan ta sig genom tältduken om det vill sig illa. I övrigt kan tältet vara ett bekvämt sätt att campa för hundägaren. Man sover bekvämt i sovsäck och man kan slå upp tältet i stort sett var man vill.

Ha hund i husvagn eller husbil

Man kan också campa i husvagn eller husbil. Även där kan man ha med sig en hund. Fördelen är att hunden inte kan ta sig ut på egen hand, och hunden kan också lämnas i fordonet om man till exempel behöver åka och handla. I ett tält bör hunden inte lämnas ensam annat än mycket korta stunder. I husbil eller husvagn finns det i regel lite mer plats än i ett tält vilket också kan vara en fördel.

Hunden och campingplatser

Campingplatser är i regel alla välkomna på och så även hundägare. Men det gäller att man ser sig om en del. Hunden får till exempel inte springa lös hur som helst och många gånger är det också önskvärt om hunden rastas utanför området. Man måste i alla fall se till att man plockar upp efter hunden om en olycka skulle ske på fel plats.

När det gäller sol och bad kan det vara roligt att ha hunden med, men på de flesta stränder är det inte speciellt populärt att låta hunden fara runt fritt. Däremot finns det många gånger speciella hundbad i närheten där hunden kan plaska och leka hur mycket den vill.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *