Synas i mörkret med reflexer

Även hundar behöver synas i mörkret på promenaden. Några reflexer och blinkande eller lysande lampor kan rädda liv och dessutom vara väldigt smidigt vid hundmöten. Även om du ser bra kan det vara så att andra inte ser dig och din hund i mörkret och som själva har en reaktiv hund och vill kunna undvika plötslig och oväntad närkontakt. Visa respekt mot alla och använd reflexer och lyse.

Olika typer av reflexer för hunden

För att din hund ska synas bra finns det flera olika typer av reflexer du kan använda. Det finns blinkande återuppladdningsbara halsband, blinkande och lysande mindre lampor med en snodd som du kan sätta på både hunden och dig själv eller cykeln och det finns en mängd av reflekterande koppel, halsband och selar. Detta kan du kombinera med reflexjacka, väst eller sele för sig själv samt med vanliga hängande reflexer i snöre.

Reflexer mattas med tiden så därför avtar effekten och ibland kan du behöva kontrollera att gamla koppel, halsband och selar faktiskt syns tillräckligt. Be en kompis med bil att köra förbi er och ge ett utlåtande och sen vet du om det är dags att förnya garderoben eller skaffa extra reflexer. Håll dig och hunden säker i mörkret och använd reflexer!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *