Att klä sig efter hunden

Att bli hundägare kan förändra vardagen rejält för de flesta människor och då ofta till det bättre. Det finns dock en oro hos många att hunden kommer på en bekostnad av stök och smuts, med en vardag utan utrymme för finkläder eller ett städat hem. Så dramatiskt behöver det absolut inte vara för att en hund ska platsa i hemmet, men det finns tillfällen och aktiviteter som kanske kräver nya anpassningar där vardagskläderna inte räcker till.

Ute i alla väder

A och O för en hundägare är att skaffa ordentliga ytterplagg för alla typer av väder och årstider. Även om du äger en hund som inte kräver mycket aktivering måste den ändå få komma ut och rastas i regn som solsken, och då gäller det att ha det som krävs i garderoben. Att hunden behöver komma ut är en självklarhet, men dessa promenader är förstås lika viktiga för oss människor. Visst finns det morgnar när ett par mysbyxor och en varm sjal räcker för rastningen, men att ha rejäla skor och kläder efter väder gör promenaderna både enklare och bekvämare. Tänk på att hunden också kan behöva ett eget plagg, beroende på ras och väderförhållanden. Alltifrån reflexväst och vinterväst till regnjacka och skyddande skor kan vara en god investering för att se till att även hunden trivs på promenaden.

Kläder för sport och lek

För den som vill satsa på ännu mer aktivitet med hunden kan man behöva tänka ett steg till när det kommer till klädsel. Ska hunden visas upp eller ställas ut i något sammanhang måste du som ägare förstås välja en ganska uppklädd stil. För mer fysiska aktiviteter måste plaggen tåla lite mer, men det finns inget som säger att dessa kläder inte kan vara snygga och moderna. Du kan hitta många stilrena kläder på Aim’n som passar för sportiga discipliner, såsom agility, viltspår, rallylydnad, med mera. Olika träningsformer kräver olika utrustning – inte bara för din hund utan för dig själv. Det är värt att lägga ner tid och pengar för att hitta kläder som du både känner dig bekväm i och ser bra ut i, särskilt under event och i tävlingssammanhang.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *