Hund och barn

 

Det finns några enkla tumregler att tänka på när det gäller hundar och barn som möts eller lever tillsammans. För att alla ska må så bra som möjligt behöver de båda lära sig att respektera varandra.

Hund och bebis

När en bebis kommer hem för första gången, direkt från BB är det en bra idé att låta hunden nosa igenom filtar, babyskydd och även själva bebisen för att förstå att den nya krabaten tillhör flocken. Om hunden fortsätter involveras i bebisen är sannolikheten mindre att den dessutom blir avundsjuk. Lämna dock aldrig små barn ensamma med en hund och när barnet växer och blir större så involvera barnet i hundens dagliga skötsel, lär ut hundspråk och hur man beter sig i närheten av en hund.

Hund och äldre barn

Många barn drömmer om en egen hund, men det är alltid du som förälder som har det yttersta ansvaret för både hund och barn. Är du inte beredd att ta hand om en hund ska du inte skaffa en till barnet, inte ens om barnet lovar på heder och samvete att sköta den själv. Att växa upp med hund ger bättre empatiska förmågor och barnet kan lära sig ansvar, dessutom finns alltid någon att mysa med.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *