Spannmålsfritt hundfoder

Hundar äter helst kött precis som alla andra rovdjur men hundmat innehåller ofta en blandning av både kött och spannmål. Det finns inget som tyder på att spannmål i små mängder är farligt för hundar men allt fler hundägare väljer spannmålsfritt hundfoder för sina hundars välmående.

Har du en hund med känslig mage, med konstaterad allergi eller övervikt så finns det många anledningar att testa spannmålsfritt hundfoder under en period. Hundmat utan spannmål ger naturlig näring och har mindre kolhydrater än vanlig hundmat och passar för de allra flesta hundar. Generellt har även många hundfoder utan tillsatt spannmål ett bättre näringsinnehåll än de med ”utfyllnad” i form av korn, ris eller vete.

Foder utan spannmål minskar risk för allergi

Hunden är mycket nära släkt med vargen. Därför är det inte konstigt att den föredrar en diet bestående av animaliska produkter. Däremot kan de allra flesta hundar faktiskt tillgodogöra sig spannmål och annan växtbaserad föda – men inte alla! Så mycket som var tionde hund lider av allergiska symptom av olika slag. Att gå över till en diet helt fri från spannmål kan vara ett sätt att få din bästa vän att må bättre. Vanliga tecken på att din hund reagerar på sin mat är exempelvis att hunden kliar sig ofta, har torr päls och ofta drabbas av kräkningar och diarré.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *