Agility

 

Agility är fart och fläkt över och igenom olika typer av hinder. Det kräver kontakt och lydnad med din hund och du kan träna det med vilken hund som helst även om olika raser har olika förutsättningar.

Träna för skojs skull

Bara för att du tränar en hundsport betyder inte det att du måste ut och tävla, det är ett perfekt sätt att aktivera dig och din hund bara för nöjes skull. Du kan med enkla medel bygga din egen agilitybana hemma i trädgården, och vissa moment kan du även träna inomhus. För att bygga en bana hemma kan du titta efter spännande saker på stormarknaders barnavdelningar samt leksaksaffärer. Användbara saker kan vara koner, lektunnlar och hinder till käpphästlekar som blivit populärt på sistone. Det går perfekt att använda detta till hundträning, är lätt att plocka med sig, sätta upp och förvara.

Träna på hundklubben

För dig som vill gå en kurs i agility eller träna med instruktör på betydligt fler typer av hinder finns agilitybanor och agilityhinder på de allra flesta brukshundsklubbarna numera. Det finns olika klasser och olika svårighetsgrader. Detta är en tränings- och tävlingsform som de flesta hundar tycker är rolig, om du som förare gör träningen positiv. Du och din hund måste ha förtroende för varandra eftersom det är balanshinder och en del höjder som hunden ska forcera. Det finns även rena hoppklasser.

Agilityhunden

En bra agilityhund är snabb, uppmärksam och fokuserad på dig och hindren, inte på publiken eller andra hundar. Vallhundsraser är ofta väldigt bra på agility på grund av sin snabba reaktionsförmåga, men bland småhundarna är papillon väldigt framgångsrik.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *